Jerzysio 23.03.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 .... pójdźmy na kompromis :ZAKAZ KOPANIA !!! ...a jak nie to : w KAMASZE skurczybyka !!! J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bor 25.03.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 u mnie właśnie obudziła sie nornica w miejscach gdzie słońce stopiło śnieg pokazują sie minikocze w ilościach maksymalnych ( na m2 około 10 ) i widać zaraz pod darnią tunele co dzien strefa sie powiększa ! JAK TĄ CHOLERE WYKOŃCZYĆ ? ???? ? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 25.03.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 u mnie właśnie obudziła sie nornica w miejscach gdzie słońce stopiło śnieg pokazują sie minikocze w ilościach maksymalnych ( na m2 około 10 ) i widać zaraz pod darnią tunele co dzien strefa sie powiększa ! JAK TĄ CHOLERE WYKOŃCZYĆ ? ???? ? ???? włosami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 25.03.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Przeczytałam juz te 6 stron mrożących krew w żyłach historii o walce z kretami, cud, że nie pękłam ze śmiechu - super lektura na doła czy inna depresję. Po lekturze postanowiłam przy zakładaniu trawnika rozłożyć siatkę plastikową, przysypać ziemią i dopiero zasiać trawę. Problem polega na tym, że nie wiem gdzie taką siatkę kupić. W marketach trafiam jedynie na siatki powlekane a ja chcę zwykłą plastikową o małych oczkach (ok. 1,5 cm x 1,5 cm). Widzieliście gdzieś taką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.03.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 nie wierzę w cuda !!!!! mój teść walczył z kretem całe ubiegłoroczne lato .....książkę możnaby o tej wojnie napisać wszystkie dostępne metody i sposoby na nic sie zdały .....dopiero kiedy sąsiad Dziadka jesienią pole zaorał ....kret się przeprowadził na pulchną ziemię sąsiada Jedną historię Wam opowiem ....otóż znając wojnę Dziadka z kretem -syn Dziadka mieszkający w Niemczech -podesłał mu ponoć super ustrojstwo ,po którym niemieckie krety uciekają gdzie pieprz rośnie Dziadek wkopał TO w ziemię a TO wydawało co 15 sekund sygnał dzwiękowy ......MInął dzień ,drugi....kreta nie ma .Zadowolony Dziadek dzwoni do NIemiec z informacją ucieszony ,że nareszcie ma spokój Na trzeci dzień -Dziadek wchodzi do ogródka a tam...... ....całe to ustrojstwo wykopane na zewnątrz sobie leży .......i kilka następnych świeżych kopczyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 25.03.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 nie, no siatka na całej powierzchni trawnika pomaga, pisali o tym tu i ówdzie, mówili w tvn meteo itp. tak się przyzwyczaiłam do tej myśli, że do głowy mi nie przyszło, że siatki nie da się łatwo kupić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 25.03.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 nie wierzę w cuda !!!!! Na trzeci dzień -Dziadek wchodzi do ogródka a tam...... ....całe to ustrojstwo wykopane na zewnątrz sobie leży .......i kilka następnych świeżych kopczyków pewnie baterie były do wymiany a wogóle to myślałem żeś Ewa a nie Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.03.2006 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 żeś Ewa a nie Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolandka 26.03.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Moj tata w swoim warzywniku,ktory byl regularnie przekopywany przez kreciki,postawil na poltorametrowych tyczkach wiatraczki.Skonstruowal sobie samolociki,ktore obracaja sie przy nawet lekkim wietrze,dodatkowo kreci sie w nich smiglo i calosc robi troche halasu,zapewne i jakies drgania przenosza sie do ziemi.Cale to ustrojstwo przypomina troche dawne kurki na dachach co to obracajac sie pokazuja kierunek wiatru.W obrebie wiatraczka nigdy nie pojawil sie zaden kret!Moze jakies dzieciece wiatraczki,moze ludowe rekodzielo a moze maz hobbysta cos ladnego wymysli??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.03.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 nie, no siatka na całej powierzchni trawnika pomaga, pisali o tym tu i ówdzie, mówili w tvn meteo itp. tak się przyzwyczaiłam do tej myśli, że do głowy mi nie przyszło, że siatki nie da się łatwo kupić.. siatka z malymi oczkami.....pomaga...bo kret sie nie przecisnie...u mnie tam gdzie lezy na calej szerokosci agrowloknina...poszedl sobie....bo nie mial jak wywalic kopczyka....za to z tylu tragedia....ale poko co....swiece dymne go wystraszyly albo...zagazowaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 30.03.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Podobno obecnosc/zapach psa odstrasza - przynajmniej u mnie tak jest, choc moze na to wplynely lepsze warunki u sasiadow, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek P. 01.04.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Mój się obudził ! Idę pogadać z psem, ale nie wiem czy się obudzi, bo ten z kolei śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izunia1111 04.04.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Ja nie daruję moim nornicom. Zjadły 0,7 rabararu. Mam normix i sierść psa, którą im wepchnę do nor bo podobno tego nie lubią. Precz z normicami a może nornikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 04.04.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Ja nie daruję moim nornicom. Zjadły 0,7 rabararu. To nie tak źle. 0,3 rabarbaru zostało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 05.04.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 40 kopców na 300 metrach....jak dorwę, to poucinam pazurki i oczki szklane wstawię zarazom ( jestem spokojna... jestem spokojna....jestem spokojna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 05.04.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 40 kopców na 300 metrach....jak dorwę, to poucinam pazurki i oczki szklane wstawię zarazom ( jestem spokojna... jestem spokojna....jestem spokojna ) Tola - łączę się z Toba w bólu ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 06.04.2006 01:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Tola,I ja też ten ból łączę... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 06.04.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Hm... lepiej weźcie procę i przyjedźcie pomóc mi w bitwie o angielski trawnik. Żywiec schłodzony czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 06.04.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Może zadbaj o jamnika, on lubi takie dziury w ziemi, tylko czy wtedy trawnik nie będzie bardziej przypominał poligonu po ćwiczeniach, lub pola minowego po wybuchach. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.04.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Jest metoda niezawodna- suba od kina domowego postawić w ogródku ! Żaden kret tego nie wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts