hanka55 21.12.2007 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Drugą noc pod rząd jest -15C, a nowych kopców na pobliskim polu - od zarania Kreciki też chyba po świąteczne zakupy ruszyły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 22.12.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 A może namocz szmatę w ropie i wepchnij do nory. U mnie jest to skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 22.12.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Dzięki, spróbuję. Może to zaskutkuje na karczowniki, bo akurat te stworzenia pustoszą mój miniogródeczek a preparat, o którym fachowo pisze Mirek, jest u nas nieosiągalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 22.12.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 a preparat, o którym fachowo pisze Mirek, jest u nas nieosiągalny Z tego co mi wiadomo to, Pyrinex o którym pisze Mirek truje krety i może być takze niebezpieczny dla ludzi, jest sprzedawany ( ewidencjonowany) osobom posiadajacym stosowne uprawnienia. Dla amatorów jest 1001 (a może jeszcze wiecej ) sposobów na zabawę z kretami. Wiele z tych zabaw zostało także przedstawione w licznych wątkach na tym forum. Ja w zasadzie nie mam problemów z kretami i karczownikami. Jakoś wzajemnie się nie lubimy i nie bawimy w ganianego . .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 22.12.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 a preparat, o którym fachowo pisze Mirek, jest u nas nieosiągalny Z tego co mi wiadomo to, Pyrinex o którym pisze Mirek truje krety i może być takze niebezpieczny dla ludzi, jest sprzedawany ( ewidencjonowany) osobom posiadajacym stosowne uprawnienia. Dla amatorów jest 1001 (a może jeszcze wiecej ) sposobów na zabawę z kretami. Wiele z tych zabaw zostało także przedstawione w licznych wątkach na tym forum. Ja w zasadzie nie mam problemów z kretami i karczownikami. Jakoś wzajemnie się nie lubimy i nie bawimy w ganianego . .. Aktualnie dopuszczone preparaty na kreta : ANTYKRECIK CG DELICIA-GASTOXIN 56 GE - bardzo toksyczny ( i niebezpieczny) KRECIK BR KRETOL 5 GR KRET VON 02 VP KRETOX 03 GB POLYTANOL GR - bardzo toksyczny ( i niebezpieczny) ŚWIECA DYMNA GAMRATOX ŚWIECA NORTOX - P SARNA - STOP 45 EC środki bardzo toksyczne i toksyczne można stosować i nabywać po ukończeniu odpowiedniego szkolenia PYRINEX 480 EC jest to środek owadobójczy w formie koncentratu do sporządzania emulsji wodnej, o działaniu kontaktowym, żołądkowym i gazowym, przeznaczony do zwalczania niektórych szkodników w ziemniaku, buraku cukrowym i pastewnym, tytoniu, roślinach sadowniczych, warzywnych i ozdobnych oraz w leśnictwie. Na roślinie działa powierzchniowo. dla ludzi – szkodliwy, dla pszczół - bardzo toksyczny dla organizmów wodnych - bardzo toksyczny. Środek łatwopalny. Działa szkodliwie po połknięciu. Działa drażniąco na oczy i skórę. Może powodować uczulenie w kontakcie ze skórą. Działa bardzo toksycznie na organizmy wodne, może powodować długo utrzymujące się niekorzystne zmiany w środowisku wodnym. Działa toksycznie na pszczoły. Środek trujący dla ptaków i innych zwierząt. Haniu Zabrania się stosowania środka w strefie bezpośredniej ochrony ujęć wody oraz na terenie uzdrowisk, otulin parków narodowych i rezerwatów. ten środek to zajzajer, trzeba się z nim o s t r o r ż n i e obchodzići Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.12.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 http://deser.gazeta.pl/deser/1,83453,4691843.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.12.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Widzieliscie juz - Polacy w UK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.12.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Haniu uzywaj jak najwiecej tego srodka - splywa swietnie w wody gruntowe i herbata z nim jest po prostu - wysmienita ! ! Szczegolnie polecana dla dzieci, kobiet w ciazy i matek karmiacych . The cars are moving like a half a mile an hour and IAnd started staring at the passengers who're waving goodbyeCan you tell me what was ever really special about me all this time? Chorus:But I believe the world is burning to the groundOh well I guess we're gonna find outLet's see how far we've comeLet's see how far we've comeWell I, believe, it all, is coming to an endOh well, I guess, we're gonna pretend,Let's see how far we've comeLet's see how far we've come I think it turned ten o'clock but I don't really knowThen I can't remember caring for an hour or soStarted crying and I couldn't stop myselfI started running but there's no where to run toI sat down on the street, took a look at myselfSaid where you going man you know the world is headed for hellSay all goodbyes if you've got someone you can say goodbye to I believe the world is burning to the groundOh well I guess we're gonna find outLet's see how far we've come (right now)[ How Far We've Come lyrics found on http://www.completealbumlyrics.com ]Let's see how far we've comeWell I, believe, it all, is coming to an endOh well, I guess, we're gonna pretend,Let's see how far we've comeLet's see how far we've come Its gone gone baby its all goneThere is no one on the corner and there's no one at homeWell it was cool cool, it was just all coolNow it's over for me and it's over for youWell its gone gone baby its all goneThere's no one on the corner and there's no one at homeWell it was cool cool, it was just all coolNow it's over for me and it's over for you I believe the world is burning to the groundOh well I guess we're gonna find outLet's see how far we've comeLet's see how far we've comeWell I, believe, it all, is coming to an endOh well, I guess, we're gonna pretend,Let's see how far we've come, againLet's see how far we've comeLet's see how far we've comeLet's see how far we've comeLet's see how far we've comeLet's see how far we've comeLet's see how far we've comeLet's see how far we've comeLet's see how far we've come Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.12.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 a preparat, o którym fachowo pisze Mirek, jest u nas nieosiągalny Z tego co mi wiadomo to, Pyrinex o którym pisze Mirek truje krety i może być takze niebezpieczny dla ludzi, jest sprzedawany ( ewidencjonowany) osobom posiadajacym stosowne uprawnienia. Dla amatorów jest 1001 (a może jeszcze wiecej ) sposobów na zabawę z kretami. Wiele z tych zabaw zostało także przedstawione w licznych wątkach na tym forum. Ja w zasadzie nie mam problemów z kretami i karczownikami. Jakoś wzajemnie się nie lubimy i nie bawimy w ganianego . .. Pinus, nie polecałem na krety przecież. Było pytanie o opuchlaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.12.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Zabrania się stosowania środka w strefie bezpośredniej ochrony ujęć wody oraz na terenie uzdrowisk, otulin parków narodowych i rezerwatów. bluszczykuTam zabrania się stosowania praktycznie wszystkich środków ochrony roślin. I słusznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.12.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Zresztą, ja wymiękam. W kwestii robali proszę zwracać się do lumpa.I jeszcze jedno- pisałem wiele razy, jak rozsądnie stosować ŚOR. Instrukcję obsługi można w necie znaleźć w minutę. Nie trzeba kupować. Nikogo nie namawiam ani nie zmuszam do stosowania. Każdy ma swój rozum i odpowiedzialnie podejmuje decyzję, stosować, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 22.12.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Nie denerwujcie się. Jednych świerzbią klawisze Innych....rogi/ nogi, etc. Ekologicznie cofnijmy się o milion lat Pozdrawiam z przeszłości ! http://www.invictory.org/lib/2004/06/chooselife2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.12.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Teza jest taka : kret to przyjaciel Twoj i Twojego ogrodu ! No hard feelings Mirek ! Czy wymiekasz ze smiechu ogladnawszy Polacy w UK na You Tube ? Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.12.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 W Los Angeles (USA) mąż ma prawo bić żonę pasem, o ile szerokość pasa nie przekracza 3,6 cm. No chyba, że małżonka zgodzi się na ustępstwa.W Arkanzas (USA) mężczyzna ma prawo bić swoją konkubinę pod warunkiem, że nie robi tego częściej niż raz w tygodniu. Hmmmmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.12.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Przyszlosc to zabawki pomalowane farba z olowiem ( produkcja chinska ) - ostrzegam Bardzo powazne konsenkwencje dla dzieci . No i coraz wieksze zanieczyszczenie wody, gleby i powietrza. Idzcmy do przodu i trujmy sobie wszystkie robale i przy okazji podtrujmy siebie, badzmy ekologicznie postepowi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.12.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 No, na tych srodkach tez jest napisane, ze sa bezpieczne i nieszkodliwe dla zdrowia. Wiecej : dodaja zdrowia i urody. USA sa wielkim krajem mozna mieszkac w Vermont albo szybkim przezutem pomieszkac w Wawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 22.12.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Nie denerwujcie się...... Ja się nie denerwuje, tylko chciałem ostudzić Twój zapał, do bycia szczęśliwym posiadaczem tego środka. I oczywiści też z racji, że zamieszkujesz w szczególnej miejscowości, co wiąże się z moją uwagą. bluszczyku Tam zabrania się stosowania praktycznie wszystkich środków ochrony roślin. I słusznie popiera i tak trzymać .... Mirku - przepraszam, ale trochę się zasugerowałem postem Pinusa i musiałem ukierunkować tok dyskusji. Wyglądało mi, że chodzi o kreta .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 22.12.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Pinus, nie polecałem na krety przecież. Było pytanie o opuchlaki. Racja. Nie zwróciłem uwagi , gdyż wątek jest o kretach. Przepraszam za moją nieuwagę . .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 23.12.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Wszystkim - w tym kretom, przyjaciolom ogrodu i czlowieka - spokojnych, pogodnych , z d r o w y c h Swiat Bozego Narodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 23.12.2007 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Witam Sorki ale chyba to ja namieszałam parę postów wcześnie a propos tych opuchlaków. A mówiłam Mirku, że to nie ten wątek pozdrawiam świątecznie i zostawmy choć na chwilę krety, karczowniki i opuchlaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts