mitaata 05.09.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 dziekuję pięknie, juz dostałam coś drogo mi się troche całe fundamenty wydają, ale ja jeszcze przed i pewnie mam małą wyobraźnię pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maazas 06.09.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 (edytowane) Ponawiam pytanie! Pytanie do osób, które mają lub planują piec na ekogroszek z podajnikiem,jak macie rozmieszczony piec i zasobnik cwu,czy piec mieści się w kotłowni na ścianie od małego pokoju? Muszę ostatecznie rozplanować drzwi do kotłowni i na zewnątrz i nie wiem jak będzie najrozsądniej.Jaką macie średnicę wkładów ceramicznych w kominach systemowych 18 czy 20 mm. Edytowane 6 Września 2010 przez maazas błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitaata 06.09.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 to był kosztorys do banku, takie nasze założenia przed rozpoczęciem budowy ....... że zapytam, jak blondynka... czyli w rzeczywistości wyszło mniej, czy więcej...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 16.09.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 a u mnie bez oszustow wyszlo duuuuzo wiecej niz planowalamczlowiek nie mysli o tysiacu rzeczy ktore kosztuja np klamki, gniazdka, listwy przypodlogoweno i apetyt rosnie w miare jedzenia najpierw wydaje sie ze panele sa ok potem ze parkiet to jednka inna klasa ze drzwi moga byc ze sklepu za 300 zl ale jak sie zobaczy robione to tez slinka cieknie i tak koszty rosna ale pocieszenia powiem ze stan surowy zmiescil sie dokladnie w planie - 180 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 16.09.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 moj domek nie jest bialy ale za cholere nie wiem jak sie nazywa powiedzialam panu od elewacji ze chce ecru a on pokazal mi dom ktory robil no i oczywiscie kolor mi sie spodobal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 16.09.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Przed rozpoczęciem nie uwzględniłam potencjalnych oszustów - U MNIE wyszło duuuużo więcej. Cała sprawa będzie opisana szczegółowo przez redakcję "Muratora" niebawem ( po otrzymaniu wyroku sądu). U mnie już też większe koszty, niż przewidywałam Miałam same problemy od początku. Fatalna ekipa, z którą musiałam się rozstać, o mały cyk dom byłby bez kominów - też w zasadzie przydałoby się ich pozwać do sądu... brak słów. Poza tym częściowe podpiwniczenie też podrożyło koszty - ale mam co chciałam. W chwili obecnej (już z nową ekipą ale znacznie droższą) już murują się ściany poddasza - jak tylko nauczę się wklejać zdjęcia to zamieszczę kilka , w październiku wchodzi (przynajmniej teoretycznie) kolejna ekipa od dachu. Mam do Was pytanko, czym obkładaliście kominy? Chodzi mi o kominy systemowe. Mam dylemat czy iść w cegłę pełną klinkierową masakrycznie drogą czy np. w struktonit. Jakie rozwiązania zastosowaliście lub planujecie zastosować u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 16.09.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 ja mam pelna klinkierowa okladanie plytkami wydawalo mi sie nie trwale a inne rozwiazania "nie tak estetyczne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 16.09.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 będę męczyć Cię dalej może masz gdzieś jakiś symbol tego koloru i z jakiej to firmy? kreisel si -si ale numer koloru moge podac jak znajde jakeis wiadro po tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 16.09.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 [quote name=kobra i jeszcze do JUSWYS jeśli jeszcze nas czyta: co masz na elewacji??? chodzi o firmę i symbol tego koloru. z góry dziękuję i pozdrawiam![/quote] Odpowiem za Juswys. Też mi się podobał kolor elwacji więc pytałam o niego. Odpowiedź: Elewawcja jest firmy Dryvit - tynk akrylowy Sandpebble - kolor 423 - strona 13 wątku , post 732 Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 17.09.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 ja mam pelna klinkierowa okladanie plytkami wydawalo mi sie nie trwale a inne rozwiazania "nie tak estetyczne" Basiekg - ile tej cegły klinkierowej pełnej należy kupić żeby obłożyć kominy? Możesz sprawdzić u siebie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 19.09.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 "3" bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 19.09.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 2 i ta adiczke na czarny zmien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torman 19.09.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Co podłączyć do kominka wentylacyjnego dachowego od okapu w kuchni. Czy w kanał wentylacyjny wyprowadzony na strych trzeba włożyć rurę na całej długości czy tylko na strychu między wyjściem kanału a kominkiem wentylacyjnym. Jak rozwiązaliście to w swoich domkach. Czy nie ma problemu ze skraplaniem się wody. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 21.09.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Kobraa jakim programem kolorowałaś domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 27.09.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 A ja juz wszystko skonczylam w srodku ale niestety pojawil sie problem: ugiela sie belka drewniana ta miedzy kolumnami nad tarasem (drewno oczywiscie bylo takie jak w projekcie z renomowanego tartaku...) czy wy tez miesliscie taki problem? jak go rozwiazaliscie powiem szczerze ze po prostu mnie to dobilo po 1,5 roku zmagan myslalm ze mam budowe za soba a tu taki atak z niespodziewanej strony :(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 27.09.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Basiekg - ile tej cegły klinkierowej pełnej należy kupić żeby obłożyć kominy? Możesz sprawdzić u siebie? Pozdrawiam nie mam bladego pojecia kupowalam ja ponad rok temu a faktury sa w biurze rachunkowym zamowilam tyle ile powiedzial murarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maazas 27.09.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Wrzućcie jakieś zdjęcia,dajcie nacieszyć oko, proszę...bo u mnie dopiero szykują się do układania stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 28.09.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Wrzućcie jakieś zdjęcia,dajcie nacieszyć oko, proszę...bo u mnie dopiero szykują się do układania stropu Bardzo prosze. Pozniej wrzuce zdjecia elektryki http://picasaweb.google.pl/Darek.dr.floyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maazas 28.09.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Dex jaką masz wysokośc bramy garażowej i czym potraktowałeś podbitkę-chodzi o kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 29.09.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 (edytowane) Dex jaką masz wysokośc bramy garażowej i czym potraktowałeś podbitkę-chodzi o kolor Wysokosc bramy ok 2 metry. kolor podbitki to orzech wloski lakierobejca sadolin extra 1x podklad bezbarwny i 3x kolor. basiekg, dobrze bylo najpierw wysuszyc dobrze drewno bo gdy schnie a do tego pod jakims obciazeniem bedzie krecic i wyginac. U mnie w jednym miejscu troche poniosko jedna krokiew i jak sie dobrze przyjrzec to nad garazem troszke rynne w dol pociaglo no ale na pierwszy rzut nie widac i choc krokwie solidnie zamocowane w konstrukcji to jednak troche naciagla przy schnieciu. Wiec taka beleczka w zasadzie oparta tylko o filary i obciazona krokwiami zrobila swoje. Edytowane 29 Września 2010 przez Dex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts