kotecek 15.03.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Duża strzelba z małymi kulkami na krety najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 30.04.2008 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Krety z pozostałej części działki wyniosły sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 02.05.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 29.05.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 u nas nornice i krety , rozgarniamy kopce (puszki na na drutach w ziemi ,odstraszacze itp.i nic) ostatnio słyszałem od sasiada dośc specjalna metodę, troche smieszna ale podobno skuteczna połozył radio na ziemie tam gdzie kopce, odwrócone głosnikiem do ziemi nastawił tak żeby było słychac tylko trzaski , piski itp. i przykrył to papą na jeden dzień i noc . podobno nornice i krety sie wyniosły ciekawe moze warto spróbowac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 29.05.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Napewno ekologicznie .Same może się wyniosa . ,I będa żyły sobie u sąsiada Ten który padł w pułapce został zakopany w ostatnim kopcu Krety i nornice wyniosły sie . PUK PUK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 29.05.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Przyjdą.. natura nie znosi próżni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 05.07.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Mirek Najlepiej do sąsiada tam tylko pole Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.07.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Godzinę temu łaziłem po ogrodzie, akurat świeżo wyrył, wetknąłem drut i nadziałem puszkę po piwie...dobre było.. zimne. Wieje, to brzęczy. Akurat wyjrzałem, leży drut, osobno puszka, a kopiec taki, że chyba po taczkę pójdę Może lepiej było mu to piwo wlać do chałupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.07.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Tylko sie ze mnie nie smiejcie..... konewka 5 l, do tegp 20ml ludwika znalesc korytarz, dziure i lac...... no dobrze, ja lalam i od 2 tygodni jest cisza......... nawet jesli pomoze tylko na jakis czas to i tak tansza ta metoda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.07.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Ludwika sobie lej... piwa szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.07.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Ludwika sobie lej... piwa szkoda oj Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ralf1 27.07.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Zanacie jakies skuteczne sposoby walki z kretami? wiadomo, są pod ochroną, ale strasznie zryły mi ogródek... i trzeba je jakoś odstraszyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 27.07.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 http://forum.muratordom.pl/czym-przepedzic-kreta,t34779.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek25 28.07.2008 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Wymienię nornicę na kreta . Ten drugi przynajmniej pożyteczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 28.07.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Witam.Wiosną pojawiły się krety. Nie wiem czy były dwa dni. Moje koty nie wiedzą, że krety są pod ochroną (chociaż żona im tłumaczyła). Teraz jest spokój.Pozdrawiam, Heniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 09.08.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 A testował ktoś takie solarne odstraszacze dzwiękowe?, pełno ich na allegro ale niewiem czy skuteczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wm144 10.08.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Widziałem te odstraszacze na allegro, jednak nie przekonują mnie.Co to niby ma dac? Przegoni krety w inny koniec ogrodu, o ile je przegoni, i jakie to wyjście?Ja miałem problem z kretami w jednym miejscu na ogrodzie kopców że nie było dosłownie jak przejśc nie pomagały zadne butelki na pretach, puszki.Postanowiłem wyłapać je to jest lepsze wyjście. Kupiłem na allegro 2 pułaki i efekty są. Nie widze jak narazie kopców.Zakładasz pułapkę i cierpliwośc.i Pułapka kosztuje 12zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 10.08.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Kret jest bardzo wrażliwy na drgania, boi one są dla niego podziemnym drogowskazem. To najdelikatniejszy organ tego ssaka. I jeśli jest o atakowany drganiami o różnych częstotliwościach, zaczyna się bać, bo dźwięk jest wybitnie nieprzyjemny. I ucieka tam, gdzie ma święty spokój. Szczęściem tylko niektórzy uważają, że zabicie ssaka jest chwalebne i rozwiązuje problem.Ja uważam, że warto wydać 30zł na wibrator, żeby uratować czyjeś życie. Od roku, mam 2 wibratory i ani kretaów, ani nornic, ani karczowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 11.08.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 No i zamówiłam "kreci wibrator" dam znać jak zadziała na lokatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkobialka 12.08.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Miałem i mam na swoim ogródku/trawniku krety, ale to chyba nieuniknione. Dotychczas przetestowałem wiele metod, nawet te mniej humanitarne (i niestety najbardziej skuteczne). - pułapki, dają efekt o ile sie do nich przyłożyć i naprawdę dobrze wybrać miejsce i założyć ja zachowując oczywiści maksymalne środki ostrożności czyli rękawiczki. - karbid, wykładać regularnie w używanych korytarzach, bez wlewnica wody, tak aby utylizacja karbidu odbywała sie powoli z wykorzystaniem naturalnej wilgoci będącej w glebie. - kulki na mole, dokładnie tak jak powyżej najważniejsza jest regularność wykładania. - puszki na patykach/.drutach nie zdały egzaminu, przyjemniej u mnie. - ludzie włosy z zakładu fryzjerskiego, można się w to bawić, ale najlepiej wcześniej przed wyłożeniem, pomoczyć je dłuższy czas w wodzie, tak aby wykładać już śmierdzącą (uwaga tylko dla wytrwałych, takie włoscy śmierdzą bardzo brzydko) papkę do korytarzy. - odstraszacze, działają w 100% tam gdzie są nie ma nieproszonych kopaczy, ale nie bardzo wiem jak tanim kosztem zaopatrzyć 25 arowy trawnik w odpowiednią ilość urządzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts