emems 17.03.2004 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 kreciki to bardzo miłe stworzonka z przecudnistym czarniutkim aksamitnym futerkiem iii jak piszczą jak się je w łapki weźmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 19.03.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 kreciki to bardzo miłe stworzonka z przecudnistym czarniutkim aksamitnym futerkiem iii jak piszczą jak się je w łapki weźmie jak chcesz posluchac piszczenia to przyjedz do mnie bo jedyna metoda pozbycia sie tego szkodnika jest jego zlapanie i utopienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edusiek 28.03.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 kreciki to bardzo miłe stworzonka z przecudnistym czarniutkim aksamitnym futerkiem iii jak piszczą jak się je w łapki weźmie jasne ale cholera bierze czlowieka jak sobie kopce zrobi na srodku trawnika ktory co dopiero zostal odchuchany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 29.03.2004 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Proponuję kupić sobie wyżła, np. weimarana. Podobno skuteczne Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 29.03.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 W sobotę moja Dora (wilk) wykopała takiego kreta. Żył jeszcze więc "zapuszkowałem" go do słoika i wywiozłem daleko na nieużytki z dala od zabudowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 30.03.2004 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 U mnie na razie sprawdziły sie butelki na patykach. Kret przeszedł do sąsiadów - czyli mojej mamy Pewnie teraz ona przepędzi go do mnie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yna 30.03.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Jakie butelki na patykach?????? Napisz cos wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 30.03.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Ja stosowałam butelki zakopane pod kątem ostrym z wystajacą szyjką, ponoć nie znoszą krety wibracji przenoszone tą drogą w ziemię. Inna wersja to butelka nadziana na metalowy pręt wbity w miejscu buszowania tych śliczności.Ma takie same zadanie, z tym ,że jest bardziej widoczna (można pochwalić się zbiorem pustych butelek po dobrych trunkach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 30.03.2004 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Wyżły na krety? A nie za duże doły będą pokopane przez te pieski. Ja bym raczej doradził zwykłego kota dachowca, a najlepiej kocicę, ona da sobie radę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 31.03.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Kocica może tak. Bo kocur tylko się z kretem pobawił a potem go wypuścił. Kurde Nie zdążyłam go złapać. Butelki można umieścić na jakimkolwiek patyku. U mnie było to wszystko co wpadło pod rękę Widziałam raz ogródek (jakieś 200m2) cały usiany patykami z plastikowymi butelkami. Było tego caaałe mnóstwo - ale kretowiska żadnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 31.03.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Proponuję kupić sobie wyżła, np. weimarana. Podobno skuteczne Pozdrowienia Mam dwa terriery. W ogrodku zadnego kreta, myszy, kota, ptaka. Nic. Za to caly trawnik (i nie tylko) usiany jest...dziurami. Kopia jak oszalale, wystarczy na 15 sekund odwrocic oczy i dziura ze hej. Z dwojga zlego wole kopce kretow, przynajmniej nogi nie da sie o to zlamac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 04.04.2004 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Są jakieś urządzenia, które zakopuje się w ziemi. Wydają one dżwięki. które wypłaszają krety. Wiem, że mój znajomy ma takie urządzenie i sobie chwali. Mogę dowiedzieć się dokładnie jak to działa i jak się nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.04.2004 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Widziałam raz ogródek (jakieś 200m2) cały usiany patykami z plastikowymi butelkami. Było tego caaałe mnóstwo - ale kretowiska żadnego to ja wolę ogródek z kretowinami, niż punkt skupu butelek w ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 05.04.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Są jakieś urządzenia, które zakopuje się w ziemi. Wydają one dżwięki. które wypłaszają krety. Wiem, że mój znajomy ma takie urządzenie i sobie chwali. Mogę dowiedzieć się dokładnie jak to działa i jak się nazywa. Ojjjj, dowiedz się, dowiedz!!!! I o cenę też. Proszę!! Bo te paskudy jeszcze dwa lata temu ryły sobie tylko w najdalszym kąciku, a teraz już do połowy działki doszły (a działka ma ze 120 m długości!!) pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 05.04.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Są jakieś urządzenia, które zakopuje się w ziemi. Wydają one dżwięki. które wypłaszają krety. Wiem, że mój znajomy ma takie urządzenie i sobie chwali. Mogę dowiedzieć się dokładnie jak to działa i jak się nazywa. Ojjjj, dowiedz się, dowiedz!!!! I o cenę też. Proszę!! Bo te paskudy jeszcze dwa lata temu ryły sobie tylko w najdalszym kąciku, a teraz już do połowy działki doszły (a działka ma ze 120 m długości!!) pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.04.2004 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Po kilkuletnich walkach z kretami, gdzie wygrywały krety, kupiliśmy w Castoramie urządzenie na krety (na baterie cena ok. 100zł) I wiecie, że jakoś ich nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 08.04.2004 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Są jakieś urządzenia, które zakopuje się w ziemi. Wydają one dżwięki. które wypłaszają krety. Wiem, że mój znajomy ma takie urządzenie i sobie chwali. Mogę dowiedzieć się dokładnie jak to działa i jak się nazywa. Ojjjj, dowiedz się, dowiedz!!!! I o cenę też. Proszę!! Bo te paskudy jeszcze dwa lata temu ryły sobie tylko w najdalszym kąciku, a teraz już do połowy działki doszły (a działka ma ze 120 m długości!!) pozdrówka Odpowiadam. Urządzenie to jest na baterie, działa w promieniu ok.15 m, można je kupić podobno w każdym supermarkecie. Nazwy znajomy nie pamięta ale sprzedaje je firma Tako. Koszt ok. 100 zł. Ale podobno dodrym rozwiązaniem jest pies, którego krety się boją. Mysi być tylko trchę od nich większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.04.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Słuchajcie- urządzenie na baterie działa od miesiąca a kretów ani widu ani słychu. A jeśli chodzi o psa- to mój kundelek "złowił" parę ładnych sztuk okazałych rozmiarów. Jednak teraz nie musi tego robić bo ich już nie ma. Co do wystraszenia się kretów przez psy- to niestety krety się ich nie boją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legar 08.05.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 pytanie jak w temacie...pomozcie, bo sil brak...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 08.05.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Najlepiej Kretem albo Tiretem Ale tak poważnie jest wiele różnych świec dymnych i środków chemicznych. Popytaj w ogrodniczych. Choć wiem, że żaden z nich aż tak dobrze nie działa. Ale spróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts