Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt APS161 pracownia ARCHI-PROJEKT

Recommended Posts

U nas prąd docelowy od kwietnia także nie mam pojęcia o zmianie przepisów od czerwca 2011. Czy to jakaś ustawa?

Najlepiej dopytać u siebie w Energetyce, czasem bywa tak, że co w jednej jest nie do wykonania to w drugiej można załatwić bez problemu.

A to jest prawda ...energetyka to państwo w państwie !

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nooo... dupek byl, przyjechal z tym swoim zastepca (co u nas robij i wszystko zjb...), ja zobaczyl "fundamenty" i "podmurówke" to sie za glowe lapal i mowil do tego swojego pieska: "jak kur...a mozna bylo doprowadzic to do takiego stanu, gdzie ty miales oczy?!..." i dalej w tym stylu nawijal ale co najgorsze nie przywiozl kasy (tzn ugadalismy sie jakies 2 tyg temu ze odda nam tylko zaliczke-ze nie chcemy juz tej kasy co wzieli wczesniej robotnicy ani za zwrot materialow...) wiec i rozwiazania umowy nie podpisalismy... powiedzial ze nie ma kasy bo tez czeka na przelewy... rece mi opadly a z nerwow zaczely mi rece chodzic. co on sobie myslal...

w kazdym badz razie do jutra maja wplynac pieniadze na nasze konto, jak ich nie bedzie to w srode zglaszamy chyba sprawe do sadu. mamy przez niego juz tyle opoznienia i cale fundamenty do poprawienia ze nie wiem czy w tym roku cos jeszcze zrobimy.

plakac sie chce...

a co u was bo nic nie piszecie, moze jakie foty macie na pocieszenie ?

U nas (nie chwaląc się) :) już prawie finisz. Wewnatrz wszystko gotowe, tylko sprzatać i sprzątać. Przed domkiem powstaje płot. W srodę ruszamy z kostką. Meble kuchenne składają się, Szukamy całej reszty mebli i jak nic sie nie pozmienia to za 2-3 tyg przeprowadzka. pozdrawiam wszystkich iwytrwalosci zyczę

Magdusiad goń dziada i nie popuść. Strasz nie tylko sądem, ale i nadzorem budowlanym i PIP-em. Udało Ci się znaleźć kolejną ekipę, która pociągnie tę budowę dalej? Nie załamuj się, porządna ekipa zrobi to szybko i przy sprzyjającej pogodzie masz szanse jeszcze sporo zrobić. Głowa do góry !!!

My tymczasem powolutku sobie grzebiemy:) ocieplamy z mężem i synem poddasze, za dwa tygodnie ocieplenie i elewacja domu. Potem już na spokojnie "wykończeniówka". Czekamy jeszcze na budowę wodociągu na naszej ulicy i na klienta, który kupi nasze mieszkanie - a o takiego dzisiaj nie łatwo. Planujemy zakonczenie inwestycji i przeprowadzkę w okolicach maja przyszłego roku.

Witam!

Dziękuję bardzo wszystkim za szybką odpowiedź w sprawie prądu budowlanego.

Rozmawialiśmy też z naszym kierownikiem budowy i powiedział, że można zrobić tzw. częściowy odbiór budynku i wtedy wystąpić o prąd docelowy ale jeszcze będziemy się dowiadywać i jak tylko potwierdzimy wszystko to damy znać. Być może, że będzie trzeba się tam zameldować ale to też jeszcze potwierdzimy.

• 2 weeks później...
udało nam się złożyć wszystkie dokument do Nadzoru Budowlanego. Teraz tylko czekamy, aż łaskawie ktoś przejrzy je i będziemy mieli pozwolenie na zamieszkanie. Wreszcie uffffffff. Było tego troszkę do zbierania. Niezorientowanym radzę wcześniej brać się za papierologię, pozdrawiam

Daniel Chachurski

firma: DAN-BUD

z Ludwinowa (Małogoszcz)

tel 796786499

to oszust jakich malo, jego ludzie wszystko spieprzyli a on sie od wszystkiego odcina, za nic ma umowe, nie chce oddac nawet samej zaliczki nie mowiac juz o innych zobowiazaniach finansowych, nie odbiera tel, klamie i mataczy. obecnie probuje swoich nieudolnych sil w budownictwie blokow w poznaniu.

zniszczyl nam nerwy, marzenia i spokoj rodzinny... robota stoi

Magdusiad, to przykre co piszesz. Bierz rzeczoznawcę, zrób zdjęcia uwidaczniające rozmiar strat i do sądu podaj gościa.

Tymczasem szukaj ekipy z polecenia, w październiku juz niektórzy mogą być wolni - jeśli Ci się poszczęści to jeszcze przykryjesz przed koncem roku. Nie załamuj się i działaj dalej, nie pozwól żeby jakiś partacz zniszczył Wasze marzenia.

Wiem co przeżywasz, bo też przeszliśmy swoje z partaczami na budowie i też szukaliśmy nowej ekipy. Byłam tak zrozpaczona, że chciałam sprzedać to wszystko i mieć święty spokój, ale nie zrobiłam tego i całe szczęście. Jeszcze będzie dobrze - zobaczysz !!!. Pozdrawiam

Magdusiad- tak jak pisze Beasza dokumentuj i do sadu z nimi. Dokladnie przed rozpoczesciem budowy mialem obawy takie jak urealnily sie u Magdy, ale popytalem zobaczylem ich robote (budowali mojemu kuzynowi) i rzeczywiscie sumienni i solidni a najwazniejsze chcialem miec taka ekipe co zacznie od fundamentow a skonczy na ostatniej dachowce, wtedy nie byloby zganiania jedni na drugich ze cos spieprzyli. To samo tyczy sie juz wykonczen na etapie mediow - widzialem wyczyny lokalnych "fachowców" i ciarki przechodza. Dlatego tak wazne etapy jak instalacja elektryczna, hydrauliczno grzewcza ocieplenie poddasza wykonalem samodzielnie w oparciu o swoje wieloletnie doswiadczenie jesli chodzi o elektryke i reszte poparte solidnymi podstawami teoretycznymi jak rowniez z praktyki uzytkowania znajomych gdzie to juz funkcjonuje. Troche czasu to zajelo ale warto bylo aby spac spokojnie.

Tutaj link do systemu zasilania w c.w.u i ogrzewania - jeszcze koncze ale juz wiekszosc zrobiona - tez oczywiscie sam to czynie ;) :

https://picasaweb.google.com/Darek.dr.floyd/BudowaKotlowniaCz2

Edytowane przez Dex

nooo... dupek byl, przyjechal z tym swoim zastepca (co u nas robij i wszystko zjb...), ja zobaczyl "fundamenty" i "podmurówke" to sie za glowe lapal i mowil do tego swojego pieska: "jak kur...a mozna bylo doprowadzic to do takiego stanu, gdzie ty miales oczy?!..." i dalej w tym stylu nawijal ale co najgorsze nie przywiozl kasy (tzn ugadalismy sie jakies 2 tyg temu ze odda nam tylko zaliczke-ze nie chcemy juz tej kasy co wzieli wczesniej robotnicy ani za zwrot materialow...) wiec i rozwiazania umowy nie podpisalismy... powiedzial ze nie ma kasy bo tez czeka na przelewy... rece mi opadly a z nerwow zaczely mi rece chodzic. co on sobie myslal...

w kazdym badz razie do jutra maja wplynac pieniadze na nasze konto, jak ich nie bedzie to w srode zglaszamy chyba sprawe do sadu. mamy przez niego juz tyle opoznienia i cale fundamenty do poprawienia ze nie wiem czy w tym roku cos jeszcze zrobimy.

plakac sie chce...

a co u was bo nic nie piszecie, moze jakie foty macie na pocieszenie ?

To współczuję , my mieliśmy ekipę budowlańców na początku O.K. później zaczeli sobie ostro popijać łącznie z właścicielem firmy(majstrem) i zaczęły się problemy z murowaniem ,ale ekipę wypieprzyłem przed końcem ,na szczęście rozliczaliśmy się na bierząco z zakresu robót ...musiałem poszukać innej ekipy, ale warto było bo współpraca z nimi ekipą była przyjemnością . Nie ma co się denerwować szkoda tylko kasy u Was na materiał...

My już mieszkamy w Aps161 od marca 2010 i jesteśmy bardzo zadowoleni z domku i pięknych wiejskich klimatów..

Magduś fotki będą wkrótce, tylko muszę wszystko ogarnąć(czytaj posprzątać), bo przeprowadzka była w super szybka i jeszcze wszystko nie jest do końca dopracowane( myślę że potrwa to jeszcze z miesiąc). Lepiej mów co u Ciebie? Jak się rozwiązały Twoje kłopoty z ekipą pseudobudowlańców?

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...