basiekg 01.10.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 . basiekg, dobrze bylo najpierw wysuszyc dobrze drewno bo gdy schnie a do tego pod jakims obciazeniem bedzie krecic i wyginac. U mnie w jednym miejscu troche poniosko jedna krokiew i jak sie dobrze przyjrzec to nad garazem troszke rynne w dol pociaglo no ale na pierwszy rzut nie widac i choc krokwie solidnie zamocowane w konstrukcji to jednak troche naciagla przy schnieciu. Wiec taka beleczka w zasadzie oparta tylko o filary i obciazona krokwiami zrobila swoje. to ze drewno mialo byc wysuszone to ja wiem moje pytanie brzmialo co zrobic jak belka sie mimo wszystko ugiela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 02.10.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 to ze drewno mialo byc wysuszone to ja wiem moje pytanie brzmialo co zrobic jak belka sie mimo wszystko ugiela No niestety nic juz nie zrobisz. Jedynie mozna zaryzykowac zalozyc podpore rosprezna stalowa ze sruba rzymska podparta na tarasie i probowac w druga strone stopniowo odginac moczac belke i w takim stanie wysuszyc ja. Niewiem do konca czy to wypali musialabys popytac dobrych ciesli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 03.10.2010 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 ktos pytal o zdjecia dzis w koncu zrobilam kilkahttp://picasaweb.google.pl/basiekg/Dom# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 04.10.2010 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Basiekg gdybyś mogła cyknąć kuchnię żeby była widoczna cała ściana z oknem byłabym wdzięczna .Co to za wkład kominkowy? I jeszcze pytanie do wszystkich: Jaką wysokość drzwi macie z wiatrołapu do garażu??????????????????? nowe zdjecia to pewnie dopiero jak sie wprowadze tzn za jakies 2 tygodnie bo teraz na nicnie mam czasu, ale w zasadzie cala kuchnie widac wklad kominkowy to jest zuzia albo oliwia nie pamietam tez dluzszy, obudowa wlasnego pomyslu a calosc wyszla dosc wasko bo izolacje udalo sie wkuc w sciane (mialam do systemu kominowego dostawiona cegle modularna i ja pokulismy - wstawiane bylo nadproze oczywiscie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 11.10.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 no i nadszedł ten dzień - w czwartek poczatek akcji pt PRZEPROWADZKA oj ciezko bedzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosiek 14.10.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 (edytowane) no i doczekaliśmy się okien ale jak to zwykle bywa nie obyło się bez poprawek Edytowane 14 Października 2010 przez malgosiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosiek 16.10.2010 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Mam takie pytanko do forumowiczów ponieważ wg projektu parapet okna w kuchni jest prawie równy z blatem kuchennym. Czy jeśli w tym miejscu znajduje się zlew kuchenny to czy kran nie będzie przeszkadzał w otwieraniu okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepsipeps 17.10.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Witam serdecznieBardzo nam się podoba ten dom i chcielibyśmy zobaczyć go na żywo.Czy ktoś zechciałby pokazać nam swój domek.Jesteśmy z woj.świętokrzyskiegoPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pakom 17.10.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Witamy!My wybudowaliśmy naszego Apsika 18 km od Kielc. Jeśli jesteście zainteresowani to zapraszamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepsipeps 19.10.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Super!Chętnie zobaczymy, jak możemy się umówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobb 21.10.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Do Malgosiek: Jakie masz okno tarasowe - drzwi są suwane czy rozwierane i 2 fixy po bokach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobb 21.10.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Jeszcze małe pytanko - prośba.Czy ktoś z forumowiczów buduje apsika w lubelskim? Chętnie bym obejrzała jak wygląda w realu. Proszę o kontakt jeśli można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 22.10.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Pakom, my mielismy budowac apsika tej wiosny ale sprawy nie zlozyly sie na tyle dobrze i musielismy przelozyc budowe na przyszla wiosne. domek bedziemy budowac pod krakowem ale z mezem ppochodzimy ze swietokrzyskiego a dokladnie z opatowa. dlatego chcialam sie zapytac czy jakbysmy chcieli zobaczyc w okolicach grudnia domek to czy moglibysmy sie jakos umowic na obejrzenie domku? oczywiscie jesli sie zgodzisz to umowimy sie jakos w grudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 22.10.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Pakom, my mielismy budowac apsika tej wiosny ale sprawy nie zlozyly sie na tyle dobrze i musielismy przelozyc budowe na przyszla wiosne. domek bedziemy budowac pod krakowem ale z mezem ppochodzimy ze swietokrzyskiego a dokladnie z opatowa. dlatego chcialam sie zapytac czy jakbysmy chcieli zobaczyc w okolicach grudnia domek to czy moglibysmy sie jakos umowic na obejrzenie domku? oczywiscie jesli sie zgodzisz to umowimy sie jakos w grudniu Magdusia przeciesz ogladaliscie juz moj domek czyzby wam sie cos nie podobalo ;)ze szukacie nowego eksponatu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 22.10.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Mam takie pytanko do forumowiczów ponieważ wg projektu parapet okna w kuchni jest prawie równy z blatem kuchennym. Czy jeśli w tym miejscu znajduje się zlew kuchenny to czy kran nie będzie przeszkadzał w otwieraniu okna? parapet jest zupelnie rowno z blatem tzn nie ma parapetu tylko blat jesli zaprojektujesz kuchnie tak zeby zlew byl dokladnie na srodku okna i wybierzesz baterie typu http://www.grupa-armatura.pl/oferta/baterie/zlewozmywakowe/stojace/cyrkon/ to nie ma problemu przymierzalam mni sie jednak podobala taka bateria http://www.grupa-armatura.pl/oferta/baterie/zlewozmywakowe/stojace/korund/ i z nia okno sie juz nie otwiera (otwierałoby sie gdyby zlew nie byl idealnie na srodku tylko przesuniety ciut w lewo bo bateria jest grubsza z prawej strony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 22.10.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 nie basiu, twoj domek nam sie podobal, ale chodzi o to ze teraz w budowie ma uczestniczyc moj tata i zapewne on chcialby zobaczyc domek, a mieszka wlasnie w swietokrzyskim i tam bedzie mu blizej. on tez jest ciekawy jak wygladaja mury, a u ciebie juz wszystko wykonczone i sciany zakryte tynkami, dach tez wiec chyba rozumiesz. ja z pozytywna zazdroscia og;ladam twoje zdjecia i nie raz mowie mezowi "pamietasz jak tam bylismy, byly mury a teraz zobacz...klasa!" chcialabym zeby juz u nas stal w koncu ten dom ale musimy poczekac... mam nadzieje ze jak juz sie przeprowadzisz do konca to wrzucisz mnostwo fotek ok?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 25.10.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 zrobilam zdjecia szaf/szafek no to wrzucam:http://picasaweb.google.pl/basiekg/Szafyszafki?authkey=Gv1sRgCLSZh8bGptKoeg# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maazas 25.10.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Basiu, właśnie obejrzałam Twoje zdjęcia- gratuluję przeprowadzki, bardzo ładnie i przytulnie się zapowiada. Podpowiedzcie jak podzielić przestrzeń nad garażem (u mnie jest 6 m szerokości), Beasza jaką masz koncepcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 26.10.2010 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 ja podzielilam na garderobe i pralnie, garderoba ma u mnie 5 m dlugosci i 3 szerokosci miala byc tylko graciarnio-garderobą ale tesciowie juz ja zaanektowali jako pokoj goscinny i tam sie rozlokowali hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 26.10.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Basiu, właśnie obejrzałam Twoje zdjęcia- gratuluję przeprowadzki, bardzo ładnie i przytulnie się zapowiada. Podpowiedzcie jak podzielić przestrzeń nad garażem (u mnie jest 6 m szerokości), Beasza jaką masz koncepcję? Wzywana do tablicy, odzywam się Wstępnie w pokoju nad garażem, miała być pralnia i garderoba, ale będzie garderoba z sypialnią. Pralnię zrobięw piwnicy, albo upcham pralkę w dolnej łazience i ładnie ją zabuduję. Powiem Wam , że póki co nie mam do tego serca - chyba nastał u mnie kryzys budowlany. Co chwilę coś idzie nie tak, pierwsza ekipa zawaliła - mój apsik zmienił wymiary, nie tak jak chciałam, a teraz straciłam kasę (sporą zaliczkę) na dachówkę. Facet wziął kasę i nie ma ani dachówki, ani kasy (sprawę zgłosiłam na policję). No ale dość tego narzekania. Dzisiaj zaczynają się u mnie prace na dachu, w połowie listopada montaż okien. Wybraliśmy Oknoplus kolor montana (u innych producentów to winchester). Teraz jesteśmy na etapie castingu dla elektryków. Jak u was kształtowały się ceny za elektrykę i co-wod-kan? Czy ktoś oprócz Juswys, robił drzwi przesuwane pomiędzy kuchnią a salonem? Nie mam koncepcji czy mają chować się w ścianę czy rozsuwać na ścianę. Jeśli zrobię ściankę działową z pustaka, to żeby drzwi chowały się w ścianę muszę zrobić dodatkową np. z kartongipsu? Może rozwiązanie jest proste a ja za bardzo kombinuję? Rozglądam się również za wkładem kominkowym - jakie macie u siebie? Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts