dzejms_bond 20.01.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Pytanie do Gawlira i AlawendyCzy zmienialiście wysokość ścianki kolankowej, czy została taka jak w projekcie? Bo wydaje mi się że te 85cm po zrobieniu posadzki to będzie trochę mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawlir30 21.01.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 usunięto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juswys 24.01.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam ponownie. Niżej podaję link do strony , na której zamieściłem więcej zdjęć z budowy domku. LINK Hej:) Jestem żoną mar_wys-a. Jak już mąż pisał ruszamy z budową APS 161 w kwietniu i z wielką ciekawością oglądamy zdjęcia Twojego domku. Śliczny jest! Nie udało nam się wśród nich znaleźć ujęcia salonu od środka. Nie masz może takiego? Bardzo jesteśmy ciekawi jak wygląda wykusz:) Bylibyśmy wdzięczni jakbyś takie zdjęcie też zamieścił na stronce:) Z góry dziękujemy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawlir30 25.01.2008 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Proszę bardzo.Teraz mam tylko takie ,ale postaram się zrobić więcej zdjęć i je zamiszczę. http://images32.fotosik.pl/119/66202d75f15605d5med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juswys 25.01.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Proszę bardzo. Teraz mam tylko takie ,ale postaram się zrobić więcej zdjęć i je zamiszczę. http://images32.fotosik.pl/119/66202d75f15605d5med.jpg Super:) Z góry dziekuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka123 27.01.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Kupiliśmy juz z mężem właśnie ten projekt, daliśmy go do adaptacji. Zmiany, które wprowadziliśmy:1. powiększenie łazienki o połowę wiatrołapu w stronę okna,2. wejście do garażu pod schodami, bo wg projektu jest tam wysokość 1,94m,3. ścianka pomiędzy schodami i łazienką przesunięta o 40cm w głąb łazienki (miejsce na szafę pod zabudowę),4. wejście do kuchni bezpośrednio z hollu,5. 2 pary drzwi balkonowych (nad wykuszem z boku domu) zmniejszyliśmy je na jedno skrzydło balkonowe otwierane a drugie skrzydło zmniejszyliśmy o połowę wysokości.Ze zmian to narazie tyle, ale może w trakcie budowy coś się zmieni.Budowe rozpoczynamy z początkiem czerwca 2008r (na Pomorzu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka123 27.01.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Gawlir30 - dlaczego na zdjęciach Twojego domu nie widać kominów?A... i czy masz może zrobione zdjęcie kuchni?Czy zamawiałeś może drzewo na dach wg zestawienia z projektu czy może ktoś to zestawienie zweryfikował?Ile stali zużyliście?Ogólnie to interesowałoby nas ile jakiego materiału potrzeba (tak +/-)Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Zbyszek 28.01.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 myszka123 Czy Wasze Pomorze jest daleko Koszalina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka123 28.01.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Beata i Zbyszek: 100 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Zbyszek 28.01.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 O, to fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawlir30 28.01.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam myszka123 - spostrzegawcza jesteś -kominów faktycznie nie widać (są tuż pod dachem), a to dlatego, że śpieszyliśmy się z nakryciem dachu - dachówką (pogoda była niepewna , niska temperatura), i ustaliliśmy z majstrami , że na dzień dzisiejszy nakryją cały dach dachówką a potem jak przyjdzie luty - marzec to zdejmą kilka dachówek i wyciągną kominy do góry. Co do drewna to poszliśmy z Żoną do odpowiednego gościa. Daliśmy mu projekt + nasze poprawki (dach miał być pod blachę a ostatecznie jest pod dachówkę), i on przeliczył to wszystko i zaczął działać (nie było żadnych w tej kwestii problemów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzejms_bond 29.01.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Gawlir jaką masz wysokość ścianki kolankowej na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juswys 30.01.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 WŁAŚNIE DOSTALIŚMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!!! HIP-HIP HURRRAAAA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Zbyszek 30.01.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 My też dzisiaj dostaliśmy pozwolenie na budowę I teraz zacznie się życie inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANUSZ-POMORZE 03.02.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 My też rozpocznamy budowę APS 161 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Zbyszek 03.02.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 witamy Ciebie serdecznie. Na jakim etapie przygotowań do budowy jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANUSZ-POMORZE 03.02.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Jesteśmy na etapie przygotowań do budowy. mamy już pozwolenie na budowę i ekipę do budowy , zastanawiamy sie czy już nie zaczynać, czy pogoda nam nie pokrzyżuje planów. musimy jeszcze poszukać bloczków fundamentowych w dobrej cenie. Pozdrawiamy Bożena i Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilo 05.02.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Znacie może koszty postawienia tego domku w stanie surowym otwartym. Uwzględnijcie przy tym czy jest on podpiwniczony czy nie. Ten projekt jest super. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybka 14.02.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Witam i bardzo sie cieszę, że dotarłam do sympatyków domku APS 161. Również kupiliśmy ten projekt i obecnie czekam na powolenie na budowę, i jestem na etapie usuwania braków formalnych adaptacji. Tez dokonaliśmy pewnych zmian, ale nie dużych: 1. Poszerzenie garażu o 1 metr 2. Powiększenia zadaszenia tarasu 3. Likwidacja ścianek dziełowych na parterze 4. Zmiana funkcji pomieszczeń na piętrze (duża łazienka, przestrzeń nad częścią garażową podzielę i zrobię tam garderobę i pralnię z suszarnią, prasowalnią) 5. W miejscu zaprojektowanej łazienki (zbyt małej) bedzie gabinecik. I to wszystkie zmiany. Poza tym projekt jest idealny. Szkoda, że nie mogę zobaczyć go w realu. Nie znalazłam choćby jednej osoby z okolic Gorzowa Wlkp., która buduje taki właśnie domek. Jak narazie cieszy mnie ogromnie oglądanie zdjęć z budowy, mimo, iż mam wersję z garażem z prawej strony. Gdybyście dysponowali zdjęciami wnętrza to proszę zamieśćcie je. Dgyby udało nam się otrzymać pozwolenie to ekipa zaczyna kopać pod koniec kwietnia (starsznie to wszystko się ciągnie!! ) Pozdrawiam wszystkich inwestorów i życzę powodzenia!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANUSZ-POMORZE 14.02.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 My ruszamy 1 marcaJesteśmy na etapie przygotowania budowy.zaczeliśmy kupować materiały.pozdrawiamy Bożena i Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts