szybka 15.02.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Super, zazdroszczę wam szczerze....A z jakich materiałów budujecie? My przymierzamy sie do Ytonga 24. I chyba tak zostanie. Gdzie stawiacie ten dom? Daleko ode mnie?Pozdrawiam i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mar_Wys 21.02.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam,Jutro muszę zdecydować ile biorę kredytu na dom, a więc muszę zdecydować ile będzie mnie kosztowała cała budowa. Buduję systemem gospodarczym więc trudno jest to dokładnie oszacować. Jakie są Wasze szacunki?Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.pozdr.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybka 22.02.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Czesc!Kredyt bierz na maksa. Jak nie wykorzystasz to oddasz, ale jak zabraknie to nie bedzie skąd wziąć. Bo już zdolność zmalała itd...(dostaniesz np. 300 tyś , a zabraknie ci 50 tyś to co wtedy? Komercyjny za drogi) No i nie wiem ile masz swoich środków?)Ja zamierzam takie APS 161 postawić za max 300.000 zł, a jak wyjdzie to zobaczymy. Do wstępnego szacunku zawsze należy doliczyć ok 20% (tak mówią Ci, którzy zamknęli budowę domu). Ale można i postawić za 500ooo!Poza tym istotna jest cena i jakość materiałów np. karpiówka czy betonówka, jaka cegła na mury, ocieplenie itd...Tak czy siak, jaką masz zdolność, tyle bierz!!!Ja ciągle oczekuję na zgodę na budowanie..........Powodzenia i pozdrawiamVioletta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 27.02.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 gawlir30mam dwa pytania wlasnie sie zastanwiam nad wyborem projektu aps 161:1. czy mogłbys mi powiedziec czy w sklad projektu wchodzi projekt wentylacji mechanicznej? i wogole z grubsza co zawiera projekt bo jakos nie mogla tego znalezc na stronachh biura projektow2. czy twoja ekipa dojezdza ciut dalej bo z tego co widze jestes z niej zadowolony ja planuje budowe miedzy krakowem a tarnowem wiec w sumie nie jakos bardzo daleko od podkarpacia...z gory dzieki:) za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 27.02.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 szybkajak zamierzasz powiekszyc łazienke na poddaszu? zamienisz ja z pokojem? a podział stryszku na garderobe i pralnie masz zamiar jakos wyraznie zaznaczyc (rozdzielic pomieszczenie na 2)? pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybka 07.03.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Hej bsiekg!Pomieszczenie nad strychem dzielę na dwie części. Jedną większą przeznaczam na garderobę, a drugą cześć na pralnie, suszarnię i prasowalnię. Łazienka będzie w miejscu jednego z pokoi, a gabinecik tam gdzie w projekcie łazienka. Nie są mi potrzebe 3 sypialnie, dlatego też mogę sobie pozwolić na większą łazienkę, na czym mi szczególnie zależy. Garaż poszerzam o 1 metr, więc pomieszczenie nad nim jest naprawdę duże. Widziałam to w realu. Wyjdą naprawdę fajne pomieszczenia. A Ty jakie masz delematy?Pozdrawiam i Powodzenia życzę. V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 07.03.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Witam wszystkich projekt APS 161 bardzo mi sie podoba ale z tego co wiem nie zawiera projektu instalacji wentylacji mechanicznej. Czy ktos z was może "doprojektowywał" sobie taką instalację? Jaki jest jest tego koszt? PS szybka dzieki za odpowiedź (ja niestety potrzebuje 3 sypialnie wiec nie moge zamienic lazienki z pokojem chociaz z checia bym jakos ja powiększyła :|) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybka 10.03.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 MAMY POZWOLENIE NA BUDOWE huuurrra!! No to teraz sie zacznie..... Pozdrawiamy wszystkich budowniczych V&B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANUSZ-POMORZE 10.03.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 My dzisiaj zrobiliśmy wykopy, czyli budowa wreszcie sie rozpoczęła, w gruncie na szczęscie nie było niespodzianek tak że ławy fundamentowe będą dokładnie tak jak w projekcie. wykopy pod fundament wykopaliśmy koparką.a na ławy majster i jego ekipa wykopią ręcznie,. w związku z tym nie bedzie potrzebne deskowanie pod ławy i bardzo dobrze zawsze to taniej. Dzisiaj przywieżli nam wczesniej zakupione pustaki z firmy H+H. Bloczki fundamentowe tez mam y juz kupione z firmy LEIER.Pozdrawiamy wszystkich budowniczych.Bożena i Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basicka 10.03.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 witam forumowiczów mam pytanie do gawrila gdzie na podkarpaciu budujesz ten domek bo my właśnie wybraliśmy APS 161 i tez bedziemy budować na podkarpaciu więc może moglibyśmy podglądnąć jak ten domek wygląda w realu z góry dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANUSZ-POMORZE 17.03.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Wreszcie mamy zalane ławy fundamentowe. Poszło tylko 19m3 betonu.Cała praca przebiegła bardzo sprawnie, pompa pracowała tylko 1 godzinę.Teraz pozostaje nam czekać 2-3 tygodnie i bedziemy murowc ścianki fundamentowe. POZDRAWIAMY Bożena i Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybka 18.03.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Super, tempo ok!A dlaczego chcecie tak długo czekac na stawianie scianek? My prawdopodobnie zaczniemy z koncem kwietnia. Narazie zalatwiamy kredyt, a jest co robic. No i czekamy na uprawomocnienie pozwolenia na budowę. Jak znam życie i naszego pecha to nie bedzie łatwo. Nie pamietam czy pytałam juz z jakiego matariału stawiacie ścianki? Wrzuccie jakies fotki jak możecie.PozdrawiamV&B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANUSZ-POMORZE 23.03.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 SZYBKaMyslę, że Wy też niedługo zaczniecie. A teraz odnośnie budowyBudujemy z pustalów z betonu komórkowego H+H Po wylaniu ław fundamentowych Wy też będziecie czekać 2-3 tygodni taki jest proces budowy.Zdrowych i Wesołych ŚWIĄT wIELKIEJ Nocy BOŻENA i JANUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irc 11.04.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 JANUSZ-POMORZE jak tam robota wre ? Z chęcią bym odwiedził Waszą budowę, bo z żonką rozważamy ten właśnie projekcik i chcielibyśmy w realu chociaż murki obejrzeć, a na początek to i fundamenty by styknęły Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANUSZ-POMORZE 13.04.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 IRC My mamy zalane ławy fundamentowe.Jeśli pogoda nie pokyżuje nam planów to od środy 16 kwietnia bedziemy budować ścianki fundamentowe, wtedy bedzie widać lepiej.Tak że jeszcze trochę cierpliwości pod koniec kwietnia powinien być już wybudowany stan zerowy . także wtedy zapraszam.JANUSZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajo9 30.04.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Czy ktoś buduje aps 161 w województwie zachodniopomorskim. prosze o informacje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Zbyszek 04.05.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 My budujemy w zachodniopomorskim, Mścice pod Koszalinem. Jak na razie jesteśmy na etapie dziury na fundamenty i czekania na naszych fachowców. Mają przyjść na początku maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzmia 19.05.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witam !Czy jest ktoś z Lublina i okolic. Zamierzam kupić ten projekt i chciałbym go obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzejms_bond 22.05.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witam My budujemy APS 161 w Chełmie, ok. 70km od Lublina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina19 23.05.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Może Ktoś z was buduje ten piękny domek w woj. łódzkim. Zamieżam kupić projekt i oczywiście wprowadzić pewne zmiany. Bardzo bym prosiła o zdjęcia waszych domów. Jeśli znacie koszty budowy stnu surowego piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts