DPS 05.04.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Zawartość kociej kuwety działa piorunująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 09.04.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 mam już wibratorek!!!!!!!!!Działa od kilku dni, wydaje śmieszny dzwięk- mój mężyk mówi że beczy Ale najważniejsze że krecik jakby się zapadł pod ziemię!Ani jednego kopca!Polecam więc kreci wibrator, koszt nieduży, wygląd estetyczny i naprawdę skuteczny- przynajmniej narazie. Hmmm, no nie do końca...po zimie miałam 10 kopców na m2, na działce 20 arowej całkiem sporo!! Wywoziłam taczkami ziemię i sięgnęłam po ostateczne środki- świece dymne.Smierdzą i trują niestety- na amen, ale nie chciałam kretom oddać mojego równiutkiego trawniczka!!!!No i jak narazie walkę wygrałam, od miesiąca zero kopców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 09.04.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 to z magnesami trzeba wypróbować. Tylko skąd takie silne magnesy znaleźć. Z głośników starych - mogą być? Lepiej poszukaj neodymowych na allegro. One są znacznie silniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolabella 13.04.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Po wielu miesiącach pobytu w naszym ogrodzie, kret wyprowadził się po jednodniowej wizycie znajomych dzieci. Piątka krzykaczy biegała przez dwie godziny po trawniku wśród włączonych zraszaczy. Kret znikł i nigdy nie pojawił się ponownie ku żalowi moich córek, które zdążyły go polubić Wcześniej odstraszaliśmy go na różne, opisywane tu sposoby, zawsze bezskutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.04.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Po wielu miesiącach pobytu w naszym ogrodzie, kret wyprowadził się po jednodniowej wizycie znajomych dzieci. Piątka krzykaczy biegała przez dwie godziny po trawniku wśród włączonych zraszaczy. Kret znikł i nigdy nie pojawił No to teraz możecie świadczyć usługi: "Lubisz dzieci a nie lubisz kreta - zorganizuj imprezę dla 5 dzieci i zaproś nas" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 14.04.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Oooo, to te moje kreciki jakieś dziwne... Bo jak moja czwóreczka do spóły z córkami sąsiadów ganiają i drą paszcze to im nie przeszkadza. A cuzamen do kupy jest ich 7 sztuk. Może to jednak bardziej te zraszacze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karii 15.04.2009 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Ja słyszałam o takim srodku na kreta, ktorym pryska sie trawnik, dalej wnika wglab gleby, zjadaja go wszystkie zerujace pod ziemia robaczki i jak krecik zje takiego robaczka, to mu to bbaaaradzo nie smakuje. Zje raz, drugi trzeci i stwierdza ze tu jedzonko jest be i ucieka nie pamietam tylko nazwy tego srodka , wieczorem sprawdze to napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tpazyra 15.04.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 A mnie krety opusciły po zstosowaniu odstraszacza podobnego do http://www.allegro.pl/item607635276_max_kret_odstraszacz_kretow_dzwiekowy_wibr.html z tą różnicą ze mój ma metalową (chyba aluminiową) rurę, kupiony w Praktikerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 15.04.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Niedawno nabyłem dwa odstraszacze dźwiękowe wbijane w ziemię - tak głęboko, że wystaje tylko nakrętka. Świetnie działały - ale na mojego psa. Żulik wyciągnął obydwa i totalnie porozgryzał. Trzeciego dnia po instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 17.04.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Środek nazywa się ślicznie "Pożegnanie z kretem" - podobno jest świetny - nasączaja się nim pędraki (przysmak kreci) i krety padają. Jest jednak drogi op. kosztuje 49 zł, nie wiem tylko na jaki metraż jest przeznaczone i ile razy trzeba wykonać oprysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 17.04.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Niedawno nabyłem dwa odstraszacze dźwiękowe wbijane w ziemię - tak głęboko, że wystaje tylko nakrętka. Świetnie działały - ale na mojego psa. Żulik wyciągnął obydwa i totalnie porozgryzał. Trzeciego dnia po instalacji. Meloman... monotonia utworu mu nie podeszla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmarena 17.04.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Z własnego doświadczenia powiem tak:nie ma sposobu domowego skutecznego na krety. Na początku było mi ich żal, więc stosowałam odstraszacze chemiczne i elektryczne. Potem zacisnęłam zęby i zaczęłam zakładać trucizny. W międzyczasie sama się zatrułam tym smrodem. Wydałam na te wszystkie preparaty kupę kasy, aż w końcu, gdy kretowiska zaczęły powstawać na moich oczach, a z trawnika pozostało wspomnienie zatrudniłam firmę i od tej pory tzn. 2 lata mam spokój nie tylko ja ale też i sąsiedzi, których przy "okazji" wybawiłam od kretów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 18.04.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Podziel się informacją na czym polegały działania tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 19.04.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Po zimie, po inwazji kretów, działka wygląda jak długo ostrzeliwana z samolotu. Kupiłem siatkę tynkarską, za pomocą magii i rąk uniosłem do góry warstwę ziemi, wsunąłem pod nią siatkę, opuściłem i zasiałem trawę. Mam nadzieję, że jak korzenie trawy poprzeplatają się z siatką, to kret da sobie spokój z robieniem dziur w czymś takim Ja słyszałam o takim srodku na kreta, ktorym pryska sie trawnik, dalej wnika wglab gleby, zjadaja go wszystkie zerujace pod ziemia robaczki i jak krecik zje takiego robaczka, to mu to bbaaaradzo nie smakuje...: Tylko czy to to jest bezpieczne dla dzieci bawiących się na tej trawce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmarena 19.04.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Kazano mi nie rozgrzebywać kretowisk. Jak przyjechał umówiony pracownik, to powiedział, że dawno nie widział tak zniszczonego trawnika.Pozakładał we wszystkie kopce truciznę i przez tydzień nie pozwolił ich dotykać/ mówił, żeby nie wypuszczać psów- mam dwa psy-bo mogą się zatruć/. Potem zainkasował zapłatę i to wszystko.Od dwóch lat mam spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 19.04.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Kazano mi nie rozgrzebywać kretowisk. Jak przyjechał umówiony pracownik, to powiedział, że dawno nie widział tak zniszczonego trawnika.Pozakładał we wszystkie kopce truciznę i przez tydzień nie pozwolił ich dotykać/ mówił, żeby nie wypuszczać psów- mam dwa psy-bo mogą się zatruć/. Potem zainkasował zapłatę i to wszystko.Od dwóch lat mam spokój. Jestem zaskoczona, że tak długo to działa Chyba wciąż jest w ziemi, skoro nowe okazy nie zamieszkały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmarena 19.04.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Nie wiem co to był za preparat, bo mimo, że podpytywałam, to fachowiec zasłaniał się tajemnicą firmową.Ale mówił, że w wolnej sprzedaży jest niedostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 19.04.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Musiało to być coś baaaaaardzo trującego. Dobrze, że Was nie otruło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karii 20.04.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Nie jest szkodliwy, jest na bazie Rycyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 20.04.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Środek nazywa się ślicznie "Pożegnanie z kretem" - podobno jest świetny - nasączaja się nim pędraki (przysmak kreci) i krety padają. To może da się tym przy okazji załatwić pędraki, bo u nas plaga tego, wyżerają wszystko od spodu. Równie upiorne jak kret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts