basiekg 26.05.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 wlasnie zamowilam proejkt APS 161 mam ytanie do tych którzy juz koncza swoje domki: czy podnosiliscie sciane kolankowa? jesli tak czy domek przez to stracil cos ze swojego "uroku"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doris-lw 28.05.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam!Niektórzy z Was piszą, że zrobili więcej lub mniej zmian w projekcie.Słyszałam, że jest to dość kosztowne.Ile Was wyniosły zmiany?Czy nie taniej wyniósłby projekt indywidualny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Zbyszek 29.05.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Nasze zmiany nic nie kosztowały. Nie za wszystko sie płaci. Nie niektóre wystarczy pozwolenie od projektanta i to też nie zawsze kosztuje. Ktoś chyba przesadził informując, że to takie drogie. Na stronie Archiprojektu jest napisane za jakie zmiany sie płaci. Zawsze płaci sie za adaptacje projektu, i tu nawet jak nie wprowadzisz żadnych zmian to tez zapłacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 17.06.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Wlasnie kupilam projekt APS 161 i powiem szczerze jestem zla:- po pierwsze pomieszczenie nad garazem na stronach biura projektowego jego powierzchnia urzytkowa wynosi 17 m z kawałkiem a z projetu wynika ze jest to 11 m z kawałkiem- dałam znajomej projekt do adaptacji a ona z kolei pokazala go znajomemu konstruktorowi ktory sie przerazil konstrukcja wiezby i nadprozy podobno sa tak zaprojektowane ze groza katastrofa budowlana (mam nadzieje ze konstruktor naniesie zmiany tak zeby dom byl trwaly i bezpieczny)- kuchenka gazowa zaprojektowana jest na scianie na ktorej wogole nie ma wentylacji oczywiscie mozna sobie ja ustawic na scianie z wentylacja ale wymaga to przeprojektownai wejscia do kuchni i calej jej aranzacji nie wiem jak reszta projktow tej pracowni ale ten wyraznie jest niedopracowany W zwiazku z powyzszym mam pytanie do tych ktorzy juz maja swojego APS 1. jak rozwiazli problem kuchenki??2. czy robiliscie moze wentylacje mechaniczna - jakie sa tego koszty no i czy sprzet byl firmy dospel (bo to ona projektowala wentylacje mech w tym projekcie)?3. czy podnosiliscei scianke kolankowa jesli tak to czy moglibyscie wrzucic fotke - jak teraz wyglada domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 18.06.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 czyżby wszyscy byli na budowach? nikt nie moze mi pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 24.06.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 hop hop jest tam kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doris-lw 27.06.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Hej!Czy ktoś wybudował ten domek w okolicach Wrocławia? Chciałabym go zobaczyć nie tylko w komputerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka123 29.06.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 witam po długiej przerwie. Formalności dopięte na ostatni guzik, fundamenty zalane i ......czekamy na ponowne wejście firmy budowlanej. Następny etap to wymurowanie ścianek do tzw. punktu "zerowego" izolacja fundamentów zewnątrz i wewnątrz oraz ocieplenie. Potem znów krótka przerwa na zasypanie fundamentów i czas piąć się w górę. Pozdrawiam. Wkrótce wrzucę parę fotek z budowy. Ps. Co do podnoszenia budynku w tzw. ściance kolankowej to pytałam budowlańca i mówił, że może to wyglądać trochę (delikatnie mówiąc) nieładnie, dach będzie zbyt mały do bryły domu. No chyba że ktoś sensownie przeliczy długości krokwi na dach... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Zbyszek 01.07.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 nasz domek w dniu 24 czerwca 2008 wyglądał tak, ładny prawda! Wczoraj przywieliśmy stropy i od dzisiaj mają już je układać. http://images23.fotosik.pl/237/11572428b4b39fb5.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 01.07.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Tez zakupiliśmy APS161 i planujemy wystartowac z budowa na jesien , pozwolenie w trakcie zalatwiania w urzedzie i powinno byc juz na koniec lipca/pocztek sierpnia. Niestety troche zaczynaja mnie przerazac koszty robocizny, za stan surowy otwarty bez dachu murarze rzadaja 36-40tys.!!! mam juz umowiona ekipe za 36800 ale uwazam ze to tez drogo no ale chociaz materialy potaniały od zaszłego roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 01.07.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 My poszerzylismy o 0,5 m garaz , okno na taras zamurujemy czesciowo i zostawimy 2 skrzydła zamiast 3 i planuje tez podwyzszyc scianke kolankowa o 1 pustak , wg. projektu jest 85 cm a to trocze mało , ogladałem domy z dachem 2 spadowym i mialy min 100 cm to juz na poddaszu jakos mozna sie poruszac , po wyciagnieciu wyzej dachu moze sie troche wyprostuje daszek nad tarasem bo nam sie taki doklejany nie bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina19 02.07.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Tomkrzysiek powiedz gdzie budujesz swój dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 02.07.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Tomkrzysiek powiedz gdzie budujesz swój dom. Będziemy budowac w Dopiewie/k.Poznania mam nadzieje ze wszystko pojdzie zgodnie z zamierzeniami i ruszymy na jesien.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina19 02.07.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 No szkoda że tak daleko chciałabym zobaczyć ten domek chociasz w stanie surowym. Kupiliśmy projekt i na razie tyle. Zgromadzamy materiał na dzałce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANUSZ-POMORZE 02.07.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Witamsypatyków i budowniczych APS 161 Własnie wróciliśmy z budowy, dzisiaj ekipa zaczęla kłaść więźbę dachowąDomek wreszcie nabiera właściwych krztałtów, myslę że bedzie dość zgrabny.Pozdrawiam Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 02.07.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Witam sypatyków i budowniczych APS 161 Własnie wróciliśmy z budowy, dzisiaj ekipa zaczęla kłaść więźbę dachową Domek wreszcie nabiera właściwych krztałtów, myslę że bedzie dość zgrabny. Pozdrawiam Janusz Witaj JANUSZ mam pytanie czy zmienialiscie cos w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 02.07.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Witam sypatyków i budowniczych APS 161 Własnie wróciliśmy z budowy, dzisiaj ekipa zaczęla kłaść więźbę dachową Domek wreszcie nabiera właściwych krztałtów, myslę że bedzie dość zgrabny. Pozdrawiam Janusz Witaj JANUSZ mam pytanie czy zmienialiscie cos w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANUSZ-POMORZE 02.07.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Odpowiadam1.Zmieniliśmy szerokość garażu o 1 m ponieważ w orginale jest zbyt wąski2. zrezygnowaliśmy ze spiżarki w ten sposób mamy większą kuchni.3 schody bedziemy robili drewniane.4. zrezygnowaliśmy ze ścianki oddzielającej kuchnie od salonu na dole.5. powiększamy łazienke na dole do 3,5m2Pozdrawiam Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 03.07.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Odpowiadam 1.Zmieniliśmy szerokość garażu o 1 m ponieważ w orginale jest zbyt wąski 2. zrezygnowaliśmy ze spiżarki w ten sposób mamy większą kuchni. 3 schody bedziemy robili drewniane. 4. zrezygnowaliśmy ze ścianki oddzielającej kuchnie od salonu na dole. 5. powiększamy łazienke na dole do 3,5m2 Pozdrawiam Janusz Wielkie dzieki za odp. , a nie mysleliscie o podniesieniu scianki kolankowej ? Mam troche obaw mysłe ,że wg. projektu jest troche za nisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANUSZ-POMORZE 03.07.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 TomKrzysiekŚciankę kolankową podnieśliśmy do 95cm, tak aby dom nie stracił na ogólnym wyglądzie.Podniesienie tej ścianki wyżej jest niezbyt celowe ponieważ dach wtedy wygląda jak wzięty z innego domu.pozdrawiamJANUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts