_bogus_ 09.09.2005 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Śmiałem się że mam tak słabą ziemie (nic tylko piach i piach) że obecność kreta będzie komplementem dla naszych wysiłków - będzie oznaczać że nie jest tak tragicznie, ze może coś w nej żyje (np. jedna zabiedzona dżdzownica). No i co się okazało? Wczoraj budząc się rano zobaczyłem kilka kopczyków. Dzisiaj jeszcze ich przybyło. I jakoś się nie cieszę Zapisuje się wiec do klubu walczących z kretami. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 09.09.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Ja dziś topiłem krecika, właściwie nie krecika tylko chyba nornice, bo korytarze płasko i bardzo płytko pod ziemią kopane. Pojechałem do siebie na wieś skosić trawę, a tam kopców ze 30. Wybrałem położony najwyżej, wsadziłem węża i czekałem aż woda nie pojawi się w innych dziurach. Lało się ponad 1,5 godziny zanim wypełniło ten labirynt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia20033 21.09.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 u mnie też było dużo kretów do czasu aż w naszym domu pojawił się piesek, bardzo ruchliwy i co najważniejsze bardzo hałaśliwy a krety tego nie lubią, nawet sąsiedzi zauważyli że jak pies nie pojawia się na działce np jesienią albo wczesną wiosną to krety momentalnie pojawiają się z powrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamikazeeeee 26.09.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Jaki jest waszym zdaniem najlepszy sposób na przepędzenie kreta z waszej działki na działkę sąsiada?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 26.09.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Ja wbijam w grunt tak na 30cm pręty metalowe długości ca. 150cm, na to wsadzam od góry butelki PET np. po Coca-Coli. Jak wieje nawet lekki wiaterek taka butelka "stuka" ...pewno to działa,bo od 2 lat nie ma kreta na działce,a wcześniej non stop wychodziły "kopce". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 26.09.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 To mnie teraz dopiero olśniło. Teraz wiem po co te durne butelki kręcą się na tych prętach na działkach za oknem i spać nie dają czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 26.09.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Na razie (od dwu dni) trenuję pułapki na krety. Pułapka to taka rurka plastykowa z metalowymi klapkami na obu końcach. Wzdłuż rury idzie szczelina, przez którą teoretycznie można sprawdzać czy kret się złapał czy nie. Wstawiłem te pułapki w nory kretów. Na razie żaden się nie złapał. Kopią obok zasypując pułapki przez te szczeliny służące do obserwacji ... Powalczymy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 26.09.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Wkładając pułapkę do nory nie dotykaj jej "gołą" ręką (rękawiczka gumowa). Kret jest ślepy, ale ma dobry węch i słuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.09.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 niestety w naszym ogródku żadna metoda nie poskutkowałazaznaczyłam inne, bo najlepiej polubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamikazeeeee 26.09.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 mój znajomy nie ma i na 100% nie będzie miał kreta na działce!!! ogrodził sobie działke i murek w płocie zagłębił na 90 cm:):):):) Sposób kosztowny qale na pewno skuteczny Chyba że ktoś złośliwy wrzuci mu kreta do ogródka to ma wtedy problem bo tek kret już stamtąd nie zwieje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 26.09.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 sprzęt elektryczny,jest taki odstraszacz na krety , działa na zasadzie fal radiowych , podobno skuteczne....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 27.09.2005 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Albo zwykły elektryczny pastuch, pieski nauczą się chodzić wyznaczonymi drogami a po kretach ani śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 28.09.2005 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 W niedzielę w przeciągfu dosłownie godziny powstało u mnie chyba z 10 kretowisk. Miałem 5 śiwec dymnych na krety. Oprócz poparzenia paluchów(to cholerstwo zapala sie wybuchowo - przynajmniej jedno) efektem był brak następnych do dzisiaj(na razie). Zobaczymy co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 28.09.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Taki był kiedyś film z Ch.Cheasem "Golfiarze", tam też koleś walczył z jakimś susłem czy też kretem ,za pomocą wszelakich możliwych ynstrumentów.... :mały od razu sobie wyobraziłem jak walczysz z tymi kretami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georg 02.10.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Zostaw kreta w spokoju tez chce żyć jak"czlowiek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 04.10.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Witam, Znalazłem takie coś http://ogrody.agrosan.pl/krecik.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 09.10.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 u nas nie działa nic; do butelek sie przyzwyczaił, płapki omija, na fale dźwiękowe nie reaguje, na różne śmierdzące substancje też właściwie nie, zmienia miejsce i zaraz wraca, jedyny sposób to upolowac drania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 18.10.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Proszę tylko nie zabijajcie kretów Ja też mam na działce ale jestem przeciwna zabijaniu zwierzątek. Krecik to takie słodkie stworzonko widziałam na własne oczy ale wiem wiem przeszkadza w ogrodzie ale jest słodkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 20.10.2005 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Proszę tylko nie zabijajcie kretów Ja też mam na działce ale jestem przeciwna zabijaniu zwierzątek. Krecik to takie słodkie stworzonko widziałam na własne oczy ale wiem wiem przeszkadza w ogrodzie ale jest słodkie Czy ja wiem czy takie słodkie...??? W smaku przypominało kurczaka z KFC...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 21.10.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Czy ja wiem czy takie słodkie...??? W smaku przypominało kurczaka z KFC...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts