ppp.j 02.12.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Teska - to okrutne.. biedny krecik... Zakladam stowarzyszenie obrony krecika ! nie da sie zyc z takim krecikiem w ogrodku ? Albo na wschodnim wybrzeżu nie ma kretów, albo Zochna nie ma jeszcze ogródka. Jak Ci ten „biedny” stworek zdemoluje kilkutygodniową ciężką pracę to go będziesz z siekierą goniła. Choć nie życzę Ci osobistego zapoznania się z tym problemem to zaręczam że jak już pracowicie ukończysz swój trawnik i będziesz chciała odpocząć to on właśnie wtedy radykalnie zmieni Twój wymarzony krajobraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 02.12.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Teska - to okrutne.. biedny krecik... Zakladam stowarzyszenie obrony krecika ! nie da sie zyc z takim krecikiem w ogrodku ? Albo na wschodnim wybrzeżu nie ma kretów, albo Zochna nie ma jeszcze ogródka. Jak Ci ten „biedny” stworek zdemoluje kilkutygodniową ciężką pracę to go będziesz z siekierą goniła. Choć nie życzę Ci osobistego zapoznania się z tym problemem to zaręczam że jak już pracowicie ukończysz swój trawnik i będziesz chciała odpocząć to on właśnie wtedy radykalnie zmieni Twój wymarzony krajobraz. nie mam jeszcze ogrodka , to prawda mam nadzieje miec w przyszlym roku - i poki co, to krecik miesci sie w moim wymarzonym krajobrazie.. ale moge zmienic zdanie - dam znac w przszlym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.12.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 ....wkadaj w kazdy kopiec ksoteczke karbidu,lekko przysyp i zostaw tak.Nie polewaj woda itp...ziemia jest na tyle mokra ze gaz bedzie sie powoli ulatnial....jak bedziesz to robil sysytematycznie to ten krecik sobie pojdzie, albo sie zatruje.... u mnie odpukac...jak narazie cisza... Teska - to okrutne.. biedny krecik... Zakladam stowarzyszenie obrony krecika ! nie da sie zyc z takim krecikiem w ogrodku ? ech...zmienisz zdanko...zrob tylko pięknš trawkę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 02.12.2005 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 U mnie skuteczność karbidu wynosiła 0%. Polecam świece dymne. Dobre efekty daje też elektroniczny odstraszacz kretów - ale gdy "chodzi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.12.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Teska - to okrutne.. biedny krecik... Zakladam stowarzyszenie obrony krecika ! nie da sie zyc z takim krecikiem w ogrodku ? nie mam jeszcze ogrodka , to prawda mam nadzieje miec w przyszlym roku - i poki co, to krecik miesci sie w moim wymarzonym krajobrazie.. ale moge zmienic zdanie - dam znac w przszlym roku będziesz@#$%^&**^$#@ ale marzenia się spełnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 03.12.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 będziesz@#$%^&**^$#@ ale marzenia się spełnią a co to za klątwa jamles ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.12.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 U mnie skuteczność karbidu wynosiła 0%. Polecam świece dymne. Dobre efekty daje też elektroniczny odstraszacz kretów - ale gdy "chodzi". sasiad mial taki odstraszacz.....i niestety...... dziwne te krety....bo u mnie odpukac po karbidzie nie ma go....a u tegoz sasiada ryje dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 07.12.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Najbardziej skuteczny sposób na kreta to sprytny jamniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 07.12.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Najbardziej skuteczny sposób na kreta to sprytny jamniczek i kotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 07.12.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 nie było gagatków dwa lata, teraz (dwa tygodnie temu) się pojawił/ły - na razie posypałem proszkiem z Castoramy - może wyniosą się na pole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 07.12.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 ...na razie posypałem proszkiem z Castoramy - może wyniosą się na pole To znaczy czym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izunia1111 07.12.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Widziałam na allegro trutkę ma nornice. Proszek z castoramy wrzucony wraz z zatrutym ziarnem poskutkował w ogródku. A preparat wyrzucowny na polu częściowo bo schodzą się nornice z pól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka2 11.12.2005 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Udało mi się wykurzc kreta, chociaż być może ciesze się przedwcześnie. Nie ma go już około 1,5 miesiaca , a przedtem mialam po kilka kopców dziennie. Otóz kupiłam środek POLYTANOL GR .Jest to środek gryzonibólczy w dzialaniu gazowym , w formie granulek. Ma I klasę toksyczności. Zalecane są więc wszelkie środki ostrożności. Nie można go jednak stosowac na zamarzniętych glebach. Punkty sprzedające specyfik pytają o świadectow przeszkolenia w zakresie stosowania proeparatu.Halszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 12.12.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Teska - to okrutne.. biedny krecik... Zakladam stowarzyszenie obrony krecika ! nie da sie zyc z takim krecikiem w ogrodku ? Zochna ja sie przylaczam do twojego stowarzyszenia i jako wklad oddam wszystkie krety z mojej dzialki. Daj znac kiedy wpadniesz je zabrac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 12.12.2005 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Bym zapomniał. Bedziesz musiała tez zabrac nornice, bo krety sa do nich bardzo przywiazane i jak byś nie zabrała to by strasznie teskniły . ;_( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 15.01.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 mhm.. jajka... dobre sobie... położyłam w rogu ogrodu na działce u rodziców jajka do zesmiardniecia... i co? Nic - kuny i lisy je ukradły.. Nie dane mi śmierdzace zbuki przygotować :cry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.01.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 U mnie skuteczność karbidu wynosiła 0%. Polecam świece dymne. Dobre efekty daje też elektroniczny odstraszacz kretów - ale gdy "chodzi". Andrzej te swiece to jest to.......zapalilam 5 sztuk i jak narazie cisza....zagazaowalam mam spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 16.01.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 U mnie skuteczność karbidu wynosiła 0%. Polecam świece dymne. Dobre efekty daje też elektroniczny odstraszacz kretów - ale gdy "chodzi". Andrzej te swiece to jest to.......zapalilam 5 sztuk i jak narazie cisza....zagazaowalam mam spokoj Teska mój maż mówi, że trzeba to jeszcze wypłukać z dziur... Znaczy przepłukać wszystkie korytarze - bo potem nieprzyjemnie przy przekopywaniu sie naciąć na hmm.. resztki zwłok... A no i po płukance tunele sie zawalają - mniejsze prawdopodobieństwo, że jakis nowy lokator sie wprowadzi. Krety są leniwe, wola isć tam gdzie niedaleko mają juz gotowe korytarze - a jeszcze puste... Toż piekniejszego zaproszenia nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.01.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 U mnie skuteczność karbidu wynosiła 0%. Polecam świece dymne. Dobre efekty daje też elektroniczny odstraszacz kretów - ale gdy "chodzi". Andrzej te swiece to jest to.......zapalilam 5 sztuk i jak narazie cisza....zagazaowalam mam spokoj Teska mój maż mówi, że trzeba to jeszcze wypłukać z dziur... Znaczy przepłukać wszystkie korytarze - bo potem nieprzyjemnie przy przekopywaniu sie naciąć na hmm.. resztki zwłok... A no i po płukance tunele sie zawalają - mniejsze prawdopodobieństwo, że jakis nowy lokator sie wprowadzi. Krety są leniwe, wola isć tam gdzie niedaleko mają juz gotowe korytarze - a jeszcze puste... Toż piekniejszego zaproszenia nie ma... plukalam...lalam wode w te korytarze i po jakims czasi znow sie pojawial....a po tej "gazowce" jest ok ( odpukac) ja juznie kopie nic...tam mam trawnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 16.01.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 ano chyba ze tak... u teścia jak wypłukał to zawaliły sie korytarze... trzymam kciuki żeby już paskud nie powrócił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts