Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt APS161 pracownia ARCHI-PROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czesc!

Kredyt bierz na maksa. Jak nie wykorzystasz to oddasz, ale jak zabraknie to nie bedzie skąd wziąć. Bo już zdolność zmalała itd...(dostaniesz np. 300 tyś , a zabraknie ci 50 tyś to co wtedy? Komercyjny za drogi) No i nie wiem ile masz swoich środków?)

Ja zamierzam takie APS 161 postawić za max 300.000 zł, a jak wyjdzie to zobaczymy. Do wstępnego szacunku zawsze należy doliczyć ok 20% (tak mówią Ci, którzy zamknęli budowę domu). Ale można i postawić za 500ooo!

Poza tym istotna jest cena i jakość materiałów np. karpiówka czy betonówka, jaka cegła na mury, ocieplenie itd...

Tak czy siak, jaką masz zdolność, tyle bierz!!!

Ja ciągle oczekuję na zgodę na budowanie..........

Powodzenia i pozdrawiam

Violetta

gawlir30

mam dwa pytania wlasnie sie zastanwiam nad wyborem projektu aps 161:

1. czy mogłbys mi powiedziec czy w sklad projektu wchodzi projekt wentylacji mechanicznej? i wogole z grubsza co zawiera projekt bo jakos nie mogla tego znalezc na stronachh biura projektow

2. czy twoja ekipa dojezdza ciut dalej bo z tego co widze jestes z niej zadowolony ja planuje budowe miedzy krakowem a tarnowem wiec w sumie nie jakos bardzo daleko od podkarpacia...

z gory dzieki:) za info

• 2 weeks później...

Hej bsiekg!

Pomieszczenie nad strychem dzielę na dwie części. Jedną większą przeznaczam na garderobę, a drugą cześć na pralnie, suszarnię i prasowalnię. Łazienka będzie w miejscu jednego z pokoi, a gabinecik tam gdzie w projekcie łazienka. Nie są mi potrzebe 3 sypialnie, dlatego też mogę sobie pozwolić na większą łazienkę, na czym mi szczególnie zależy. Garaż poszerzam o 1 metr, więc pomieszczenie nad nim jest naprawdę duże. Widziałam to w realu. Wyjdą naprawdę fajne pomieszczenia.

A Ty jakie masz delematy?

Pozdrawiam i Powodzenia życzę.

V.

Witam wszystkich :D

projekt APS 161 bardzo mi sie podoba ale z tego co wiem nie zawiera projektu instalacji wentylacji mechanicznej. Czy ktos z was może "doprojektowywał" sobie taką instalację? Jaki jest jest tego koszt?

PS

szybka dzieki za odpowiedź (ja niestety potrzebuje 3 sypialnie wiec nie moge zamienic lazienki z pokojem chociaz z checia bym jakos ja powiększyła :|)

My dzisiaj zrobiliśmy wykopy, czyli budowa wreszcie sie rozpoczęła, w gruncie na szczęscie nie było niespodzianek tak że ławy fundamentowe będą dokładnie tak jak w projekcie. wykopy pod fundament wykopaliśmy koparką

.a na ławy majster i jego ekipa wykopią ręcznie,. w związku z tym nie bedzie potrzebne deskowanie pod ławy i bardzo dobrze zawsze to taniej.

Dzisiaj przywieżli nam wczesniej zakupione pustaki z firmy H+H. Bloczki fundamentowe tez mam y juz kupione z firmy LEIER.

Pozdrawiamy wszystkich budowniczych.

Bożena i Janusz

witam forumowiczów

mam pytanie do gawrila gdzie na podkarpaciu budujesz ten domek bo my właśnie wybraliśmy APS 161 i tez bedziemy budować na podkarpaciu więc może moglibyśmy podglądnąć jak ten domek wygląda w realu

z góry dzieki za odpowiedz

Super, tempo ok!

A dlaczego chcecie tak długo czekac na stawianie scianek? My prawdopodobnie zaczniemy z koncem kwietnia. Narazie zalatwiamy kredyt, a jest co robic. No i czekamy na uprawomocnienie pozwolenia na budowę. Jak znam życie i naszego pecha to nie bedzie łatwo. Nie pamietam czy pytałam juz z jakiego matariału stawiacie ścianki? Wrzuccie jakies fotki jak możecie.

Pozdrawiam

V&B

• 3 weeks później...
JANUSZ-POMORZE jak tam robota wre ? Z chęcią bym odwiedził Waszą budowę, bo z żonką rozważamy ten właśnie projekcik i chcielibyśmy w realu chociaż murki obejrzeć, a na początek to i fundamenty by styknęły ;-) Pozdrawiam !

IRC

My mamy zalane ławy fundamentowe.

Jeśli pogoda nie pokyżuje nam planów to od środy 16 kwietnia bedziemy budować ścianki fundamentowe, wtedy bedzie widać lepiej.

Tak że jeszcze trochę cierpliwości pod koniec kwietnia powinien być już wybudowany stan zerowy . także wtedy zapraszam.

JANUSZ.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...