jacekj 22.07.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 witam wojowników:)A ja mam już spokój z kretem. Był tylko jeden i po eksmisji jak do tej pory cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.07.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Cisza przed burzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 28.07.2005 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Od wiosny stosuję karbid. Robię to codziennie rano. Krety są, ale martwe. Wyłażą i zdychają. Nie jest to humanitarne, ale skuteczne. Ważne! trzeba karbidować codziennie. Tygodniowa przerwa powoduje, że krety powracają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 28.07.2005 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 U mnie karbid nie jest skuteczny. Wywala bryłki na powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 02.08.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Słyszałem że wilczomlecz jest nie lubiany przez krety. Niestety zasięb jgo to tak z 5 m od rośliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 03.08.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Andrzej, wrzuć bryłke , zalej woda, poczekaj chwile, wrzuć zapalke. Czasem oprócz kreta przekopuje jeszcze kawalek dzialki, zalezy jak dlugie korytarze i jak daleko sie acetylen rozszedł. Jeli nie pomoglo a dzialka nadal jest w tym samym miejscu a nie np przeleciala do sąsaida to mozna zabieg powtórzyć )). PS dla bezpieczeństwa zamiast zapalki polecam lont taki który długo sie pali zeby był czas na ucieczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 03.08.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Andrzej, wrzuć bryłke , zalej woda, poczekaj chwile, wrzuć zapalke.... Niezły pomysł. Ale najpierw Ty to zastosuj, a później ja spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 04.08.2005 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Karbid jest skuteczny. Ważna jest systematyczność. Na 49 a idze 1 kg tygodniowo i kretów prawie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.08.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Od wiosny stosuję karbid. Robię to codziennie rano. Krety są, ale martwe. Wyłażą i zdychają. Nie jest to humanitarne, ale skuteczne. Ważne! trzeba karbidować codziennie. Tygodniowa przerwa powoduje, że krety powracają. ja tez tak robiłam..ale z przerwa pare dni i skubaniec zaczał te bryłki wywyalac na wierzch....hmm czy polewasz woda i przysypujesz?? czy tylko wkladasz i zostawiasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.08.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Karbid jest skuteczny. Ważna jest systematyczność. Na 49 a idze 1 kg tygodniowo i kretów prawie nie ma. a gdzie kupujesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 05.08.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Można w sklepie ogrodniczym lub na allegro.http://www.allegro.pl/search.php?string=karbid&category=1532&country=1W skuteczność za bardzo jednak nie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 05.08.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Kupuję w sklepie ze środkami do ochrony roślin. W Krakowie przy ul. Grażyny. Rozgrzebuję kopczyk, wkładam w korytarze, wpycham kijem głęboko, zasypuję, rozgrabiam ziemię aby było równo i dosypuję nasiona trawy. Nigdy nie podpalałem. Wody nie trzeba lać. Woda jest w glebie. Karbidowanie robię systematycznie codziennie. Teska oglądałem zdjęcia twojej trawy - bardzo ładna, ale sprawdź czy masz ostry nóż w kosiarce. Na zdjęciach widać lekkie jej zmierzwienie w różne strony. Może być to wynikiem tępego noża, lub koszenia w różne strony kosiarką bez napędu. Na moich trawniczkach po naostrzeniu noża trawa jest idealnie równiutka i jej źdźbła są pionowe. Ostrzę nóż gdy po przejechaniu kosiarą widzę że trawka mi się kładzie w różne strony. Koszę wysoko na maksymalnie podniesionym nożu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.08.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Kupuję w sklepie ze środkami do ochrony roślin. W Krakowie przy ul. Grażyny. Rozgrzebuję kopczyk, wkładam w korytarze, wpycham kijem głęboko, zasypuję, rozgrabiam ziemię aby było równo i dosypuję nasiona trawy. Nigdy nie podpalałem. Wody nie trzeba lać. Woda jest w glebie. Karbidowanie robię systematycznie codziennie. Teska oglądałem zdjęcia twojej trawy - bardzo ładna, ale sprawdź czy masz ostry nóż w kosiarce. Na zdjęciach widać lekkie jej zmierzwienie w różne strony. Może być to wynikiem tępego noża, lub koszenia w różne strony kosiarką bez napędu. Na moich trawniczkach po naostrzeniu noża trawa jest idealnie równiutka i jej źdźbła są pionowe. Ostrzę nóż gdy po przejechaniu kosiarą widzę że trawka mi się kładzie w różne strony. Koszę wysoko na maksymalnie podniesionym nożu. dzięki ged- włąsnie ostatnio sie zastanawiałam nad tym po scieciu konce trawki sa jakby postrzepione....hmm ale to nowa kosiarka, do tego 3 razy było koszenie i z napedem ja tez mam noz podniesiony na maksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.08.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 a kosze fakt w rózne strony:( ta trawka z przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 05.08.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Andrzej, wrzuć bryłke , zalej woda, poczekaj chwile, wrzuć zapalke.... Niezły pomysł. Ale najpierw Ty to zastosuj, a później ja spróbuję Jest mały problem , kreta mam, wode mam , zapalki mam ale karbidu nie mam a do krakowa na Grazyny mam dość daleko wiec na relacje z wykonania bedziesz musiał poczekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 05.08.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Teska - to wszystko wyjaśnia. Końcówki trawy nawet przy najostrzejszym nożu będą lekko postrzępione. Na zdjęciu złapałaś miejsce gdzie kosiarką jechałaś w różnych kierunkach. Ja koszę pasami i staram się nie skręcać (ładny jest wtedy efekt). Koszę na krzyż w jednym tygodniu wzdłuż, a w następnym w poprzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.08.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 to spróbuje kosic jak Ty. sasiad mi powiedział tez ze ładny jest efekt jak kosi sie tam i spowrotem ten sam pasek.... zakrecam na trawie bo nie bardzo mam jak i gdzie...no chyba ze w tujkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 05.08.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Rozpocznij od wykoszenia dwóch pasów dookoła trawnika, będzie łatwiej skręcać. Zakończ kosząc ponownie ten pas dookoła. Kosiara podniesie to co się zmierzwiło przy nawrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 05.08.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Jest mały problem , kreta mam, wode mam , zapalki mam ale karbidu nie mam a do krakowa na Grazyny mam dość daleko wiec na relacje z wykonania bedziesz musiał poczekac Ok. Czekam cierpliwie nawet do ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.08.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Rozpocznij od wykoszenia dwóch pasów dookoła trawnika, będzie łatwiej skręcać. Zakończ kosząc ponownie ten pas dookoła. Kosiara podniesie to co się zmierzwiło przy nawrotach. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts