Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KRETY, KRET - wątek zbiorczy o skutecznej walce z kretami, jak przepędzić?

Jaki najlepszy sposób na kreta  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki najlepszy sposób na kreta

• siatka pod trawnikiem
    • odstraszacz dżwiękowy
    • odstraszacz chemiczny
    • świece dymne, spaliny
      0
    • wyłapanie i wywiezienie poza ogród
    • mogą sobie u mnie spokojnie żyć i zjadać pędraki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agnieszek napisał:
Pamiętajcie, że ziemia z kretowisk jest świetna do kwiatków doniczkowych! Moja ciocia dochowała się całego gąszczu paproci na takiej ziemi!

tzn co zostawic kretowiska i czekać az paprocie wyrosna? ;)

Potem na paprociach zalęgna sie kleszcze i wtedy juz będziemy tylko z okna podziwiać bo strach bedzie wyjsc . to ja już wole takiemu kretowi postawić tego śledzia zeby on dał sobie spokój i poszedł do sasiada , bo sasiad w śledzia nie zainwestuje ;)

Jerzysio napisał:
Kret pożytecznym zwierzęciem jest dla zapalonych wędkarzy......

dżdżowniczek nie muszą szukać........a może biznesik na tym kreciku zrobić? Halo, po ile chodzą dżdżownice na haczyk ?

J

tzn co łapiemy kreta i wyduszamy z niego te dźdźowniczki czy jak , bo on je zwykle gromadzi w swoim zoładku? a moze kreta wypasionego dżdżowniczkami na hak?

Jerzysio napisał:
Krtek, to very clever istota, jak on złapać dżdżownice, to on jej nie zjadać od razu do żołądka, tylko nadgryza grzbiecik tuż za otworem gębowym

( paraliżuje, ale nie zabija ) i odkłada do spiżarki, przez co zawsze świeżyzne ma.

I tak on żyje...

J

to nie wiedzialem ze z niego taki pieszczoszek co to delikatnie kasa dżdżowniczke w karczek :).

A masz moze sposób jak mu te spizarnie zlokalizować? Moze jak by mu tak podbierać to sie zdenerwuje i wyniesie sie w spokojniejsza okolice gdzie nie podbieraja? ;)

Daniel Starzec napisał:
No własnie,może by im do tych śledzi po jednym małym .Popiło by sie towarzystwo to i wyłapać by je można potem. :lol: :lol: :lol:

rybka lubi pływać, dlacezgo nie?

robotnicy się z nas smieja jak widzą nas latajacych od kopca do kopca ze śledziem, a co tam, niech inni mają ubaw, najważniejsze ze ja juz nie mam kreta! :lol: