Jonek2002 24.11.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Witam wszystkich!!! Razem z żoną planujemy budowę domku APS 161. Czy ktoś jest w stanie napisać ile mniej więcej kosztował stan surowy zamknięty?! Bylibyśmy bardzo wzięczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 24.11.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 a dzięki dzięki !!!!! a czy projekt kupowaliście ze strony archi-projektu czy z innej ??? czy ogólnie projekt jest dobrze wykonany ??? czy ma jakies braki ?? My kupowalismy projekt w centrum projektów (posrednik ) który tez zająl sie adaptacja projektu i załatwieniem papierków do pozwolenia na budowę projekt jak kazdy ma jakies błedy które trzeba skorygowac podczas budowy ale ogólnie jest dość prosty i nie ma poważnych błedów , głównie są to byki w wymiarach na poszczególnych przekrojach czy rzutach (nie zawsze sie wszystkie wartosci zgadzają w dalszej czesci )ale jest moze kilka takich wpadek... główny bład to zaprojektowany strop Akermana to juz dawno wyszło z uzycia teraz wszyscy stosują Terrive która jest znacznie tansza i lzejsza ale to monza zmienic podczas budowy (kierbud wystarczy bez dodatkowych adaptacji i pozwolen ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 24.11.2008 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Witam wszystkich!!! Razem z żoną planujemy budowę domku APS 161. Czy ktoś jest w stanie napisać ile mniej więcej kosztował stan surowy zamknięty?! Bylibyśmy bardzo wzięczni. To trudne pytanie bo wszystko zalezy gdzie sie budujecie , za ile bedzie ekipa , czy moze sami chcecie budowac sam towar wyszedł u mnie jakies 100 tys. bez okien (jeszcze niemam kupionych) moze inni też coś dopowiedzą????? A robocizna u nas to ok. 40 tys muraze i ok. 8-12 tys ciesielka (zalezy jak chce sie miec wykonczony dach i czy z deskowaniem czy bez ja mam z pelnym deskowaniem i cheblowane i rzezbione krokwie- koszt roboty 12 tys.) dach jeszcze bez dachówki. A tak teraz wyglada domek (zdazylismy w ostatniej chwili zadaszyc przed sniegiem-2 godz. pozniej zaczeło sypac ) http://images49.fotosik.pl/34/aed227aa35ad6f32m.jpg http://images49.fotosik.pl/34/8c66b7a91bcc6cfbm.jpg http://images44.fotosik.pl/34/a009b7b831c299a6m.jpg Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybka 25.11.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witajcie!A mnie stan surowy otwarty lada moment bedzie kosztował 160 tyś (materiały i robocizna). Stropy mam z płyt betonowych a dachówkę bendersa cementową. Dla nowych inwestorów popdaję, że poszerzyłam garaż o 1 metr. Okna będą mnie kosztowały 21 tyś z roletami kolor bez szprosów. Samych bloczków fundamentowych poszło 1500 sztuk.(9warstw) jeszcze 2 i byłaby piwnica.... Mam tanią ekipę. Ślimaki starszne, ale prawie dobrze budują. W tym tygodniu zamykam stan surowy otwarty. PozdrawiamV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jonek2002 25.11.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Dziękuje za odpowiedzi My będziemy się budować w okolicach Bielska-Białej woj.śląskie. Zazdrościmy wam już takich postępów w budowie My zaczniemy na wiosne jak dobrze pójdzie. PozdrawiamyDaga i Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 25.11.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witajcie! A mnie stan surowy otwarty lada moment bedzie kosztował 160 tyś (materiały i robocizna). Stropy mam z płyt betonowych a dachówkę bendersa cementową. Dla nowych inwestorów popdaję, że poszerzyłam garaż o 1 metr. Okna będą mnie kosztowały 21 tyś z roletami kolor bez szprosów. Samych bloczków fundamentowych poszło 1500 sztuk.(9warstw) jeszcze 2 i byłaby piwnica.... Mam tanią ekipę. Ślimaki starszne, ale prawie dobrze budują. W tym tygodniu zamykam stan surowy otwarty. Pozdrawiam V. O to gratuluje wiec jestesmy prawie na tym samym etapie (ja dachowke robie na wiosne... ) u mnie bloczkow poszlo chyba cos kolo 1800 ale ze schodami i tarasem a sciane fundamentowa mamy na 7 bloczkow (w projekcie jest 5 warstw ale to zdecydowanie za nisko , przynajmniej na mojej działce która jest plaska jak stół ) ,ale cena okien mnie zaskoczyła u Ciebie ,ja mialem wstepna wycene na 37 tys. (ale z roletami z napedem , brama garazowa + drzwi wejsciowe i wszystko z montarzem) czy ta cene tez podali Tobie z montarzem? a cha ,no i oczywiscie plastiki wycenialem ,ale z okleina drewnopodobna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybka 26.11.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Tak, ja tez wyceniłam plastiki z okleiną drewnopodobną. obustronną, bez szprosów z roletami nie elektrycznymi. W tę cenę nie wchodzi brama garażowa a co do montażu, to nie wiem. Mowił mi kolega, że są okna 7 komorowe w cenie zbliżonej do 5 komór, ale nie zdążyłam się jeszcze tym zainteresować. Wyślę Wam zdjęcia na prywatną skrzynkę bo nie mam czasu by zająć się fotosikiem...Taras wyszedł imponujący, a w realu jest jeszcze większy.PozdrowionkaV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbiwolow 26.11.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 jeśli mogę prosić o foto Waszych rosnących aps'ków 161 to proszę słać na maila: [email protected] z góry dzięki !!! z tego co czytam to mam nadzieję zmiescić się w 150 tys stan surowy zamknięty drugie tyle na wykończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybka 27.11.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 No nie wiem czy zmieścisz się w 150 tys ze stanem surowym zamkniętym. Pamiętaj o oknach. Chyba ze masz tańszą ekipę niż za 35 tyś! Zdjęcia wyślę, nie obiecuje jednak, że to bedzie dzisiaj. PozdrowieniaV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 27.11.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybka 28.11.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Czesc norbiwolow, zajrzyj na poczte. Wysłałam zdjęcia.Pozdro V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbiwolow 01.12.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 odebrałem - wielkie dzięki !!!!!!!!! piknie to wygląda !!!! jak ja bym chciał miec już taki etap !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbiwolow 02.12.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 jak tam postępy prac na budowach ?????? może wrzucicie jakies foto ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 02.12.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Postepów u mnie nie ma jest zima i budowa utkneła .... Moze jakies fotki wkleja pozostali budujacy ten projekt , pewnie juz macie prace wykonczeniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybka 02.12.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Moja budowa też utknęła. Pada deszcz i jest potworne błoto, które uniemożliwia dojazd na budowę. Ale jak tylko troszkę sie osuszy, to roboty ruszą. Trzeba wylać schody, zacząć kanalizę, ocieplać poddasze. Oby do wiosny.....Pozdrowionka.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbiwolow 09.12.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 szkoda że roboty stanęły - fajnie się ogląda postepy prac na Waszych budowach a macie może zestawienie dotychczas poniesionych kosztów budowy - tak np : data - nazwa towaru - liczba sztuk - cena za szt - suma jak tak robię spisując wszystkie koszta inwestycyjne zarówno przy budowie domu jak i eksploatacji samochodu fajnie byłoby porównać ceny w kraju i miec jakis punkt odniesienia przy planowanych zakupach. pozdrawiam i oby do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 09.12.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Niestety nie bardzo mam czas na tak dokladne spisywanie wszystkiego ale wpisywalem w zeszyt kazda wydana złotówke i najwiecej mnie zaskoczyla ilosc kasy na piasek (np. na zasypanie scian fundamentowych poszło 120 ton piachu-4 duze wywrotki!!!! ) +piasek do murowania i na schody i wience i balkon ,rzadko sie bierze pod uwage te koszty ale pochlonelo to sporo kasy (w granicach 4,5 tys)poza tym bloczki M6 -ok. 1500 szt. i cegla pelna ok. 4000 szt. no i beton B20-29 kubikow,B10-9 kubików poza tym mialem majstra do niczego i co chwile cos domawialem w koncu zaczelem sam obliczac ile trzeba kupowac towaru bo bym przeplacal za transport... w sumie na towar (przeliczalem ostatnio ) 80 tys. reszta to robocizna i mozna spokojnie znalesc w tej samej cenie dobra ekipe co kiepska najlepiej brac sprawdzona ja musialem murazy wykopa pod koniec budowy i wziasc inna ekipe wowczas zobaczylem jak powinna wygladac wspolpraca ekipy z inwestorem i poczulem przyjemnosc z budowy... Podkreslam ze jest to koszt stanu surowego otwartego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeonAK11 10.12.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Witam wszystkich Miłośników APS -a 161. Jestem nowym uczestnikiem i inwestorem. Jestem w trakcie adaptacji a raczej jej końca. Mam pytanie czy to prawda co do ilości apotrzebowania cegły pełnej. W projekcie jest liczba 10 000 szt. Czy nie jest to za dużo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 10.12.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Witam wszystkich Miłośników APS -a 161. Jestem nowym uczestnikiem i inwestorem. Jestem w trakcie adaptacji a raczej jej końca. Mam pytanie czy to prawda co do ilości apotrzebowania cegły pełnej. W projekcie jest liczba 10 000 szt. Czy nie jest to za dużo ?? Witam , W projekcie sa niestety popisane kompletne bzdury odnosie zapotrzebowania na materialy ja mialem cegłe pełna często uzywana (pod nadrpoza , pod strop ,zrownywanie poziomów .kominy (poszerzone)itd., i wyszlo 4000 szt . mysle ze bez powiekszen spokojnie powinno wystarczyc 3500 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeonAK11 10.12.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Dziękuję. Próbuję mnie więcej wyliczyć zapotrzebowanie na główny materiał. Cegły już widzę, że są sporo przesadzone. Nadproży nie liczę bo pewnie będą lane, a odnośnie ilości pustaków 25 na ściany i 10,5 na ściany działowe też jest taka różnica ?? Wiadomo tolerancja będzie ale nie taka duża jak w cegle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts