oxa 16.09.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Kupiłam wiosną odstraszacz na krety Brzęczał, aż sukę to zainteresowało, obwąchała dokładnie i poszła w drugi kąt ogrodu, myślę sobie, dobrze będzie i było...2 dni. Drugiego dnia piękny kopczyk OBOK odstraszacza Obejrzał go skurczybladek dokładnie trzeciego dnia kopczyk z drugiej strony - pewnie zaprosił do oglądania kolegę Nawet parę razy przestawiłam to dziadostwo, ale efektów raczej nie ma poza tym, że mnie wkurzał jak pieliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 17.09.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Tylko pułapka jest skuteczna .odstraszaczy miałem trzy i nic tylko lżej w kieszeni . (chemi nie używałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanda 18.09.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 ...octem.Sprawdzona sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 18.09.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Można ogórki (to się bodaj korniszon nazywa), grzybki, dynię.... ale kreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek25 19.09.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Ja muszę pokochać gryzonie, nie ma rady . Nie chcą się wynieść. Dobrze im u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gronet 22.10.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam Karbid - bardzo dobra rzecz do odstraszania kretów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gronet 22.10.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam Karbid i tylko karbid. Bardzo dobra rzecz do odstraszania kretów. Trzeba czasem powtarzać gazowanie, ale warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.10.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Albo zwykły elektryczny pastuch, pieski nauczą się chodzić wyznaczonymi drogami a po kretach ani śladu. Owszem, działa, ale tylko na psy , kerty nic sobie z tego nie robią Niektóre z naszych psów rzeczywiście wyłapywały krety, ale w odrodzie były półmetrowej głębokości dziury. Idąc po ciemku można było złamać nogę Na odstraszacz wysyłające różne dźwięki też nie reagowały. Lanie wody, wpuszczanie spalin w ich kanały też nic nie dało Niestety trzeba się do nich przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gronet 22.10.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Będę się upierał przy swoim. Przećwiczyłem gazowanie na niejednym krecie i zawsze z pozytywnym skutkiem. Najpierw należy zadeptać kopce i jeśli powstaną nowe, to wkładamy w nie bryłki karbidu i zasypujemy. Gaz rozprzestrzenia się po czynnych korytarzach wypłaszając kreta, bo mają one bardzo wyczulony węch. Owszem, po jakimś czasie miłośnik naszych dżdżownic wróci, ale wtedy wystarczają mniejsze ilości karbidu w nowych kopcach i znów kilka tygodni spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.10.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 A jak wejść w posiadanie karbidu? Tego jeszcze nie próbowaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 22.10.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam pogromców kretów! Miałam podobny problem, ale znalazłam bardzo prosty, humanitarny i estetyczny sposób na te szkodniki. Na rynku ogrodniczym jest dostępny KWIAT,którego zapach cebuli odstrasza krety. Jest to SZACHOWNICA CESARSKA. Bardzo ładny kwiat, wysokości do 1m. Jego działanie ma zasięg do 100 metrów, także sąsiedzi też mogą skorzystać. Naprawdę skuteczne, sprawdzone - POLECAM!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 22.10.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Ale czy aby te cebulki nie są przysmakiem dla nornic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 22.10.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Mam te kwiaty u siebie od trzech lat i nornice jakoś w nich nie gustują. Co prawda im ten zapach nie przeszkadza, ale kretów nie mam. Skończyły się różne "ozdoby" ogrodu, a w zmian mam, wiosną, piękne kwiaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modernism 23.10.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Nie czytałem wszystkich metod w wątku ale pamiętam sposób moich rodziców ze swojej działeczki... Mianowicie, wkopuje się butelkę po piwku do połowy wysokości lekko pochyloną (gdzieś tak 45 stopni). Kret ślepy zwierz ale słuch (odbieranie drgań) jak u melomana, więc będąc płochliwym - ucieka, a wystarczy lekki podmuch wiatru i butelki robią swoje, rozumiecie zasadę działania Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modernism 23.10.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 A! byłbym zapomniał. Oczywiście metoda raczej do ogródków gdzie ziemia miękka i łatwo kopać a wędrówki piesze tylko po wyznaczonych ścieżkach. Jeśli zatem chcecie ocalić swoje bezcenne marchwie, pietruchy czy buraki inwestycja w kilka piwek i sprawa załatwiona - swoją drogą cóż za piękna synteza przyjemnego z pożytecznym Pozdrawiam (antykret) P.S. ...chociaż słyszałem opinię, że ziemia z kretowisk bardzo dobra do kwiatów doniczkowych bo nasz mały, czarny szlachcic wychodzi tam gdzie ziemia najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 23.10.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Za radą mojej mamy powtykalam do koczyków naftalinę. Kret nie lubiący tego zapachu wyniósł się od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 24.10.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 znajomy mial dosc chyba niespotykana, aczkolwiek humanitarna i niewidziallna ochrone przed kretami na dzialce.. Otoz dziwil sie ze na dzialce ktora kupil nie mial zadnego kreta... Az do momentu gdy przyjechalismy wyznaczac mu na dzialce budynek... Co tak ciezko te paliki ida.... I z ciekawosci postanowil to sprawdzic za ktorym palikiem... Zaczal kopac a tyu jakies 10, moze 15 cm pod ziemia na calej dzialce byla rozlozona taka drobniutenka siatekczka przez ktora kret sie nie mogl przebic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 27.10.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 mozna kupic w ogrodniku , firmy chyba bros lub bras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekq 27.10.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Najlepszy sposób, to zakup kotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 27.10.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Próbował ktoś z Was coś takiego:http://allegro.pl/item468500226_najbardziej_ceniony_preparat_na_krety_kret_hit.htmllub http://allegro.pl/item465156248_mega_odstraszacz_kretow_nornic_1000m2.html Trochę już nam zbrzydło spoglądanie każdej wiosny i jesieni na ogród pełen kopców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts