malgosiek 03.08.2010 03:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 i widok z ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 03.08.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 (edytowane) No, no ale ruszyliście ,a dachóweczka chyba Roben?A wejście do domu jakie szerokie zrobiliście (otwór w murze)? Edytowane 3 Sierpnia 2010 przez tomkrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosiek 03.08.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 hm!? wszystko idzie (mniej-więcej) według projektu wiec chyba tak a dokładnie to musiałabym zmierzyć.A dachóweczka zgadza się - Roben, kolor kasztan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maazas 03.08.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Proszę o radę, jaka ma być różnica w wysokości ściany fundamentowej pomiędzy częscią mieszkalną a garażem,u mnie jest na 8 bloczków, a pod garaż 6 (bloczki wys.14 cm), jak się to ma do przejścia z garażu do wiatrołapu i do wysokości drzwi oddzielających te pomieszczenia, czy w wiatrołapie jest też jakiś schodek, skoro różnica poziomów wg projektu jest 45cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 04.08.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Proszę o radę, jaka ma być różnica w wysokości ściany fundamentowej pomiędzy częscią mieszkalną a garażem,u mnie jest na 8 bloczków, a pod garaż 6 (bloczki wys.14 cm), jak się to ma do przejścia z garażu do wiatrołapu i do wysokości drzwi oddzielających te pomieszczenia, czy w wiatrołapie jest też jakiś schodek, skoro różnica poziomów wg projektu jest 45cm? U mnie drzwi z wiatrolapu wypadaja prawie pod sufitem garazu. te 45 cm to akurat tak ma byc. wyglada to tak: poziom juz docelowy w wiatrolapie bedzie o 15cm wyzszy (styropian 10cm i posadzka 5cm. w garazu stopien musisz wylac na rowno z pierwsza wylewka w wiatrolapie (jak dojdzie styropian i posadzka w wiatrolapie to pierwszy stopien bedzie mial 15cm wysokosci) kolejny stopien tez 15cm i doliczajac wylewke z ociepleniem posadzki garazu, kolejny stopien tez 15cm, to ostatni stopien rowniez zostanie 15cm - czyli generalnie w garazu zostaja 2 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 08.08.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam po dosc dlugiej przerwie, niestety nie zaczelismy budowy bo troche sie sprawy skomplikowaly ale na jesieni zaczniemy. teraz liczymy jak by tu sie zmiescic w dysponowanych srodkach finansowych przez co mam do was pytanko: do BASIEKG (oraz osob majacych dachowke na dachu)- pamietam ze mowilas ze masz dach pokryty dachowka, czy moglabys mi powiedziec ile kosztowal cie material "ceramiczny" na dach, tzn same dachowki i wszystkie dodatkowe ceramiczne elementy. i z jakiej firmy bralas dachowke? do WSZYSTKICH ktorzy na dachach maja blachodachowke-jaki wyszedl u was koszt blachy na dach i innych dodatkowych elementow. chce porownac ceny i zobaczyc jak duza jest dysproporcja miedzy cenami, bardzo chcialabym dachowke ale nie wiem czy starczy mi kasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 09.08.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 My mamy dachówkę Roben Monzaplus, garaż poszerzony o metr, a więc kilka m2 dachu więcej. Tyle tego wyszło i tyle to kosztowało: -dachówka pdst.- 2100szt- 7014zł. -dachówka skrajna lewa-67szt- 1854zł. -dachówka skrajna prawa-67szt- 1854zł. -gąsior z klamrą-60szt-935zł -spinki-285zł -zakończenia gąsiora-3szt-ok. 100zł Do tego muszę doliczyć ok. 500zł ponieważ za tyle dokupiliśmy brakującej dachówki podstawowej. Nie pisałem tutaj o taśmie kalenicy, koszu czy membranie, bo te rzeczy, tak czy inaczej musisz kupić. Nie pisałem równiez o struktonicie, bo tego z kolei nie musisz kupić.Robocizna przy kryciu dachówką jest droższa, w moim przypadku jakieś 2000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosiek 09.08.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 My mamy dachówkę Robena -"kasztan" i za materiały na ok 222m2 (dachówka z gąsiorami i uszczelniaczem pod gąsiory ) wyniosło nas pawie 13 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKrystian 10.08.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 My w zeszłym tygodniu zamówiliśmy dachówkę Robena Monzaplus kolor Trentino. Całość wyniosła 16100 brutto (7% Vat). W tej cenie jest cała dachówka z akcesoriami, orynnowanie Skiba, membrana dachowa 225 m2, 2 okna dachowe Fakro, wyłaz.Praktycznie wszystko co potrzebne na dach.Przyznam, że ceny są bardzo rozbieżne. Robiłam wycenę w 8 firmach i różnica cenowa bywa ogromna. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 10.08.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 My w zeszłym tygodniu zamówiliśmy dachówkę Robena Monzaplus kolor Trentino. Całość wyniosła 16100 brutto (7% Vat). W tej cenie jest cała dachówka z akcesoriami, orynnowanie Skiba, membrana dachowa 225 m2, 2 okna dachowe Fakro, wyłaz. Praktycznie wszystko co potrzebne na dach. Przyznam, że ceny są bardzo rozbieżne. Robiłam wycenę w 8 firmach i różnica cenowa bywa ogromna. Pozdrawiam! Cena b. dobra. Ile ci policzyli za robociznę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKrystian 11.08.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Dach sami deskujemy. Dekarz za całą resztę związaną z dachem chce 7500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 11.08.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 u nas ok 30 tys razem z 4 okna dachowe velux, aluminiowana folia od wewnatrz, membrana typu polarek, rynny brazowe plastik razem z calym osprzetem, opierzenia, oczywiscie osowki wroblowki tasmy, dachowka dwuzamkowa brass - rub ceramika rubin 13, robocizna w cenie calego domu bo to jedna ekipa od poczatku do konca budowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 11.08.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 No to teraz poprosimy o podanie kosztów krycia blachodachówką Sam jestem ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pakom 15.08.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 My kryjemy naszego APSika blachodachówka. Wybór padał na Bud Mat ARIA Nova Mat (powłoka z 30letnią gwarancją). Koszt blachodachówki to 8100zł. Blacha płaska na obróbki ok 2000zł. Wkręty/ gąsiory i inne "dodatki" to ok. 2000. Do tego juz tylko okna dachowe (u nas 5), rynny i dach gotowy:) Całość niespełna 20 000. A jak kosztorysy innych inwestorów- nikt nie przykrywa już blachą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 16.08.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Beata&Krystian mozecie zdradzic w jakiej firmie w koncu wzieliscie dachowke i inne materialy na dach? i jesli nie bylby to problem to czy na np priva moglibyscie podeslac mi wycene z pozostalych firm (chcialabym miec jedynie porownanie jak mi dane firmy zrobia wycene) bede ogromnie wdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martajarek 24.08.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Wiitam budowniczych APS 161.Coś tu bardzo spokojnie. Nie ma mas wielu? Czy wszyscy są pochłonięci budową i nie mają czasu tu zaglądać? Mam pytanie i bardzo proszę o poradę. Gdzie umiejscowiliscie wyczystkę kominka, bo nam wychodzi umiejscowć ją w gabinecie i to przy samych drzwiach.Jak rozwiązaliście problem wyczystki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 30.08.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witka. Moze ktos sie podzieli tym jak wykonal instalacje elektryczna a konkretnie chodzi mi o podswietlenie schodow i oswieltenie elewacyjne. Konkretnie chodzi o to jakie lampy - wiadomo ze led ale czy na 230V czy 12V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 01.09.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 kobraa, masz tę lukarnę nad łazienką u góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 02.09.2010 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Mam pytanie do wszystkich,którzy już ocieplili swój dom: ile m2 wyniosła powierzchnia elewacji? Czy wykonawca odliczał powierzchnię bramy garażowej oraz drzwi tarasowych od całej powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitaata 02.09.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Witam ostatnio rzadziej tu zaglądałam. Śledzę to forum i podziwiam Wasze domy W lipcu dostalismy pozwolenie na budowę, dom bedziemy stawiać w woj. dolnosląskim.. Moja prośba, szczególnie do kobryy i Wojtka o ten kosztorys własnie. W tym roku mam nadzieję fundament a potem kredyt i baaaardzo przydałoby nam się okreslenie kosztów. Będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts