Fugas 15.11.2005 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 A mozesz podac te namiary?Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 15.11.2005 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Krety teraz, tuż przed mrozami ryją nowe zimowe korytarze. Nowe kopce które ostatnio powstają są na niewielkiej powierzchni, nie tak jak w lato raz w jednym innym razem w drugim końcu ogrodu. Ja mam namiary na firmę od kretów. Dają gwarancję i kasę biorą po upływie okresu gwarancji. Używają środka I kl. toksyczności na którego używanie trzeba mieć stosowne pozwolenia. Wadą jest to że nie jest to mała kasa. Oj, oj ktoś się zapędził. Jeżeli mowa o środku I kl. toksyczności to mowa o truciu czy zabijaniu kretów. A to podpada pod paragrafy. Tak więc albo Malwinko pomyliłaś obiekt ataku owej firmy albo niechcący ją wkopałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 16.11.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Oj, oj ktoś się zapędził. Jeżeli mowa o środku I kl. toksyczności to mowa o truciu czy zabijaniu kretów. A to podpada pod paragrafy. Tak więc albo Malwinko pomyliłaś obiekt ataku owej firmy albo niechcący ją wkopałaś. Kret jest objęty całoroczną ochroną gatunkową, z wyjątkiem terenu zamkniętych ogrodów, szkółek, lotnisk i wałów przeciwpowodziowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwinka1410 16.11.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 sory !!!ale właśnie firma MALWINKA zebrała opieprz za sprzedawanie "za darmo" informacji o poważnych firmach. Podobno powazne firmy nie potrzebują reklamy na forach dla golasów. Nie bardzo mi sie to podoba... ale niestety muszę przyznać rację przyjemniejszemu. Co do środka na krety, to jest on I kl toksyczności i niebawem postaram sie podać jego nazwę. KUPIĆ TAKI ŚRODEK MOŻE TYLKO UPRAWNIONA FIRMA!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 20.11.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 malwinka napisała:Krety teraz, tuż przed mrozami ryją nowe zimowe korytarze. Nowe kopce które ostatnio powstają są na niewielkiej powierzchni, nie tak jak w lato raz w jednym innym razem w drugim końcu ogrodu. Ja mam namiary na firmę od kretów. Dają gwarancję i kasę biorą po upływie okresu gwarancji. Używają środka I kl. toksyczności na którego używanie trzeba mieć stosowne pozwolenia. Wadą jest to że nie jest to mała kasa. Ciebie Fugas chyba obsłużą bez kosztów dojazdu. Siedzibę maja w Milanówku albo Podkowie Leśnej(nie pamiętam mam telefon nie adres) więc niedaleko do Tarchomina który mam na myśli. Tyle że dalej jestem zdania że forum internetowe to kiepskie miejsce na wymiane informacji o rzetelności konkretnych firm. Możesz być tym jednym na tysiąc kiepsko obsłużonym i jedynym na tysiąc który popisze krytycznie o dobrej firmie na forum muratora. Kiedy podasz namiary na tą firmę, albo nazwę środka? Może na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 29.11.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Uff odetchnalem sasiad zakopal 2 pulapki i w jedna zlapal tlusciutkiego kreta byl taki tlusty ze pulapka sie nie zamknela ale wszedl i nie mogl z niej wyjsc bo sie zaklinowal i biedaczek zszedl chyba ze strachu. tak wiec ja juz jestem spokojny i moj sasiad tez chociaz czeka go znaczna praca nad makijazem swojego ogrodu. fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 29.11.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Hola! A jego siostry i bracia? Kret jest leniuszkiem i wykorzystuje przetarte już szlaki. Tak więc należy się spodziewać następnych osobników zasiedlających wolny teren. Chyba że założysz zaporę wokół działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 29.11.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Od 2 tygodni jest cisza wiec chyba wyjechały/li albo był samotnikiem Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 29.11.2005 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Fugas też jestem z W-wy tylko z Grochowa i u mnie za oknem leży śnieg więc szanujące się krety poszły spać. Ale na wiosnę wrócą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 30.11.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Nie zmienia to faktu ze skalp zostal zdobyty i zadzialaly pulapki po wielu dniach jesli nie tygodniach walki. Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 30.11.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Fugas też jestem z W-wy tylko z Grochowa i u mnie za oknem leży śnieg więc szanujące się krety poszły spać. Ale na wiosnę wrócą. Farciarz , moje ryja na potege ( jak co roku o tej porze bo na lato sie wyprowadzaja) i snieg im ne przeszkadza wrecz pobudza ich artystyczna dusze i tworza abstrakcie pt: ciemne kropki na sniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.11.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 sory !!! ale właśnie firma MALWINKA zebrała opieprz za sprzedawanie "za darmo" informacji o poważnych firmach. Podobno powazne firmy nie potrzebują reklamy na forach dla golasów. Nie bardzo mi sie to podoba... ale niestety muszę przyznać rację przyjemniejszemu. Co do środka na krety, to jest on I kl toksyczności i niebawem postaram sie podać jego nazwę. KUPIĆ TAKI ŚRODEK MOŻE TYLKO UPRAWNIONA FIRMA!!!!!! a mozesz podac nazwe???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.11.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 u mnie od tygodnia taka maupa ryje......w lato stosowalam karbid regularnie, i nie bylo.Wczoraj kupilam karbid.....i znowu....rece opadajš... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 30.11.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 I jeszcze jedno. Jak stosujecie pułapki to przywiązujcie jakieś sznurki i oznaczenia bo pamięć jest zawodna. Ja ze trzy pułapki mam dobrze zakopane na działce i nie pamiętam gdzie to było. Muszę się spytać jakiegoś zaprzyjaźnionego kreta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 30.11.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 proponuje wykrywacz metali lub przewodow powinien to wykryc. Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.12.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 regularnie wkladam karbid.....i odpukac- nie ma kreciska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 01.12.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Teska podaj trochę szczegółów tej operacji. Karbid już kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majster Aranżacje Wnętrz 02.12.2005 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Jest to wprawdzie środek dosyć dobry, ale niestety trzeba powtarzać tak jak w większości pułapek.Środki naturalne najbardziej przekonują zwierzaka o np. obecności innego. Wybieg dla psa aktywnego jest sprawdzonym zwalczaniem gryzoni. Dodatkowo polecam sól kuchenna, tutaj także jest działanie sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.12.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Teska podaj trochę szczegółów tej operacji. Karbid już kupiłem. Kupuj karbid w hurtowniach ogrodniczych- najtaniej puszka 0,5kg 13 zł. wkadaj w kazdy kopiec ksoteczke karbidu,lekko przysyp i zostaw tak.Nie polewaj woda itp...ziemia jest na tyle mokra ze gaz bedzie sie powoli ulatnial....jak bedziesz to robil sysytematycznie to ten krecik sobie pojdzie, albo sie zatruje.... u mnie odpukac...jak narazie cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 02.12.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 ....wkadaj w kazdy kopiec ksoteczke karbidu,lekko przysyp i zostaw tak.Nie polewaj woda itp...ziemia jest na tyle mokra ze gaz bedzie sie powoli ulatnial....jak bedziesz to robil sysytematycznie to ten krecik sobie pojdzie, albo sie zatruje.... u mnie odpukac...jak narazie cisza... Teska - to okrutne.. biedny krecik... Zakladam stowarzyszenie obrony krecika ! nie da sie zyc z takim krecikiem w ogrodku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts