azx 14.09.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 U nas prąd docelowy od kwietnia także nie mam pojęcia o zmianie przepisów od czerwca 2011. Czy to jakaś ustawa? Najlepiej dopytać u siebie w Energetyce, czasem bywa tak, że co w jednej jest nie do wykonania to w drugiej można załatwić bez problemu. A to jest prawda ...energetyka to państwo w państwie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 16.09.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 a my w niedziele mamy kolejne podejscie do rozwiazania umowy-zobaczymy czy ciul przyjedzie na dzialke??? udusze go... potem sponiewieram i zostawie niech psy zjedza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 16.09.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 a my w niedziele mamy kolejne podejscie do rozwiazania umowy-zobaczymy czy ciul przyjedzie na dzialke??? udusze go... potem sponiewieram i zostawie niech psy zjedza... Jak to przeczyta to jeszcze długo będziesz na niego czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 19.09.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 a my w niedziele mamy kolejne podejscie do rozwiazania umowy-zobaczymy czy ciul przyjedzie na dzialke??? udusze go... potem sponiewieram i zostawie niech psy zjedza... Magdusiad udało się rozwiązać konflikt w niedzielę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 19.09.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 nooo... dupek byl, przyjechal z tym swoim zastepca (co u nas robij i wszystko zjb...), ja zobaczyl "fundamenty" i "podmurówke" to sie za glowe lapal i mowil do tego swojego pieska: "jak kur...a mozna bylo doprowadzic to do takiego stanu, gdzie ty miales oczy?!..." i dalej w tym stylu nawijal ale co najgorsze nie przywiozl kasy (tzn ugadalismy sie jakies 2 tyg temu ze odda nam tylko zaliczke-ze nie chcemy juz tej kasy co wzieli wczesniej robotnicy ani za zwrot materialow...) wiec i rozwiazania umowy nie podpisalismy... powiedzial ze nie ma kasy bo tez czeka na przelewy... rece mi opadly a z nerwow zaczely mi rece chodzic. co on sobie myslal... w kazdym badz razie do jutra maja wplynac pieniadze na nasze konto, jak ich nie bedzie to w srode zglaszamy chyba sprawe do sadu. mamy przez niego juz tyle opoznienia i cale fundamenty do poprawienia ze nie wiem czy w tym roku cos jeszcze zrobimy. plakac sie chce... a co u was bo nic nie piszecie, moze jakie foty macie na pocieszenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martajarek 19.09.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 U nas (nie chwaląc się) już prawie finisz. Wewnatrz wszystko gotowe, tylko sprzatać i sprzątać. Przed domkiem powstaje płot. W srodę ruszamy z kostką. Meble kuchenne składają się, Szukamy całej reszty mebli i jak nic sie nie pozmienia to za 2-3 tyg przeprowadzka. pozdrawiam wszystkich iwytrwalosci zyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 19.09.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Magdusiad goń dziada i nie popuść. Strasz nie tylko sądem, ale i nadzorem budowlanym i PIP-em. Udało Ci się znaleźć kolejną ekipę, która pociągnie tę budowę dalej? Nie załamuj się, porządna ekipa zrobi to szybko i przy sprzyjającej pogodzie masz szanse jeszcze sporo zrobić. Głowa do góry !!!My tymczasem powolutku sobie grzebiemy:) ocieplamy z mężem i synem poddasze, za dwa tygodnie ocieplenie i elewacja domu. Potem już na spokojnie "wykończeniówka". Czekamy jeszcze na budowę wodociągu na naszej ulicy i na klienta, który kupi nasze mieszkanie - a o takiego dzisiaj nie łatwo. Planujemy zakonczenie inwestycji i przeprowadzkę w okolicach maja przyszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosiek 21.09.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Witam! Dziękuję bardzo wszystkim za szybką odpowiedź w sprawie prądu budowlanego.Rozmawialiśmy też z naszym kierownikiem budowy i powiedział, że można zrobić tzw. częściowy odbiór budynku i wtedy wystąpić o prąd docelowy ale jeszcze będziemy się dowiadywać i jak tylko potwierdzimy wszystko to damy znać. Być może, że będzie trzeba się tam zameldować ale to też jeszcze potwierdzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martajarek 02.10.2011 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 udało nam się złożyć wszystkie dokument do Nadzoru Budowlanego. Teraz tylko czekamy, aż łaskawie ktoś przejrzy je i będziemy mieli pozwolenie na zamieszkanie. Wreszcie uffffffff. Było tego troszkę do zbierania. Niezorientowanym radzę wcześniej brać się za papierologię, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 07.10.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Daniel Chachurskifirma: DAN-BUDz Ludwinowa (Małogoszcz)tel 796786499 to oszust jakich malo, jego ludzie wszystko spieprzyli a on sie od wszystkiego odcina, za nic ma umowe, nie chce oddac nawet samej zaliczki nie mowiac juz o innych zobowiazaniach finansowych, nie odbiera tel, klamie i mataczy. obecnie probuje swoich nieudolnych sil w budownictwie blokow w poznaniu.zniszczyl nam nerwy, marzenia i spokoj rodzinny... robota stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 07.10.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Magdusiad, to przykre co piszesz. Bierz rzeczoznawcę, zrób zdjęcia uwidaczniające rozmiar strat i do sądu podaj gościa. Tymczasem szukaj ekipy z polecenia, w październiku juz niektórzy mogą być wolni - jeśli Ci się poszczęści to jeszcze przykryjesz przed koncem roku. Nie załamuj się i działaj dalej, nie pozwól żeby jakiś partacz zniszczył Wasze marzenia.Wiem co przeżywasz, bo też przeszliśmy swoje z partaczami na budowie i też szukaliśmy nowej ekipy. Byłam tak zrozpaczona, że chciałam sprzedać to wszystko i mieć święty spokój, ale nie zrobiłam tego i całe szczęście. Jeszcze będzie dobrze - zobaczysz !!!. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 09.10.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 (edytowane) Magdusiad- tak jak pisze Beasza dokumentuj i do sadu z nimi. Dokladnie przed rozpoczesciem budowy mialem obawy takie jak urealnily sie u Magdy, ale popytalem zobaczylem ich robote (budowali mojemu kuzynowi) i rzeczywiscie sumienni i solidni a najwazniejsze chcialem miec taka ekipe co zacznie od fundamentow a skonczy na ostatniej dachowce, wtedy nie byloby zganiania jedni na drugich ze cos spieprzyli. To samo tyczy sie juz wykonczen na etapie mediow - widzialem wyczyny lokalnych "fachowców" i ciarki przechodza. Dlatego tak wazne etapy jak instalacja elektryczna, hydrauliczno grzewcza ocieplenie poddasza wykonalem samodzielnie w oparciu o swoje wieloletnie doswiadczenie jesli chodzi o elektryke i reszte poparte solidnymi podstawami teoretycznymi jak rowniez z praktyki uzytkowania znajomych gdzie to juz funkcjonuje. Troche czasu to zajelo ale warto bylo aby spac spokojnie. Tutaj link do systemu zasilania w c.w.u i ogrzewania - jeszcze koncze ale juz wiekszosc zrobiona - tez oczywiscie sam to czynie : https://picasaweb.google.com/Darek.dr.floyd/BudowaKotlowniaCz2 Edytowane 9 Października 2011 przez Dex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 13.10.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 nooo... dupek byl, przyjechal z tym swoim zastepca (co u nas robij i wszystko zjb...), ja zobaczyl "fundamenty" i "podmurówke" to sie za glowe lapal i mowil do tego swojego pieska: "jak kur...a mozna bylo doprowadzic to do takiego stanu, gdzie ty miales oczy?!..." i dalej w tym stylu nawijal ale co najgorsze nie przywiozl kasy (tzn ugadalismy sie jakies 2 tyg temu ze odda nam tylko zaliczke-ze nie chcemy juz tej kasy co wzieli wczesniej robotnicy ani za zwrot materialow...) wiec i rozwiazania umowy nie podpisalismy... powiedzial ze nie ma kasy bo tez czeka na przelewy... rece mi opadly a z nerwow zaczely mi rece chodzic. co on sobie myslal... w kazdym badz razie do jutra maja wplynac pieniadze na nasze konto, jak ich nie bedzie to w srode zglaszamy chyba sprawe do sadu. mamy przez niego juz tyle opoznienia i cale fundamenty do poprawienia ze nie wiem czy w tym roku cos jeszcze zrobimy. plakac sie chce... a co u was bo nic nie piszecie, moze jakie foty macie na pocieszenie ? To współczuję , my mieliśmy ekipę budowlańców na początku O.K. później zaczeli sobie ostro popijać łącznie z właścicielem firmy(majstrem) i zaczęły się problemy z murowaniem ,ale ekipę wypieprzyłem przed końcem ,na szczęście rozliczaliśmy się na bierząco z zakresu robót ...musiałem poszukać innej ekipy, ale warto było bo współpraca z nimi ekipą była przyjemnością . Nie ma co się denerwować szkoda tylko kasy u Was na materiał... My już mieszkamy w Aps161 od marca 2010 i jesteśmy bardzo zadowoleni z domku i pięknych wiejskich klimatów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 16.10.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Kotlownia skonczona https://picasaweb.google.com/Darek.dr.floyd/BudowaKotlowniaCz2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martajarek 22.10.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 mieszkamy od 8 października:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 23.10.2011 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no to teraz czekamy na fotki, mnostwo fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martajarek 23.10.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Magduś fotki będą wkrótce, tylko muszę wszystko ogarnąć(czytaj posprzątać), bo przeprowadzka była w super szybka i jeszcze wszystko nie jest do końca dopracowane( myślę że potrwa to jeszcze z miesiąc). Lepiej mów co u Ciebie? Jak się rozwiązały Twoje kłopoty z ekipą pseudobudowlańców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 09.11.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Cześć Dex, jeśli możesz oczywiście, podesłał bys mi schemat swojej inst. CO? Też chce zrobic ja sam i b. by mi to pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosiek 28.11.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Ale tu cicho! chyba wszyscy ciężko pracują i chcą zrobić jak najwięcej przed zimą. Wrzucam kilka fotek z naszych "osiągnięć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aps161 2g 02.12.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Witam,Rok temu kupiliśmy działkę okolice Trójmiasta, teraz chcemy załatwiąc papiery na budowę domu, interesuje nas projekt 161 ale na dwa garaże, bardzo proszę o przybliżone koszty budowy tego domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts