Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt APS161 pracownia ARCHI-PROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam ponownie.

Niżej podaję link do strony , na której zamieściłem więcej zdjęć z budowy domku.

LINK

Hej:)

Jestem żoną mar_wys-a. Jak już mąż pisał ruszamy z budową APS 161 w kwietniu i z wielką ciekawością oglądamy zdjęcia Twojego domku. Śliczny jest!:) Nie udało nam się wśród nich znaleźć ujęcia salonu od środka. Nie masz może takiego? Bardzo jesteśmy ciekawi jak wygląda wykusz:) Bylibyśmy wdzięczni jakbyś takie zdjęcie też zamieścił na stronce:)

Z góry dziękujemy:)

Kupiliśmy juz z mężem właśnie ten projekt, daliśmy go do adaptacji. Zmiany, które wprowadziliśmy:

1. powiększenie łazienki o połowę wiatrołapu w stronę okna,

2. wejście do garażu pod schodami, bo wg projektu jest tam wysokość 1,94m,

3. ścianka pomiędzy schodami i łazienką przesunięta o 40cm w głąb łazienki (miejsce na szafę pod zabudowę),

4. wejście do kuchni bezpośrednio z hollu,

5. 2 pary drzwi balkonowych (nad wykuszem z boku domu) zmniejszyliśmy je na jedno skrzydło balkonowe otwierane a drugie skrzydło zmniejszyliśmy o połowę wysokości.

Ze zmian to narazie tyle, ale może w trakcie budowy coś się zmieni.

Budowe rozpoczynamy z początkiem czerwca 2008r (na Pomorzu).

Gawlir30 - dlaczego na zdjęciach Twojego domu nie widać kominów?

A... i czy masz może zrobione zdjęcie kuchni?

Czy zamawiałeś może drzewo na dach wg zestawienia z projektu czy może ktoś to zestawienie zweryfikował?

Ile stali zużyliście?

Ogólnie to interesowałoby nas ile jakiego materiału potrzeba (tak +/-)

Z góry dzięki.

Witam

myszka123 - spostrzegawcza jesteś :D -kominów faktycznie nie widać (są tuż pod dachem), a to dlatego, że śpieszyliśmy się z nakryciem dachu - dachówką (pogoda była niepewna , niska temperatura), i ustaliliśmy z majstrami , że na dzień dzisiejszy nakryją cały dach dachówką a potem jak przyjdzie luty - marzec to zdejmą kilka dachówek i wyciągną kominy do góry.

Co do drewna to poszliśmy z Żoną do odpowiednego gościa. Daliśmy mu projekt + nasze poprawki (dach miał być pod blachę a ostatecznie jest pod dachówkę), i on przeliczył to wszystko i zaczął działać (nie było żadnych w tej kwestii problemów).

• 2 weeks później...

Witam i bardzo sie cieszę, że dotarłam do sympatyków domku APS 161.

Również kupiliśmy ten projekt i obecnie czekam na powolenie na budowę, i jestem na etapie usuwania braków formalnych adaptacji. Tez dokonaliśmy pewnych zmian, ale nie dużych:

1. Poszerzenie garażu o 1 metr

2. Powiększenia zadaszenia tarasu

3. Likwidacja ścianek dziełowych na parterze

4. Zmiana funkcji pomieszczeń na piętrze (duża łazienka, przestrzeń nad częścią garażową podzielę i zrobię tam garderobę i pralnię z suszarnią, prasowalnią)

5. W miejscu zaprojektowanej łazienki (zbyt małej) bedzie gabinecik.

I to wszystkie zmiany. Poza tym projekt jest idealny. Szkoda, że nie mogę zobaczyć go w realu. Nie znalazłam choćby jednej osoby z okolic Gorzowa Wlkp., która buduje taki właśnie domek. Jak narazie cieszy mnie ogromnie oglądanie zdjęć z budowy, mimo, iż mam wersję z garażem z prawej strony.

Gdybyście dysponowali zdjęciami wnętrza to proszę zamieśćcie je. Dgyby udało nam się otrzymać pozwolenie to ekipa zaczyna kopać pod koniec kwietnia (starsznie to wszystko się ciągnie!! :cry: )

Pozdrawiam wszystkich inwestorów i życzę powodzenia!!!!! :lol: