LeonAK11 21.08.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 LeonAK11 czy mógłbyś wkleić parę fotek z budowy gdyż nasz APS 161 też jest powiększony do prostokąta i garaż oczywiście szerszy o metr. U nas dopiero stan zero. Klika fotek z zarysu budynku. Całkiem fajny wyszedł garaż tzn. kotłownia. Jest spora i zmiana okna na drzwi eliminuje latem wchodzenie do garażu przez mieszkanie. Za kilka dni przeslę kilka fotek z piętra. Strych też się powiększył. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e07eb2c193ec0da2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b257b5f4bcf4f649.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9890916e44a8e4d3.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/05051394e0b24f65.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3b70dca2aac84779.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5635e8d4fa133bbc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 21.08.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 zmiana jest już ujęta w ogólnych warunkach, majster twierdzi że koszt to praktycznie tylko deski (myślę że jeszcze na to się wyskrobie kilka groszy ) więc u mnie będzie lukarna pozdrawiam! zauwaz ze od strony lazienki jest tez komin i musisz zobaczyc czy rzeczywiscie bedzie on dobrze wspolgral z dolna krawedzia zadaszenia nowej lukarny. no i nie tylko deski bo jeszcze dachowka z uszczelnieniami i rynny, dodatkowe scianki kolankowe, jetki, krokwie, mo chyba ze lukatna bedzie tylko przedluzeniem miejsca w ktorym jest okno, ale jesli bedzie tak jak od strony balkonu to tak jak napisalem. Dex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torman 21.08.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Czy robił ktoś poddasze ze stropem żelbetowym w APS 161. Proszę o zdjęcia, koszty. Czy w tym projekcie jest to możliwe?Jeśli robi się skosy z płyt KG to w następującej kolejności: paraizolacja, pierwsza warstwa wełny, druga warstwa wełny pomiędzy krokwiami, membrana wysokoparoprzepuszczalna.A jak jest w przypadku skosów wylewanych. Jak jest w przypadku ocieplenia styropianem a jak wełną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 22.08.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Witam ponownie. mam pytanko do tych ktorzy maja juz komin w miejscu gdzie bedzie kominek. jak rozwiazaliscie problem z wyczystka? czy przy kominku jest ona w ogole potrzebna? w moim przypadku majstry mowia ze wyczystka nijak nie bedzie mozna zrobic jak tylko w gabinecie bo z tylu za kominkiem i tak sie do niej nie dojdzie. prosze o rady i zamieszczam zdjecia z kolejnego etapu budowy. teraz czekamy na wiezbe. http://picasaweb.google.pl/Darek.dr.floyd/BalkonIFilary# p.s.torman jesli chodzi o strop zelbetonowy nad poddaszem to jest to problem konstrukcyjny i chyba nie do przeskoczenia bez gruntownego przeprojektowania calej konstrukcji domu. wiaze sie to chyba z mocniejszymi scianami fundamentami jak rowniez koniecznym wiencem do okola dodatkowego stropu. kolejny problem z jetkami bo w typowym projekcie to one stanowia strop nad poddaszem. musialbys skontaktowac sie biurem projektowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina19 24.08.2009 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 LeonAK11 w garażu masz tylko jedno okno? Czy ono wystarczy? U nas kuchnia pozostaje bez zmian z 60 cm wgłębieniem więc bryła nie ma kształtu prostokąta. W jakiej miejscowości stawiasz dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeonAK11 24.08.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 ewelina19, wiesz myślę że wystarczy. Wyjdzie w praniu. Miejsce budowy jest pod Szczecinkiem. Teraz zostało kilka palet pustaka i więźba. Właśnie czekamy na drewno dzisiaj ma przyjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina19 25.08.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 LeonAK11 czy mogłbyś w kolejnych etapach budowy wklejać zdjęcia. Bardzo mnie interesuje jak będzie wyglądał dom po Twoich zmianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeonAK11 25.08.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 LeonAK11 czy mogłbyś w kolejnych etapach budowy wklejać zdjęcia. Bardzo mnie interesuje jak będzie wyglądał dom po Twoich zmianach. Mnie też bardzo to interesuje. Pracę mam zdala od domu i budowę widuję raz na tydzień/dwa. Teraz jadę więc porobię trochę fotek. A wy gdzie stawiacie Apsia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 25.08.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 no i mamy schody na klatce - narazie zdjecia szalunkow i zbrojenia ale dzisiaj zostaly juz wylane i pozniej zamieszcze reszte zdjec http://picasaweb.google.pl/Darek.dr.floyd/BudowaSchodyIDzialowki# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
archie 25.08.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Dex jaką masz szerokość stopni? Chodzi mi o pięć pierwszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina19 26.08.2009 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Nasz dom stawiamy w łódzkiem kolo Bełchatowa mamy stan zero i chcielibyśmy w niedlugim czasie podłączyć wszystkie media (woda ścieki prąd) by w przyszłym roku nie kopać dołów na działce a od gazu dopiero robi się projekt.Mam pytanie czy tak duży strych adaptujesz na pomieszczenia mieszkalne jeśli tak to co tam będzie bardzo mnie ciekawi. Ja wymyśliłam że po prawej( mniejsza część) miejsce na ksiązki komputer. A po lewej pod skosem pralnia a bliżej wyjścia garderoba połączona oczywiście z pralnią. Co o tym myślisz Leonie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeonAK11 26.08.2009 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 ewelina19, adaptacja strychu na pomieszczenie mieszkalne pewnie nastąpi kiedyś. Teraz będzie tam graciarnia, ale plan jest taki: po stronie prawej wchodząc na strych wyjdzie wysoka scianka kolankowa z powodu wyrównania budynku do prostokąta, okna dachowego tam nie ma więc można to zabudować i zrobić garderobę (nawet myśleliśmy przebić drzwi do sypialni). Resztę można zamieszkać, są okna na szczycie i okno dachowe więc wido. A z tą pralnią to trzeba przemyśleć. Można ją zrobić w powiększonej kotłowni odgradzając się od pieca. Jest tam sporo miejsca. Dokładamy też po jednym oknie dachowym do małych pokoi, same drzwi balkonowe mogą dawać zbyt mało światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 26.08.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Dex jaką masz szerokość stopni? Chodzi mi o pięć pierwszych. oto wymiary tych stopni: wys. 18cm, glebokosc 25cm, szer. 93cm. przy okazji fotki wylanych schodow i scianek dzialowych. ta w kuchni to bedzie z lukiem - jeszcze nie przycieta http://picasaweb.google.pl/Darek.dr.floyd/BudowaSchodyIDzialowki# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 26.08.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Dex, ile m3 betonu zamówiłeś do wylania schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 26.08.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Dex, ile m3 betonu zamówiłeś do wylania schodów? zamowilem 1,5m szesc. betonu ale przy okazji lana byla plyta na schodach wejsciowych. mysle ze 1 kubik wystarczy. na chody zalecono mi beton B 25 i taki lalem - koszt prawie taki sam (10pln wiecej na kubiku) a moc przeogromnie wieksza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina19 27.08.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Mam pytanie do tych którzy już postawili APSa czy robiliście odpowietrzenie kanalizacji, w projekcie jest w dwóch miejscach i czy są wyprowadzane ponad dach i czym zakończone. I czy można z jednej wentylacji ściennej np. kuchennej doprowadzić do niej pokój nad kuchnią by nie mocować w dachu dwóch kominków wentylacyjnych. Podpowiedzcie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 27.08.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Mam pytanie do tych którzy już postawili APSa czy robiliście odpowietrzenie kanalizacji, w projekcie jest w dwóch miejscach i czy są wyprowadzane ponad dach i czym zakończone. I czy można z jednej wentylacji ściennej np. kuchennej doprowadzić do niej pokój nad kuchnią by nie mocować w dachu dwóch kominków wentylacyjnych. Podpowiedzcie!! odpowietrzenie kanalizy zrobilem tylko z rury z lazienki na pietrze, z dolnej nie ma potrzeby. w kuchni wentylacja musi byc tylko i wylacznie dla kuchni. musisz pamietac ze piony wentylacyjne musza byc oddzielne dla kazdego z wentylowanych pomieszczen. nie mozna ich laczyc np z pomieszczeniami z poddasza poniewasz powietrze z parteru zamiast isc w komin moze wydostawac sie na poddaszu a przy tym skutecznosc takiej wentylacji mocno spada. a pomyslalas moze o rekuperacji? my taka stosujemy naprawde warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ros11 03.09.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Witam.Mam pytanie, czy ktoś z Was buduje aps 161 z garażem dwustanowiskowym ?? Jeżeli tak proszę o jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 04.09.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Witam, jestem bardzo zainteresowana projektem APS 161. Czy ktoś buduje według tego projektu w Bielsku-Białej lub okolicach? Jak oceniacie koszty całej inwestycji , chodzi mi tutaj o stan pod klucz. Pozdrawiam serdecznie wszystkich budujących APSIKA 161 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ros11 04.09.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Witam.Czy ktoś już wybudował apsa w pobliżu Warszawy?? Z chęcią obejrzałbym go w realu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts