Beasza 26.10.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Zapomniałam ! Basiu pięknie u Ciebie!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 26.10.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 basiu super u cioebie juz wszystko wyglada,az sie oczy same smieja na te widoki. bardzo podobaja mi sie plytki w lazience, tzn ich kolor, bo nadaja bardzo cieply ton lzience. prosze o wiecej fotek od wszystkich, chwalcie sie bo macie juz czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 26.10.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Tak, tak wiem - czytałam i sama dałam ciała. Zawsze byłam wrogiem zaliczek, a dałam się tak łatwo nabrać. Była umowa , pokwitowania i faktura proforma - wydawało się , że wszystko jest ok. To oszust na większą skalę i wkrótce sprawa znajdzie swoje odbicie w sądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 26.10.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Kobraa kominki wyglądają całkiem fajnie. Badałaś głębiej temat? Mają tylko z plaszczem wodnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosiek 26.10.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Do Malgosiek: Jakie masz okno tarasowe - drzwi są suwane czy rozwierane i 2 fixy po bokach? Witam a więc tak: nie mam dokładnych wymiarów co do cm ale z tego co pamiętam to dwa małe okna po bokach są na stałe i mają ok 30 cm, natomiast okno tarasowe główne składa się z dwóch skrzydeł i po otwarciu jest ok 160 cm (nie ma między nimi przegrody). Jedno skrzydło jest otwieralno-uchylne drugie tylko otwierane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 27.10.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Jeszcze w tym tygodniu albo zaraz po pierwszym podjade tam i rozeznam sie ale widze na ich strinie ze posiadaja tylko z plaszczem wodnym. Ta firma jest w Lubieszowie kolo N. Soli. Tu sa ich namiary i oferta: http://www.enka-ogrzewanie.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 31.10.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Zdjecia instalacji elektrycznej. Od srody wchodza z tynkami. "Kominek" juz stoi wiec bedzie cieplo http://picasaweb.google.com/Darek.dr.floyd/BudowaInstalacjaElektryczna# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azx 01.11.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 (edytowane) Wszystko lux ....ale okna - pakiet 2-komorowy na ramce alu !!! ... kto Wam tak doradził ? http://sonarol.pl/cp1/ - polecam ...mało znana ale solidna Edytowane 1 Listopada 2010 przez azx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 01.11.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 (edytowane) Wszystko lux ....ale okna - pakiet 2-komorowy na ramce alu !!! ... kto Wam tak doradził ? http://sonarol.pl/cp1/ - polecam ...mało znana ale solidna azx, jesli chodzi o moje okna to profil 6-cio komorowy termic 90 szer. 90 mm, a szyby to pakiet trzyszybowy z dwiema komorami wspolczynnik 0,6 wiec calkiem niezle. kominki zobacze w srode lub czwartek pzdr P.S. co do okien sonarol to warto zaznajomic sie z opiniami uzytkownikow: http://www.forum.oknonet.pl/viewtopic.php?f=1&t=16642 Edytowane 1 Listopada 2010 przez Dex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azx 02.11.2010 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 (edytowane) azx, jesli chodzi o moje okna to profil 6-cio komorowy termic 90 szer. 90 mm, a szyby to pakiet trzyszybowy z dwiema komorami wspolczynnik 0,6 wiec calkiem niezle. kominki zobacze w srode lub czwartek pzdr P.S. co do okien sonarol to warto zaznajomic sie z opiniami uzytkownikow: http://www.forum.oknonet.pl/viewtopic.php?f=1&t=16642 no ładnie pojechali ...do tej opinii jeszcze nie dojechałem ...ale jak to w życiu bywa ...jeden chwali - drugi gani - a ciepła ramka koszt - ok 1% nie wpływa na parametry cieplne okna ...jej zadaniem jest zmniejszenie "wyraszania" sie pary wodnej na ramce dystansowej - alu jest dobrym przewodnikiem Edytowane 2 Listopada 2010 przez azx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azx 02.11.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 nikt nie stosuje "stali szlachetnej" jako ramki dystansowej z bardzo prostego powodu ...stal szlachetna jest stalą przeważnie chromową ( pow 13% ) z tego powodu jest twarda i "kruchliwa" - trudno obrabialną ....a z tymi stratami pow 10% to jest ciekawe ... 10% na oknie to jest bardzo dużo a prawdziwe ciepłe ramki to tak ja te ...z przewaga na termix : http://www.starglass.pl/np/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=64..."ale okna - pakiet 2-komorowy na ramce alu !!!... kto Wam tak doradził ?" - chodziło mi oto ze przeważnie jak się kupuje tak wypasione okna ( kolor obustronny + szyba 2komorowa, profil 90mm ) to doradzający ( sprzedający) powinien doradzić przynajmniej wspomnieć to takiej rzeczy - z resztą przynajmniej jak mam takie zdanie ze ładniej wygadają takie okna jak mają ramkę pod kolor okna ... niż takie " rażące sreberko " - ale to moje zdanie mój gust pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azx 02.11.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 (edytowane) a teraz z innej beczki ....jakie macie rozwiązane CO + CWU w Waszych Domkach jakie macie układy ( zamknięte otwarte) .... grawitacyjne ? ...czy rozdzielaczowe ? jak pochowaliście rury ? w wylewkach, ścianach ? i jakiego typu rury ..miedz , pex/al/pex, stal ? jakie kotły ? mam już niezły mętlik w głowie ...co głowa, firma to inaczej radzi ....;/ Edytowane 2 Listopada 2010 przez azx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azx 02.11.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 (edytowane) hehhe no faktycznie pasuje - jak do świni siodło Edytowane 2 Listopada 2010 przez azx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 03.11.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 ja mam tą wadę (lub zaletę) że lubię wszystko nie tak jak ludzie Dora skąd ja to znam, ja jakoś zawsze pod prąd i zupełnie nie mam pojęcia (nie pamiętam) w jakim kolorze mam ciepłą ramkę. Przekonam się 19 listopada podczas montażu okien. Dex możesz zdradzić, ile wyniosła Cię cała elektryka? Jestem na etapie wycen, pierwsza jest na 8 tysięcy - zupełnie nie wiem czy to dużo czy to mało. Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azx 03.11.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 (edytowane) ja mam równiutko 2000 mm ( od posadzki do nadproża) " ... pasuje - jak do świni siodło " dobre co Edytowane 3 Listopada 2010 przez azx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 03.11.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Będę w najbliższych dniach to zmierzę te drzwi. Obiecuję !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 04.11.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Dex możesz zdradzić, ile wyniosła Cię cała elektryka? Jestem na etapie wycen, pierwsza jest na 8 tysięcy - zupełnie nie wiem czy to dużo czy to mało. Pozdrawiam Beata Jako ze jestem elektrykiem z wszelkimi uprawnieniami instalacje wykonalem samodzielnie. Ale zanim sie za to wzialem wynajalem "elektryka od domkow" zeby wycenil tak dla ciekawosci. I tak: calosc z materialem robocizna i pomiarem do protokolu odbioru bez kabla ziemnego na przylaczu to cena ok 4,5 tys. Ci fachowcy robia tak ze jeden czy dwa obwody i leca domek do okola - szybko sprawnie tanio - ale czy funkcjonalnie"?" No wlasnie. Ja zrobilem prawdziwe centrum energrtyczne kilkanascie obwodow, rownomierne obciazenie faz, 3 roznicowki z podzialem na gniazda, oswietlenie w domku, oswietlenie zewnetrzne z gniazdami zewnetrznymi, automatyka zmierzchowa, obwod zasilania alarmu monitoringu internetu podtrzymywany w przypadku awari zasilania UPS-em - lacznie 35 elementow w skrzynce. Jako ze jestem elektrykiem material w wiekszej czesci mialem z firmy w ktorej pracuje za czysta darmoszke a to co dokupilem na allegro i w churtowniach to koszt ok 1,5 tys. - wiec takie byly moje koszty montazu instalacji. 8 tys jak piszesz to jakis krwiopijca, w naszym rejonie eletrycy za domek z materialem 120m kw. biora w przedziale 3,5 - do 4,5 tys i w tym robia kabelki do alarmu i do tvsat i naziemnej. P.S. Sorki ale kominkow jeszcze nie widzialem bo juz leca tynki i chcialem popatrzec jak to sie robi - musze przyznac sprawnie i dokladnie. ekipa sie przyklada bo szef to moj koles i dostalby soilidny opierdziel jak cos byloby nie ta. Ale ostateczna ocena to bedzie przez glownego inwestora - zonke- ona widzi nawet to co niewidzialne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 04.11.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Różnica w cenie elektryki ogromna. Czekam jeszcze na dwie wyceny. Dex może przyjedziesz w Beskidy zrobić elektrykę ? Kobraa mierzyłam drzwi (a raczej otwór na drzwi) pomiędzy garażem a wiatrołapem - jest 215 cm, ale jeszcze dojdzie izolacja i wylewka. Dora czy eketryka już za Tobą czy jeszcze przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maazas 04.11.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Apel do Apsikowców! Jak wyglada połaczenie filarów okrągłych na tarasie z belką poprzeczną,czy macie to jakoś pomysłowo wykończone?Proszę o zdjęcia,bo dachowcy naciskają czy ma być nad- czy podbitka, a ja mam dylemat jak to będzie wyglądać nad tarasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 05.11.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Dora - jesteś szczęściara z tą elektryką Jak ocieplasz dom? Styropian czy wełna? Jaką masz grubość muru a jaką będziesz miała grubość ocieplenia? My budowaliśmy z porothermu 30-tki i zastanawiamy się jeszcze jaką dać warstwę ocieplenia. Czy "15" czy "12" a może "10" wystarczy. Jak to wygląda u Ciebie Dex? Pozdrawiam Bea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts