Gregor 456 03.06.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 zostawcie Krystiana w spokoju -- taki fajny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamY 03.06.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Podejżewam, ze nie wszystkim moja podpowiedź sie spodoba. Wierzcie albo nie, ale ja nie mam ani jednego kreta w ogrodzie. Wszelkie próby prowadzenie kreciej roboty kasuje w zarodku.. mój kot. Krety jakoś sie go boją.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 04.06.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Adam Y jak wyglada kot, przeslij innym kilka zdjec oni niech wydrukuja, postawia jego zdjecia w ogrodzie, krety to zobacza i uciekna, wtedy obejdzie sie bez rozlewu krwi pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wieczór 05.06.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2004 ja słyszałem podobno że wiatraki są dobre........ Krety nie lubią wibracji i dlatego omijają miejsca, gdzie one wuytępują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamY 07.06.2004 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Gregor.. mój kot wygląda jak uosobienie łagodności.. same zdjecia nic nie dadzą . A jeśli chodzi o wibracje.. to prawda, ale krety maja zdolnoś do lokalizowania źródła takich wibracji i potrafią się do nich przyzwyczaić po pewnym czasie, szczególnie jeśli są to wibracje o stałej częstotliwości. Dlatego miedzy innymi wszelkie wtykane w ziemię wibratory antykretowe (secjalnie to zaznaczyłem) przestały cieszyć się powodzeniem. Jednym ze znanych mi sposobów nie wymagajacych zastosowania kota jest wtykanie w odsłoniete wejścia do tuneli obcietych od dołu butelek PET. Warunkiem skuteczności takiej instalacji jest występowanie w miejscu instalacji wiatru, który "gwiżdże" w te obciete butelki wywołując przenoszące się kanałami efekty dźwiękowe. Niestety skuteczności takiego systemu nie mogę potwierdzić z braku kretów w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 07.06.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 ja bym mógł jednego załatwić jest u mne na dzialce i jak złapie to oddam gratis , powiedz gdzie i kiedy dostarczyc A tak powanie to mój sasiad stosowal metode na weza , tzn lapal zaskrońca i wpuszczał do dziury kreta, podobno skuteczne bo zaskrońcy dawno juz nie widzialem a kreta mam i już chyba nawet troche polubiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 07.06.2004 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Honoratka , a miał łopatke? bo jak nie to pewnie z zalu umarł bo mu ukradli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hermisz 19.09.2004 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Witam i proszę o pomoc. Mam piękną działkę, na której niesamowicie ryją krety. Jak z nimi walczyć?. Może ktoś zna sposób skutecznego pozbycia się tego sąsiedztwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.09.2004 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Skutecznego sposobu nie ma. Wśród nieskutecznych najlepszym sposobem jest zakup psa, trochę w tyle pozostaje konsekwentne i "z głową" stosowanie chemii p/kretowej J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 19.09.2004 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 tu jest przegląd metod odstraszania kretów: http://ogrody.agrosan.pl/krecik.html niektóre całkiem humorystyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 19.09.2004 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Nie ma skutecznych sposobów, przerabiałem chyba wszystkie (swiece dymne, olej napędowy, różne urządzenia wytwarzające dżwięki itp itd) Najskuteczniejszym jak do tej pory sposobem okazało się zakopanie do otworu okolicznościowej kartki grającej z melodią "Happy Birthday to You...". Niestety po 3 tygodniach jak się bateria skończyła, kopce były 2x większe. Najlepszy sposób; zdjęcie wierzchniej warstwy ziemi, położenie siatki, przysypanie i robienie obsady. Gorzej jak się ma działeczkę zagospodarowaną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 11.10.2004 02:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Witam wszystkich! Wlasnie odkrylam to forum i chcialam sie przywitac. Od razu chcialam zapytac czy macie sposob na kreta. Odstraszalam butelkami nalozonymi na patyki wbite w ziemie, podsypywalam karbidem - nic to nie daje. Moze sa jeszcze inne sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 11.10.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 WitamTrzeba kupić przeźroczystą pułapkę na kreta z klapką otwierającą się w jedną stronę. Zakopuje się kilka sztuk w korytarzach uczęszczanych przez zwierzątko i czekamy. Jak się złapie wywozimy nieboraka na odludzie i wypuszczamy.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 11.10.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 U moich teściów na działce było sporo kretów. Zastosowali metodę podobną do Twojej: na powbijane w ziemię metalowe pręty (zbrojeniowe) nakładali puste puszki po piwie. Puszki są lżejsze od butelek, więc przy podmuchach wiatru robiły hałas, a do tego uderzały nie w patyki, a w metalowe pręty. Więc może te odgłosy były bardziej dokuczliwe dla kretów, bo już ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 11.10.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Na dodatek można je pędzić tylalierą w kierunku sąsiada , którego nie lubimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leonidas 11.10.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Zgadzam sie, co do sposobu z puszkami i prętami, stosuję od dawna-działa, tyle, że efekt wizualny do ciekawych nie należy. Można jeszcze spróbować z racami dymnymi, tyle że efekt jest krótkotrwały. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 11.10.2004 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 są dwa sposoby polubić albo się wyprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 11.10.2004 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Krecie kopce bywają czasem bardzo orginalną aranżacją ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 11.10.2004 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 są dwa sposoby polubić albo się wyprowadzić Albo zalać w kanale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 11.10.2004 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 w otwory wkładam surowe śledzie -naprawdę działa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts