Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt APS161 pracownia ARCHI-PROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Viola za matematykę! Koszty ogrzewania wyszły identyczne jak u mnie (jeszcze w bloku) z tym że 70m2 i mam max 21 stopni :( . Kuszący ten węgielek jeśli chodzi o koszty.

Czy może ktoś napisać jak to jest w przypadku ogrzewania aps-a gazem?

Hej:)

My ogrzewamy nasz domek gazem i za mroźny styczeń wyszło nam 460 PLN. Ale dogrzewaliśmy się też kozą. No i temperatury w domu nie windujemy - mamy ok. 19 stopni.

Pozdrawiamy:)

Justyna i Marcin

Dzięki Viola za matematykę! Koszty ogrzewania wyszły identyczne jak u mnie (jeszcze w bloku) z tym że 70m2 i mam max 21 stopni :( . Kuszący ten węgielek jeśli chodzi o koszty.

Czy może ktoś napisać jak to jest w przypadku ogrzewania aps-a gazem?

My ogrzewamy nasz domek gazem i za mroźny styczeń wyszło nam 460 PLN. Ale dogrzewaliśmy się też kozą. No i temperatury w domu nie windujemy - mamy ok. 19 stopni.

Pozdrawiamy:)

Justyna i Marcin

witam , mam pytanie do budujacych Apsika . Czy ktos z Was zostawil spizarkę w kuchni ? chetnei zostawilabym sobie kawalek malego pomieszczenia w kuchni ale ciagle mi z czyms koliduje. Jakies propozycje ?

Ta kuchnia w APS-ie nie jest największa, więc ja bym jej dodatkowo spiżarką nie zmniejszała. Zwłaszcza, że całkiem pojemną spiżarnię można sobie zrobić kilka metrów od kuchni - pod schodami. My tak właśnie zrobiliśmy i jesteśmy z tego rozwiązania bardzo zadowoleni.

Pozdrawiamy serdecznie:)

Justyna i Marcin

witam , mam pytanie do budujacych Apsika . Czy ktos z Was zostawil spizarkę w kuchni ? chetnei zostawilabym sobie kawalek malego pomieszczenia w kuchni ale ciagle mi z czyms koliduje. Jakies propozycje ?

Ta kuchnia w APS-ie nie jest największa, więc ja bym jej dodatkowo spiżarką nie zmniejszała. Zwłaszcza, że całkiem pojemną spiżarnię można sobie zrobić kilka metrów od kuchni - pod schodami. My tak właśnie zrobiliśmy i jesteśmy z tego rozwiązania bardzo zadowoleni.

Justyna i Marcin

Hej Justyna,

Możesz zamiescic jakies fotki waszej skrytki pod schodami ?

Pozdr.

Krzysztof

Justyna i Marcin

Hej Justyna,

Możesz zamiescic jakies fotki waszej skrytki pod schodami ?

Pozdr.

Krzysztof

Dorzuciłam do naszej galerii - 4 ostatnie zdjęcia:

http://picasaweb.google.com/juswys/BudowaAPS161?authkey=Gv1sRgCOre1eOz5cH_EQ&feat=directlink

Pozdrawiam:)

Justyna

Justyna,bardzo fajnie rozwiązane to wejscie do skrytki , my załozylismy drzwi 2 skrzydłowe 2 x 40 cm i tak sie zastanawiam jak rozwiazac sprawe regałow bo w srodku jest troche wąsko... takie duze drzwi jak macie sa faktycznie praktyczne tyle ze u nas jest na tej małej sciance powieszony jeszcze grzejnik 40 cm.Chyba ustawię w skrytce jakies wąskie regały zeby było przejscie.

Skryteczka fajna sprawa :wink: .

Pozdr.

Krzysiek

http://picasaweb.google.com/juswys/BudowaAPS161?authkey=Gv1sRgCOre1eOz5cH_EQ&feat=directlink

Justyna

Justynko twoja galeria zdjec jest moja strona startowa hihi. Naprawde swietnie wszystko przemyslalas jesli o mnie chodzi moglabys pracowac jako architekt wnetrz :) - jednego klienta juz bys miala:)

Pozdrawiam

Justyna,bardzo fajnie rozwiązane to wejscie do skrytki , my załozylismy drzwi 2 skrzydłowe 2 x 40 cm i tak sie zastanawiam jak rozwiazac sprawe regałow bo w srodku jest troche wąsko... takie duze drzwi jak macie sa faktycznie praktyczne tyle ze u nas jest na tej małej sciance powieszony jeszcze grzejnik 40 cm.Chyba ustawię w skrytce jakies wąskie regały zeby było przejscie.

Pozdr.

Krzysiek

Ale my też mamy dwa skrzydła:) Tylko żeby nie kolidowały nam z grzejnikiem, który u nas też wisi na ścianie po lewej stronie, zawiesiliśmy je na drewnianej jesionowej ramie. Ta rama ma taką szefokość jak grzejnik, więc strzydła otwierają się normalnie i z grzejnikiem nie kolidują:) Może na zdjęciach tego dokładnie nie widać, ale tak to działa:)

Pozdrawiam serdecznie:)

Justyna

Justyna

Justynko twoja galeria zdjec jest moja strona startowa hihi. Naprawde swietnie wszystko przemyslalas jesli o mnie chodzi moglabys pracowac jako architekt wnetrz :) - jednego klienta juz bys miala:)

Pozdrawiam

To dopiero komplement!:) Aż się zaczerwieniłam:) Dziękuję bardzo:)

Pozdr.

Krzysiek

Ale my też mamy dwa skrzydła:) Tylko żeby nie kolidowały nam z grzejnikiem, który u nas też wisi na ścianie po lewej stronie, zawiesiliśmy je na drewnianej jesionowej ramie. Ta rama ma taką szefokość jak grzejnik, więc strzydła otwierają się normalnie i z grzejnikiem nie kolidują:) Może na zdjęciach tego dokładnie nie widać, ale tak to działa:)

Pozdrawiam serdecznie:)

Justyna

My mamy tak jak na ponizszej fotce.(troche stare zdjecie -z zeszłego roku jeszcze ...)

Wy macie z tego co widze schody zaczynające sie od prawej strony :roll: :o

http://images45.fotosik.pl/155/90480f2a33425289m.jpg

pod pierwszymi schodami mozna schowac słodycze ....(to informacja dla Eweliny :lol: )

Pozdr. Krzysztof

My mamy tak jak na ponizszej fotce.(troche stare zdjecie -z zeszłego roku jeszcze ...)

Wy macie z tego co widze schody zaczynające sie od prawej strony :roll: :o

http://images45.fotosik.pl/155/90480f2a33425289m.jpg

pod pierwszymi schodami mozna schowac słodycze ....(to informacja dla Eweliny :lol: )

Pozdr. Krzysztof

Acha! To już teraz wiem o co chodziło. To rzeczywiście półki chyba muszą być węższe, bo Ty musisz wejść do tego schowka. Ale ja też szerokich półek nie robiłam. Kilkunastocentymetrowe na jakieś słoiczki i butelki naprawdę wystarczają:)

Pozdrowienia:)

Justyna

Justynko

Jaka masz plytke klinkierowa na elewacji i czy to jest "komplet" z ta ogrodzeniowa? ja mam juz jakas upatrzona ale jest dosc droga i zastanawiam sie czy ta twoja nie bylaby tansza. Pamietasz jaka byla jej cena za m?

Płytka jest z tej samej serii co klinkier z ogrodzenia. Firma Vandersanden kolor Cognac. Nie pamiętam ile za nią zapłaciliśmy, ale wiem, że opłacało nam się ją ściągnąć z Gorzowa (!). W Warszawie żądali za nią dwa razy więcej. W tym Gorzowie znaleźliśmy pana, który sprowadza ten klinkier do Polski, więc wszystko co jest na polskim rynku przechodzi przez jego ręce. Stąd ta różnica w cenie. Ponieważ Pan był solidny i z klinkieru jesteśmy zadowoleni, podaję do niego numer: 605-231-561.

Pozdrowienia:)

Justyna

Witamy sdecznie!

Widzimy ze forum cos "podumarlo" w ostatnim czasie, malo ludzi sie wypowiada a przeciez nieuchronnie zbliza sie czas rozpoczecia sezonu budowlanego i ... nie wiem jak u innych ale w naszych glowach wiele pytan i niejasnosci...:) W oczekiwaniu na wiosne i (pozwolenie na budowe) zastanawiamy sie nad zastosowaniem w naszym apesiku instalacji solarnej... Moze ktorys z doswiadczonych forumowiczow ma jakas wiedze na ten temat? Beata i Zbyszek jaka instalacje solarna zastosowalaliście i jak ją oceniasz? Dzieki za podpowiedzi i... byle do wiosny:D

Justyna jak miło mi czytać, że w moim mieście jest coś tańsze. Bo z mojego doświadczenia budowlanego wynika, że Gorzów jest najdroższym miastem w Polsce. Ja nie mam ani jednej rzeczy z magazynów gorzowskich. Komin z Białegostoku, przewody elektr. z Kielc, szmbo z Radomia, suporeks ze Szczecina itd, itd.....

Pozdrawiam