ESKIMOS 28.07.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Kiedyś niezłym urządzeniem do tępienia kretów była stara poczciwa Syrenka 105, a jeszcze lepiej 104 lub 103.Odpowiednim wężem doprowadzało sie wyziewy z Syrenki do labiryntu korzytarzy kreta i ten (jeśli akurat nie miał maski przeciwgazowej) - nie miał szans.Tylko że krety to ogólnie sympatyczne i pożyteczne zwierzątka.A pozatym skąd teraz wziąć Syrenkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 28.07.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 I nawet mnie nie pytajcie czy rada która podam podziała w rzeczywistości, czy dla kreta po prostu okolica sie nie spodobała. Sposób zasłyszany, okazał się być skuteczny, bo kret się wyniósł. 2-3 zabki czosnku pociąć i umieścić w świeżych kretowiskach. Współczuje jak kretowisk jest dużo, bo sklep warzywniczy zarobi. Czy to blef, czy to prawda?? Jak na razie zanotowane 100% skuteczności (100%, bo sposób użyty raz i podziałał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.07.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Witam. Stare wydawnictwa głosiły, że najlepszy jest łeb ledzia (mocno niewieży), który należy zakopać tak, aby przy zakopywaniu nie "przerwać" (zasypać?) otworu z kretowiska do dalszej częci korytarzy. jak to działa nie wiem, nie próbowałem, bo u nas ciężko o ledzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 28.07.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 odpuść sobie urządzenia są do d... wydałem tyklo na to kasę, a krety? cóź jak to krety raz tu raz tam... a mnie już k#$#%^^ bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_s 03.08.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Dobrzy ludzie ratujcie przed kretami - co za zaraza czy komus udalo sie skutecznie wyploszyc krety z ogrodu prosze o porady, probowalem karbid , nadajniki dzwiekowe, trutki i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 03.08.2006 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=34779&postdays=0&postorder=asc&start=0 miłej lektury, cała Polska czyta ......kretom POWODZENIA !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 04.08.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Może kot - u mnie były, i od kiedy pojawiła się łowna pracowita kotka-tygrys krety znikły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 22.08.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 brutalna i skuteczna metoda, ale mająca sens tylko wtedy gdy nasza działka jest wyspą wśród bezkrecia - "kretox", w OBI kilka zł i po kreciku Zastosowalem. Faktycznie w miejscy gdzie rył jakoś spokój. Ale nie jestem pewein czy przed końcem nie wyslal jakiejś informacji do kolegów ( one musza być zrazeszone , taki miedzynarodowy spisek ) bo kopce pojawily sie w dugiej czesci dzialki no i rowniez w ogrodzie przy moim domu tzn 20 km dalej. Przypadkowa zbieznosć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 22.08.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 ..a wy wszystkie to zagłosujta : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=66237&highlight= oj figlarczyk zez kolegi Rbita, no, no ,no..... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 23.08.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 oj figlarczyk zez kolegi Rbita, no, no ,no..... J Ja? w porównaniu z kretami jestem dyletantem, zebyś zobaczył jakie figlarne kopce robia u mnie . Po prostu ubaw po pachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kika21 23.08.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Witam serdecznie. Jestem tu nowa. Nie wiele wam pomogę w spraiwe kretów. Mogę tylko powiedzieć, że jakieś 10 lat temu pyłam w Karpaczu. Gospodyni u której mieszkałam w swoim ogródku miała roślinki ( wygląd mało atrakcyjny) których zadaniem było przepędzanie kretów. Pozwoliła mi wziąć sobie parę i tak posadziłam je w swoim ogródku. I tak do tej pory nie mam ini jednego kreta, a kiedyś często mnie odwiedzały. Roślinki są jednoroczne, ale same łatwo się rozsiewają. Niestety nie mam aparatu cyfrowego więc ich nie pokażę.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 24.08.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 To, chociaż je opisz. Może jakiś botanik na forum je rozpozna, bo jak na razie w mojej relacji z kretami to ci "posłańcy ciemności" są górą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 24.08.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Czym przepedzic kreta? Może kijem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kika21 24.08.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Jeżeli mi powiecie jak wstawić zeskanowane zdjęcie na forum to postaram się wam pokazać tą roślinkę[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Giz 21.09.2006 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 w miare skuteczne na kreta sa jeszcze: granulat Bros, swiece AnorinFK stosowane kilka sztuk w tym samym czasie lub "urzadzenie" uzbrojone w kilka (9) pretow zbrojeniowych przyspawanych do solidnej podstawy w czasie porannego spaceru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 21.09.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 A zaniedługo zamarznie i nareszcie będzie spokój.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 23.09.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 A zaniedługo zamarznie i nareszcie będzie spokój.. Taaak, zamarznie i wtedy wyjda nornice . I potem bede sobie mógł grać z kretem w kólko i krzyzyk na wiosne w sladach tuneli wyrytych przez nie w zimie tuż pod powierzchnia trawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juurrek2 27.09.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 mam działke blisko lasu z którego przyniosłem zaskrońce ,zadomowiły się na skalniaku i w stawie ,krety znikneły .Śledzie petardy.świece dymne,i inne wynalazki poza półapkami nie działają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juurrek2 27.09.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 mam działke blisko lasu z którego przyniosłem zaskrońce ,zadomowiły się na skalniaku i w stawie ,krety znikneły .Śledzie petardy.świece dymne,i inne wynalazki poza półapkami nie działają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 27.09.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Spytajcie amdama. Może on pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts