Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KRETY, KRET - wątek zbiorczy o skutecznej walce z kretami, jak przepędzić?

Jaki najlepszy sposób na kreta  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki najlepszy sposób na kreta

• siatka pod trawnikiem
    • odstraszacz dżwiękowy
    • odstraszacz chemiczny
    • świece dymne, spaliny
      0
    • wyłapanie i wywiezienie poza ogród
    • mogą sobie u mnie spokojnie żyć i zjadać pędraki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Trawnik po zimie = kopiec na kopcu, nornice zeżarly mi cebulki krokusów :evil: , ogolnie rozmnozylo sie badziewie na maxa.

W zwiazku z tym probujemy nowy gadżet ( po probach z wszystkimi wymienionymi w powyzszych postach metodami)- vibrasonic molechaser. Zapakowalismy w ziemie tego 3 sztuki. To poprostu wytwarza dzwiek co kilkanascie sekund. I stosuje sie go na polach golfowych

Zobaczymy. Nie ukrywam, ze wiaze z tym nadzieje.

Pozdrawiam,

Jesli chodzi o mojego kreta to ja mam. Mam ochote go złapać.

Choć ostatnio uswiadomiono mnie ze oprócz dzdzownic zjada równiez turkucie podjadki ( dla niewtajemniczonych taki owad do 8 cm długosci i wyglada jak skrzyzowanie Obcego z Predatorem) Turkucie nie dość ze zżeraja wszysko co rośnie to jeszcze chalasuja po nocy. I badź tu czlowieku madry co tu lepsze?

moze załoze nowy watek o turkuciu, mieliscie coś takiego u siebie???

Podobno u mnie wystepuje i jak bede sadził warzywka to sie uciesza bo lubia tak dla urozmaicenia diety wciac marchewke i inne.

• 1 month później...

Ja próbowałem kretox i działał na przez ok. miesiąc ,a potem krety wracały. Trzeba sie będzie zabawić w "Kretorambo" chyba.

Słyszałem o sposobie z karbidem - wsadzić do środka ,zwilżyc i zasypać. I pod żadnym pozorem nie przebywać z otwartym ogniem ,bo działka może wyglądać jak pole minowe po wizycie sapera-ciamajdy.

PS szmaty z naftą nic nie dały, a te brzęczyki czy inne też.

Jest jeden skuteczny sposób na kreta, ODPOWIEDNIA PUŁAPKA !!!! niestety kret w tym przypadku nie może przeżyć, ale po szkodach jakich doznałem straciłem sympatię i skrupuły do tych poniekąd sympatycznych zwierzątek. Nic nie działało: karbid, inne środki chemiczne, ze śledzich łbów najbardziej były zadowolone lisy..................