pchlistosc 03.07.2003 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 oj tome tomek troche za duzo piwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaa 06.07.2003 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2003 Ja polecam świece dymne, kupuje się je w sklepie ogrodniczym, podpala, wsadza do nory i po temacie. Mozna zabieg powtórzyć ze dwa razy w odstępie tygodnia. Sposób wypróbowałam i był skuteczny. W innym razie pozostaje zawsze granat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 07.07.2003 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 swiece dymne tere fere probowalem nie jedna i kicha podobnie z karbidem.z samego rana przed wschodem slonca kret wyglada na powierzchnie i wtedy mozna go szpadlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 08.07.2003 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 swiece dymne tere fere probowalem nie jedna i kicha podobnie z karbidem. z samego rana przed wschodem slonca kret wyglada na powierzchnie i wtedy mozna go szpadlem To znaczy o 3-ciej nad ranem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 08.07.2003 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 moze byc i o 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Krzysiek_ 17.07.2003 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Czy ktoś z was ma doświadczenie z walką z kretami. Co zrobic żeby nie ryły na tarawniku tylko wyniosły się 100 m dalej gdzie jest wielki nieużytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Ryszard G. z Tarnowa 17.07.2003 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 środki chemiczne - o ile zrobi się to zgodnie z instrukcją i systematycznie są najbardziej wiarygodne. Mechaniczne pułapki, dzwiękowe odstraszacze raczej nieskutkują. Największą skuteczność miała moja babcia z motyką, która wcześnie z rana siadała sobie cichutko na krzesełku w miejscu potencjalnego buszowania kreta i zawsze coś upolowała....Mi się udało tylko raz, ale trzeba mieć ...nerwy i dużo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drozdek 17.07.2003 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 psy również chętnie wyłapują kjrety, szczególnie te o zacięciach myśliwskich..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 17.07.2003 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Czy ktoś z was ma doświadczenie z walką z kretami. Co zrobic żeby nie ryły na tarawniku tylko wyniosły się 100 m dalej gdzie jest wielki nieużytek Zajrzyj do:"Pamiętajcie o ogrodach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 17.07.2003 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Zajrzyj do:"Pamiętajcie o ogrodach" Konkretnie to w tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 17.07.2003 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Sposób wypróbowany: kup np. w OBI urządzenie o ksztalcie rakiety, ktore wysyla nieprzyjemne dla kreta buczenie. Wyniesie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlody 17.07.2003 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Można i tak: naftalina do kanalika lub kopczyka! Kret jeśli rozumny to się sam wyniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_K 18.07.2003 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Mam ponad 4000m2 trawnika, próbowałem już różnych sposobów - jakieś świece dymne, środki o odrażającym zapachu itp. Najskuteczniejszy sposób to według mnie zastawianie pułapek. Kupiłem proste pułapki - rurka PCV dł. ok. 25cm z zapadkami na końcach. Trzeba znaleźć kanał, wstawić w niego pułapkę i zakopać. Po 1-2 dniach odkopać.Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 18.07.2003 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Najlepszy ze znanych mi sposobów to kartonowe pudło Rano dajesz krecikowi sobie pokopać, potem jak juz sobie pokopie tżeba mu podeptać kopce, a wieczorem koło 18 zaczynają ryć- przecież muszą odnowić to co zniszczyłeś, więc musisz stać obok miejsca które wcześniej przydeptałeś ze szpadlem (i książką -polecam ) jak ziemia zacznie się ruszać koniecznie sprawdź w którym kierunku kret idzie -będzie to wyraźnie widać, po czym wbij szpadel w ziemię za kretem szybko podważ i do pudełka. Pudełko z kretem należy wywieść jakieś min 5 km od działki a kreta wypuścić. Jeśli wypuścisz go za blisko (nawet za rzeką) wróci to mądre stworzenia zawsze wracają, nawet jak użyjesz chemii - kiedyś przestanie działać i kret się pojawi. Ewentualnie (czego nie polecam bo niehumanitarne i kret pod ochroną) możesz pozbawić kreta życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 18.07.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Mam ponad 4000m2 trawnika, próbowałem już różnych sposobów - jakieś świece dymne, środki o odrażającym zapachu itp. Najskuteczniejszy sposób to według mnie zastawianie pułapek. Kupiłem proste pułapki - rurka PCV dł. ok. 25cm z zapadkami na końcach. Trzeba znaleźć kanał, wstawić w niego pułapkę i zakopać. Po 1-2 dniach odkopać. Piotr Chyba tak zrobię, bo z tego co wiem wszystkie te inne rozwiązania są skuteczne w teorii w praktyce kret jest chytrzejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grove1wp.pl 18.07.2003 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 mój ojciec przez 3 lata walczył z kretami . Najlepszy jest dziagan (3 szpikulce w miejscu gdzie jest metalowa część motyki)i jak ryje o 5 tej rano lub o 17 po południu to wbija się go za kopcem i dzwiga do górybo w tedy ziemia swobodnie przelatuje między szpikulce, trzeba dobrze celowac bo niechcący można trafić zwierzątko. 2. sposób to w środku kretowiska wstawia się butelkę z wina o długiej szyjce jak wiatr wieje to krecikowi w uszach piszczy , a słuch to one mają znakomity. 3 zposób znakomity to :bierzesz sobie rurę o średnicy rury do odkurzacza podpinasz do rury wydechowej motorynki(koniecznie do motorynki bo sama benzyna nie daje takiego efektu)i gazu mu do dziury. Super widok będziesz miał tak po 15 minutach na działce ponieważ zobaczysz widok jak na Marsie gdy z ziemi tu i ówdzie zaczną ci dymić wulkany z ziemi o których nie śniłeś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA ZALESIE 19.07.2003 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2003 Większośc środków do "chemicznych" do walki z kretami zawiera nikotynę. Wiem bo u siebie w sklepie mam takie w sprzedaży. Krety nie znoszą tytoniu, nikotyny. Jeśli palisz wkładaj im do dziuru tzw. pety . ja zwalczyłam bydlaki w ten sposób. poza tym mam bardzo łownego kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.07.2003 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2003 Trzeba powkładać w dziury solone śledzie z beczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA ZALESIE 20.07.2003 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 gratuluje dowcipu i w takim razie życzę kreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karo03 20.07.2003 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 Ustawić małe wiatraczki na pręcie metalowym .Krety nie znoszą drgań i dlatego się wyniosą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts