basiekg 09.09.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 A ja mam pytanie z innej beczki: jak rozwiazaliscie rynny? a konkretnie rynne "tarasowa" w projekcie jest przytwierdzona (oczywiscie chodzi mi o spustowa) do filara wydaje mi sie ze to srednio bedzie wygladalo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 09.09.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 (...)a pomyslalas moze o rekuperacji? my taka stosujemy naprawde warto. Dex gdzie bedziecie miec reku? jakiej firmy to bedzie urzadzeni napsiz cos wiecej o planowanej wentylacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greka 10.09.2009 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Witam, My jesteśmy na etapie stawiania ścian i w związku z tym mam pytanie (coby potem nie burzyć ): Czy ktoś z Was likwidował ścianę pomiędzy salonem a gabinetem, jak to rozwiązaliście bo to jest chyba ściana nośna? i jeszcze jedno pytanie do tych co już postawili i może wykończają ten dom: Chcielibyśmy powiększyć w ten sposób salon (nic w wymiarach domu ze względu na wymiary działki) nie zmienialiśmy), zastanawiam się tylko czy takie "sztuczne" powiększenie salonu do kształtu litery L mogę jakoś praktycznie wykorzystać, gdzie np. TV albo kanapa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 10.09.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Beata i Zbyszek Wasz domek wyglada przeslicznie nie moge sie doczekac kiedy ja bede miala taki sliczny srodek poki co mam wiezbe...mam pytanie czy wy dokladaliscie w sypaialniach na gorze okna dachowe? czy bez nich nie jest ciut ciemno? czy ok? wolalbym ich nie dawac zeby pokoje sie nie nagrzewaly latem ale troche sie martiwe ze bedzie w nich okropnie ciemno:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 10.09.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 gdzie bedziecie miec reku? jakiej firmy to bedzie urzadzeni napsiz cos wiecej o planowanej wentylacji reku bedzie stalo nad stropem poddasza. prawdopodobnie wejdziemy w ten system http://jan-gaz.com.pl/ ale jeszcze sie rozgladamy. teraz tak jak to bedzie wygladac: salon - 2 anemostaty nawiewowe i jeden wyciagowy w czopuchu kominka kuchnia- 1 wyciagowy (oprocz niego wyciag nad kuchenka poza rekuperacja) gabinet - 1 nawiewowy lazienki po jednym wyciagowym pokoje na pietrze - po jednym nawiewowym wiatrolap - 1 nawiewowy pom. nad garazem - 2 wyciagowe garaz i kotlownia - wentylacja grawitacyjna pytales tez o okna dachowe w pokojach na poddaszu - my dajemy w obu pokojach takie jak w lazience Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinD78 11.09.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Dex,mam pytanie jakie rozwiązanie zastosowałeś przy rekuperacji odnośnie wkładów kominowych (czy masz w nich otwory wentylacyjne)? PozdrawiamMacin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 14.09.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Dex, mam pytanie jakie rozwiązanie zastosowałeś przy rekuperacji odnośnie wkładów kominowych (czy masz w nich otwory wentylacyjne)? Pozdrawiam Macin Otwory wentylacyjne do wentylacji grawitacyjnej w kotlowni i garazu zostaly tak jak w projekcie - taki jest wymog wg norm inaczej kominiarze nie podpisza odbioru. w reszcie pomieszczen beda zastosowane rury harmonijkowe aluminiowe w kanalach w scianach i przepustach przez wience. na poddaszu beda wejscia na suficie. zaleta reku jest to ze nie musisz budowac dodatkowo czlonu wentylacyjnego przy kominie z kominka i lazienek. to zalatwi instalacja wyciagowa - nawiewona rekuperacji. za zaoszczedzone pieniadze z mniejszego komina kupie rury wentylacyjne na caly system a sama stacja reku to ok 4 tys. pln (350m szesc.) na etapie budowy domu murarze zostawili w scianach i wiencach odpowiednie otwory do przewodow rekuperacujnych takze mnie tylko czeka ich ulozenie. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 16.09.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Mam pytanie do tych co juz koncza domek: kiedy robiliscie instalacje gazowa: przed tynkami czy po? woalalbym zrobic teraz tzn przed tynkami ale nie wiem czy to jest zgodne z prawem tzn w pomieszczeniach mieszkalnych chyba moze byc pod tynkiem ale co z garazem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 18.09.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Mam pytanie do tych co juz koncza domek: kiedy robiliscie instalacje gazowa: przed tynkami czy po? woalalbym zrobic teraz tzn przed tynkami ale nie wiem czy to jest zgodne z prawem tzn w pomieszczeniach mieszkalnych chyba moze byc pod tynkiem ale co z garazem? Instalacja gazowa nie może byc zatynkowana ani nigdzie zakryta takie są przepisy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika17 19.09.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Witam!Proszę o kontakt osoby budujące Apsika ze śląska lub okolic Bielska o kontakt!Bardzo chciałabym obejrzeć dom w realu.Pozdrawiam Monika [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Zbyszek 19.09.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Beata i Zbyszek Wasz domek wyglada przeslicznie nie moge sie doczekac kiedy ja bede miala taki sliczny srodek poki co mam wiezbe... mam pytanie czy wy dokladaliscie w sypaialniach na gorze okna dachowe? czy bez nich nie jest ciut ciemno? czy ok? wolalbym ich nie dawac zeby pokoje sie nie nagrzewaly latem ale troche sie martiwe ze bedzie w nich okropnie ciemno:( W sypialniach na górze nie mamy okien dachowych i myślę, że to był dobry wybór. Okna mamy takiej jak w projekcie i naprawdę światła jest wystarczająco dużo, a w słoneczne dni to nawet za dużo. Uważam, że dodatkowe okna na górze to zbyteczny wydatek!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 19.09.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 W sypialniach na górze nie mamy okien dachowych i myślę, że to był dobry wybór. Okna mamy takiej jak w projekcie i naprawdę światła jest wystarczająco dużo, a w słoneczne dni to nawet za dużo. Uważam, że dodatkowe okna na górze to zbyteczny wydatek!! ale za to jakie piekne gwiezdziste niebo podazajace za wschodem slonca niosace blyszczace korale utkane z gwiaz w letniej glebokiej czerni widziane oczyma kochankow, lezacych, wtulonych w siebie w romantycznym uscisku. velux - odkryj to, co niewidzialne. heheh chyba mnie ponioslo hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 20.09.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 no nieźle.... a Wy już leżycie pod veluxami ??? jak tam postępy? jeszcze nie lezymy nasz tartak ma taki przerob ze termin wiezby przesuneli nam o 2 tygodnie. ma byc juz w poniedzialek lub wtorek ( a mowia ze kryzys jest). moja ekipa ciagle wydzwania czy juz hehe.na razie mamy zrobione scianki dzialowe wylane schody i kominy na gotowo. mamy zamiar zrobic dach na gotowo w calosci do konca pazdziernika i przygotowec sie do zimy reszte na wiosne. Dex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 20.09.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Beata i Zbyszek Wasz domek wyglada przeslicznie nie moge sie doczekac kiedy ja bede miala taki sliczny srodek poki co mam wiezbe... mam pytanie czy wy dokladaliscie w sypaialniach na gorze okna dachowe? czy bez nich nie jest ciut ciemno? czy ok? wolalbym ich nie dawac zeby pokoje sie nie nagrzewaly latem ale troche sie martiwe ze bedzie w nich okropnie ciemno:( W sypialniach na górze nie mamy okien dachowych i myślę, że to był dobry wybór. Okna mamy takiej jak w projekcie i naprawdę światła jest wystarczająco dużo, a w słoneczne dni to nawet za dużo. Uważam, że dodatkowe okna na górze to zbyteczny wydatek!! W pełni popieram nam tez wystarczy swiatła w zupelnosci bez dodoatkowych okien w dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LetkaK 21.09.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Witam wszyskich. Może ktoś buduje w okolicy Białej Podlaskiej (województwo lubelskie)? Domek bardzo mi się podoba ale chciałabym go zobaczyć "na żywo". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 24.09.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 no i wreszcie wiezba dijechala. od jutra ruszamy pelna para . Kominki tez gotowe - tu galeria zdjec: http://picasaweb.google.pl/Darek.dr.floyd/BudowaWiezbaIKominy03# Dex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 24.09.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 hehe no okiennice juz gotowe hehe wiezba calosc 10tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torman 27.09.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 10 tyś to kosztowało Cię samo drzewo na dach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 28.09.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 10 tyś to kosztowało Cię samo drzewo na dach ??? tak 10tys w tym jest oczywiscie nadbitka 80m kw. suszona w suszarni. no i standartowo jak w projekcie krokwie murlaty platwie jetki itd. drzewo zamawialem w renomowanym tartaku specjalizujacym sie w konstrukcjach dachowych. widzialem drzewo z innych tartakow tansze ale pozostawialo wiele do zyczenia - sekate sine. w moim to 700pln za kubik z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 28.09.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Beatko Zbyszkumam jeszcze jedno pytanie czy zmniejszaliscie wysokosc luku w oknie lukowym? bo podobno nie da sie zrobic takiego okna jak jest w projekcie bez poprzeczki poziomej :| a u was widze ze nie ma zadnej poprzeczki jak to zrobiliscie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts