juswys 02.11.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 juswys Wasz domek jest przepieknie urządzony, mieliscie naprawde wspaniałe pomysły ,gratuluję !!!! Szczególnie podoba mi sie wejscie na półpiętro i łazienka na górze i wogóle wszystko mi się podoba u Was . My jeszcze ciąge sie wykanczamy.... i postaram sie popstrykac troche fotek jak znów nie zapomne zabrac aparatu Dziękujemy bardzo:) Cieszymy się, że nasz domek się podoba:) Koniecznie wrzuć jakieś swoje fotki - miło jest popatrzeć na inne rozwiązania. Czasami zmiany są takie, że ma się wrażenie, że to nie ten sam projekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greka 03.11.2009 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witam, Wasze wykańczane lub wykończone domki bardzo mi się podobają. My jesteśmy dopiero na etapie krycia dachu i stawiania ścianek działowych. W związku z tym mam pytanie do tych co zdecydowali się zostawić ściankę działową pomiędzy kuchnią a salonem, czy ścianka wizualnie bardzo zminiejsza te pomieszczenia. Myślałam o tym czy ją zostawić czy zamiast tego postawić murek już dobrych parę wieczorów i nocy:), jutro murarze kończą robotę no i pytają o tą nieszczęsną ściankę, biorąc wszystkie za i przeciw zdecydowałam się na ściankę zostawiając 1,5 m od przedpokoju na ściankę z regipsu (60 cm) no i drzwi do kuchni. No i nie wiem czy nie będę tego żałować. Proszę opinię bardziej zaawansowanych od nas aps-owiczów.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybka 03.11.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witam, Wasze wykańczane lub wykończone domki bardzo mi się podobają. My jesteśmy dopiero na etapie krycia dachu i stawiania ścianek działowych. W związku z tym mam pytanie do tych co zdecydowali się zostawić ściankę działową pomiędzy kuchnią a salonem, czy ścianka wizualnie bardzo zminiejsza te pomieszczenia. Myślałam o tym czy ją zostawić czy zamiast tego postawić murek już dobrych parę wieczorów i nocy:), jutro murarze kończą robotę no i pytają o tą nieszczęsną ściankę, biorąc wszystkie za i przeciw zdecydowałam się na ściankę zostawiając 1,5 m od przedpokoju na ściankę z regipsu (60 cm) no i drzwi do kuchni. No i nie wiem czy nie będę tego żałować. Proszę opinię bardziej zaawansowanych od nas aps-owiczów. Z góry dziękuję. Ile osób tyle odpowiedzi i pomysłów. Ja bym nie stawiałą i też nie mam takiej ścianki. Uwazam, że powierzchnia salonu i wykuszu jest tak mała, że oddzielanie kuchni, tylko nie potrzebnie tę powierzchnię zmniejszy. A jak do tego masz wydzielony pokoik przy salonie, to już sie robi klitka z salonu. Brak przestrzeni jest niekomfortowy. To moje zdanie oczywiście. My nie mamy ani wydzielonej kuchni, ani oddzielnego pokoju na dole i jest luz. Za wydzielona kuchnią natomiast przemawia: brak większych zapachów kuchennych i ... może komfort jej używania. W otwartej kuchni musi być zawsze błysk, w zamknietej możesz sobie pozwolić na odrobinę tymczasowego lenistwa. Co komu potrzebne........ Pozdrawiam i zyczę udanych wyborów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juswys 03.11.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witam, Wasze wykańczane lub wykończone domki bardzo mi się podobają. My jesteśmy dopiero na etapie krycia dachu i stawiania ścianek działowych. W związku z tym mam pytanie do tych co zdecydowali się zostawić ściankę działową pomiędzy kuchnią a salonem, czy ścianka wizualnie bardzo zminiejsza te pomieszczenia. Myślałam o tym czy ją zostawić czy zamiast tego postawić murek już dobrych parę wieczorów i nocy:), jutro murarze kończą robotę no i pytają o tą nieszczęsną ściankę, biorąc wszystkie za i przeciw zdecydowałam się na ściankę zostawiając 1,5 m od przedpokoju na ściankę z regipsu (60 cm) no i drzwi do kuchni. No i nie wiem czy nie będę tego żałować. Proszę opinię bardziej zaawansowanych od nas aps-owiczów. Z góry dziękuję. Witaj:) My mieliśmy podobny dylemat i zdecydowaliśmy się zrobić w przejściu między kuchnią a salonem drzwi przesuwne. Dzięki temu możemy mieć kuchnię otwartą w większości wypadków, ale możemy ją też skutecznie odgrodzić jak będzie jest potrzeba. Drzwi przesuwne mają szerokość 1,80, czyli skrzydła 90-tki chowają się w ściankach postawionych po bokach o szerokości około jednego metra. Z tego rozwiązania jesteśmy bardzo zadowoleni. Powodzenia w podejmowaniu decyzji:) JusWys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greka 03.11.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Dziękuję bardzo JusWys za odpowiedź, wiedziałam, że u kogoś na zdjęciu widziałam to rozwiązanie, tylko nie wiedziałam u kogo. My zostaniemy przy naszym rozwiązaniu z tymi drzwiami o tradycyjnych wymiarach bo chcę żeby mi trochę tej ścianki od wykuszu zostało,ale drzwi przesuwne będą. Jestem bardzo ciekawa jak po wykończeniu to u Was wygląda i byłabym bardzo wdzięczna jakbyś umieściła takie zdjęcie na forum. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greka 03.11.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witam, Wasze wykańczane lub wykończone domki bardzo mi się podobają. My jesteśmy dopiero na etapie krycia dachu i stawiania ścianek działowych. W związku z tym mam pytanie do tych co zdecydowali się zostawić ściankę działową pomiędzy kuchnią a salonem, czy ścianka wizualnie bardzo zminiejsza te pomieszczenia. Myślałam o tym czy ją zostawić czy zamiast tego postawić murek już dobrych parę wieczorów i nocy:), jutro murarze kończą robotę no i pytają o tą nieszczęsną ściankę, biorąc wszystkie za i przeciw zdecydowałam się na ściankę zostawiając 1,5 m od przedpokoju na ściankę z regipsu (60 cm) no i drzwi do kuchni. No i nie wiem czy nie będę tego żałować. Proszę opinię bardziej zaawansowanych od nas aps-owiczów. Z góry dziękuję. Ile osób tyle odpowiedzi i pomysłów. Ja bym nie stawiałą i też nie mam takiej ścianki. Uwazam, że powierzchnia salonu i wykuszu jest tak mała, że oddzielanie kuchni, tylko nie potrzebnie tę powierzchnię zmniejszy. A jak do tego masz wydzielony pokoik przy salonie, to już sie robi klitka z salonu. Brak przestrzeni jest niekomfortowy. To moje zdanie oczywiście. My nie mamy ani wydzielonej kuchni, ani oddzielnego pokoju na dole i jest luz. Za wydzielona kuchnią natomiast przemawia: brak większych zapachów kuchennych i ... może komfort jej używania. W otwartej kuchni musi być zawsze błysk, w zamknietej możesz sobie pozwolić na odrobinę tymczasowego lenistwa. Co komu potrzebne........ Pozdrawiam i zyczę udanych wyborów To też i prawda, jak już napisałam był to nie lada dylemat, trochę się temat kuchni otwartych i zamkniętych oczytałam. Biorąc różne za i przeciw, a przede wszystkim swoje przyzwyczajenia i upodobania wybrałam zamkniętą, czas pokaże czy to był słuszny wybór. (mała przestrzeń to właściwie jedyny jak dla mnie argument przeciw kuchni zamkniętej dla tego projektu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 03.11.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 ja tez zostawilam scianki tak jak w projekcie (poszerzylam tylko troche drzwi do kuchni wlasciwie nie bedzie tam drzwi no ale w kazdym razie poszerzylam ten otwor na drzwi) no i nie martwie sie zanadto mala przestrzenia jakos pomyslam ze wole przytulne wnetrze od "lotniska"no i zamknieta kuchnia jest troszke bardziej ustawna mozna wygospodarowac kacik sniadaniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaga1719505888 03.11.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 witam wszystkich, mam pytanie do osób, które są już po tynkowaniu. Mianowicie ile m2 (razem ścian i syfity) Wam wyszło? I jeszcze pytanie odnośnie ilości zuzytego styropianu na ocieplenie zew, ile tego poszło? z góry dzięki z apomoc, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 03.11.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Juswysja mam jeszcze pytanko: obejrzalam sobie kilka razy twoje zdjecia no i kuchnia jest tylko z jednej strony a koniecznie chcialam podpatrzec czy masz meble narozne z obu stron czy moze kacik sniadaniowy z drugiej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juswys 04.11.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Dzień dobry:) Kuchnię mam tylko na dwóch ścianach - cała jest pokazana na zdjęciach. Na wprost okna jest ściana z przesuwnymi drzwiami, które mają 1,80 szerokości, natomiast na ścianie na wprost od lodowki jest wyjście na korytarz. Pozdrawiam serdecznie:) JusWys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rtg 09.11.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 ja podnosilam scianke kolankowa nie zmieniajac kata nachylenia dachu tzn kalenica tez sie podniosla (bryla budynku nie stracila swojego uroku - wydluzylam krokwie) dokladnych wysokosci scianek nei moge podac w tej chwili - musialabym skoczyc na budowe a to kawalek ale ja podnioslam o calego maxa + cegle pelna dodatkowo mam grubsze murlaty niz w projekcie wiec wyszlo dosc wysoko Bardzo dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 15.11.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Kolejne fotki. stan surowy otwarty skonczony. http://picasaweb.google.pl/Darek.dr.floyd/BudowaStanSurowyOtwarty# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina19 17.11.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Bardzo wszystkich proszę doradzcie mi jak mogę zaadaptować pomieszczenie nad garażem. Chcę w nim umieścić pralnie wraz z garderobą a po drugiej stronie dosyć duży kącik na komputer i kanape. Zastanawiam się jak ustawić ścianki działowe i nie chcialabym mieć drzwi na schodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 17.11.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Bardzo wszystkich proszę doradzcie mi jak mogę zaadaptować pomieszczenie nad garażem. Chcę w nim umieścić pralnie wraz z garderobą a po drugiej stronie dosyć duży kącik na komputer i kanape. Zastanawiam się jak ustawić ścianki działowe i nie chcialabym mieć drzwi na schodach. Zobacz do galerii Juswys. Link kilka postów wyżej. Świetnie zaadoptowała pomieszczenie nad garażem, i nie ma drzwi na schodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greka 17.11.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Zapraszam do obejrzenia postępów z naszych prac. Wszystko co zaplanowaliśmy na ten sezon, czyli stan surowy otwarty i dach juz jest. Reszta w następnym roku. Z góry zaznaczam, że chronologia iście przypadkowa, no i jakość zdjęć nie za bardzo (jaki fotograf takie zdjęcia ). Pozdrawiam http://picasaweb.google.pl/grekasy/Budowa?feat=directlink http://picasaweb.google.pl/grekasy/ZDachem?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina19 18.11.2009 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Tak oczywiście oglądałam zdjęcia Juswys i takie samo będę miała wejście nad garaż tylko zamist barierki murek. Ale u mnie na ścianie szczytowej nie mam okna po środku tylko mam dwa okna balkonowe w odległości dwóch metrów od ścian kolankowych po jednej i po drugiej strony tego pomieszczenia. I głowie się nad tym i nic nie wychodzi sensownego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 18.11.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 ewelina19 widze ze nie tylko ja sie zastanawiam jak dobrze i jednoczesnie wygodnie zagospodarowac ta przestrzen. ja w planach mam zrobienie tam garderoby i pokoju "dla meza" gdzie bedzie stal komputer z tymi wszystkimi plytami i gazetami oraz perkusja (o ile sobie kiedys kupi ) wiec plany co do tego pomieszczenia mamy podobne... jeszcze nie wiem jak podzielimy ten pokoj, poniewaz chatke zaczniemy stawiac dopiero wczesna wiosna. wrzuc jakies foty tego pomieszczenia nad garazem to moze ktos ci podpowie jak ustawic scianki i jakas propozycja przypadnie ci do gustu. zycze powodzenia greka ten sezron zakonczyl sie wam postawionym domkiem wiec to ogromny sukces i pewnie jestescie bardzo dumni, i nie ma sie czemu dziwic. domek wyglada swietnie!!! ja poki co musze sie zadowolic ogladaniem fotek wszych domkow. ale juz niedlugo, koncem listopada bedzie pozwolenie i sie zacznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mononika_pl 22.11.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 juswys Twoje meble kuchenne są może z ikei? Bardzo ładnie się prezentują na zdjęciu. Mam tam upatrzone bardzo podobne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 23.11.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 apropos mebli kuchennych: ile za nie placiliscie? ja zobilam wycene bez agd u 1 wykonawcy z lakierowanej plyty mdf i powiedzial 17 tys!!!! dla mnie to cena z kosmosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 23.11.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 jeszcze jedno pytanie:czy ocieplaliscie/ macie w planach ocieplenie sciany miedzy domem a garazem? ja planuje dac 3 cm welny od strony garazu ale nie wiem czy to dobry pomysl z drugiej strony boje sie ze bedzie bardzo ciagnelo z nieogrzewanego garazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts