robertiaga 15.01.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witam, chciałam spytać co Państwo sądzą o projekcie APS 193. To podobno ulepszona wersja APS 161. Czy rzeczywiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 16.01.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam, chciałam spytać co Państwo sądzą o projekcie APS 193. To podobno ulepszona wersja APS 161. Czy rzeczywiście? Prosze popytac tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?154584-APS-193-projekt-domu.Czy-ktos-buduje-lub-bedzie-budowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertiaga 17.01.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Witam ponownie. Chodzi mi o porównanie dwóch tych projektów (tzn. APS 161 i APS 193) i myślę że Państwo najlepiej mogą coś doradzić przy wyborze jednego z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 27.01.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 (edytowane) Stelaze:https://picasaweb.google.com/Darek.dr.floyd/BudowaStelazeDoRigipsowJutro kladziemy rigipsy I rigipsy:https://picasaweb.google.com/Darek.dr.floyd/BudowaRigipsypzdr Edytowane 31 Stycznia 2012 przez Dex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juswys 20.02.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Po dwóch latach mieszkania w domku APS 161, mogę z całą odpowiedzialnością polecić ten projekt. Nigdy nie żałowaliśmy, że się na niego zdecydowaliśmy. Wrzuciłam do naszej galerii parę nowych zdjęć - zapraszamy:)https://picasaweb.google.com/juswys/BudowaAPS161?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOre1eOz5cH_EQ&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 21.02.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Witaj, jak miło Cię znowu widziec na forum Zawsze chętnie wracam do Twojej galerii zdjęć , no i tym razem mnie nie zaskoczyłaś - znowu pięknie !!! Pokój Hani uroczy - gratuluję córeczki. Dużo zdrówka dla malutkiej Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 11.03.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Kilka fotek ze szpachlowania i ... wiosny https://picasaweb.google.com/Darek.dr.floyd/BudowaSzpachlowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 22.04.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Witam, ocieplał ktoś aps-a styropianem z frezem p+w lub na zakładkę? Interesuje mnie to, czy dużo było odpadu w stosunku do zwykłego styropianu. Jaką daliście grubość ocieplenia, u mnie jest porotherm 25 i planujemy 15cm styropianu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 22.04.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Kilka fotek ze szpachlowania i ... wiosny https://picasaweb.google.com/Darek.dr.floyd/BudowaSzpachlowanie Dex, okna dachowe nie dają teraz za mało światła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azx 22.04.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Witam, ocieplał ktoś aps-a styropianem z frezem p+w lub na zakładkę? Interesuje mnie to, czy dużo było odpadu w stosunku do zwykłego styropianu. Jaką daliście grubość ocieplenia, u mnie jest porotherm 25 i planujemy 15cm styropianu . Witam Ja robiłem tak ...styropian 15 cm P+W + "ceramika" ...odpad ...praktycznie zero , ale ocieplałem sam wiec każdy kawałek był wykorzystany Uwaga ! Do tego połączenia potrzebne są specjalne ( z długą strefą rozporową) kołki ! ...są drogie :/ powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 24.04.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Dex, okna dachowe nie dają teraz za mało światła? Jest ok swiatla jest sporo tym bardzej ze wyjscia na wykusz sa od strony poludniowej. Styropian 15 cm to minimum bez frezow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azx 25.04.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Dex czemu bez frezu ? ...ja uważam ze frez to super sprawa ...pod warunkiem ze masz proste ściany ...bo jak krzywe to frez odpada Mi z frezem układało sie super ...jak bez frezu to trzeba dawać piankę na połączeniach Ja dawałem 15 cm z frezem + jako klej Tytan Eos ...szybko i super mocno ( zajebista wada Tytana to jego PALNOŚĆ !!!!! ...uwaga na prace z fajkami przy przyklejaniu płyt ) ...po za tym polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 26.04.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Dex czemu bez frezu ? ...ja uważam ze frez to super sprawa ...pod warunkiem ze masz proste ściany ...bo jak krzywe to frez odpada Mi z frezem układało sie super ...jak bez frezu to trzeba dawać piankę na połączeniach Ja dawałem 15 cm z frezem + jako klej Tytan Eos ...szybko i super mocno ( zajebista wada Tytana to jego PALNOŚĆ !!!!! ...uwaga na prace z fajkami przy przyklejaniu płyt ) ...po za tym polecam ! Nie nie - zle mnie zrozumiales ja tez uwazam ze frez jest ok tylko ja podawalem jak bylo robione u mnie. Niestety nie bylo tego styropianu z frezem wiec bralem bez no i oczywiscie polaczenia byly na pianke aby uniknac mozliwych szczelin, zaprawa klejowa z worka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azx 26.04.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 ok ...no faktycznie źle Cię zrozumiałem Dex ile dawałeś wełny na poddasze ? ...ja planuje 25 cm (15 cm w krokwie + 10 cm pod nie )i jeszcze jedna sprawa - robiłeś szczelinę wentylacyjną pod membraną dachową ( od strony "pieszczeń" ) ...mam różne opinie i waham się co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 27.04.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 ok ...no faktycznie źle Cię zrozumiałem Dex ile dawałeś wełny na poddasze ? ...ja planuje 25 cm (15 cm w krokwie + 10 cm pod nie ) i jeszcze jedna sprawa - robiłeś szczelinę wentylacyjną pod membraną dachową ( od strony "pieszczeń" ) ...mam różne opinie i waham się co robić Miedzy krokwie dawalem 18cm isover super mata wsp. 0,033 a na krokwie 10 cm super maty. Jako folie paroprzepuszczalna dawalem taka z mocherkiem od spodu co pozwala welne dolozyc do samej foli. Jesli chodzi o folie paroizolacyjna dawalem aluminiowana i tu jest zasada aby wykorzystac w pelni zalety tej folii nalezy zostawic ok 3 cm przerwy miedzy folia a rigipsami. Wtedy dziala to jak termos. Ta przerwe zrobilem przy uzyciu stelazy glownych. Jest troche zabawy i pracy aby zawiesic te folie przed stelazami ale da rade. Popatrz na moje fotki z picassa tam wszystko ladnie widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azx 27.04.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 oglądałem kilka razy ... szacunek dla Ciebie ...kupa dobrej roboty ja nie za bardzo mam czaus sam robić ...ale lube wiedzieć co w trawie piszczy dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 29.04.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 oglądałem kilka razy ... szacunek dla Ciebie ...kupa dobrej roboty ja nie za bardzo mam czaus sam robić ...ale lube wiedzieć co w trawie piszczy dzięki za info Jak bedziesz ocieplal poddasze dobrze przypilnuj robotnikow zeby fuszerki nie odwalili. Welna ma byc kilka cm szersza niz przerwa miedzy krokwiami i kazda szpare szczeline dobrze wypelnic zeby welna nie zjechala i nie zrobila golych placow pod dachowka. To kluczowy etap budowy wiec inwestor powinien to dopilnowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 18.05.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 witam po dluzszej przerwie u nas jakos leci, fundamenty poprawilismy sami, sa juz otynkowane i wylozone piaskiem, jutro zalewany na nich chudziaka. a za tydz lub 2 wchodzi nam NOWA EKIPA- gorale, ale pracuja jak mroweczki na redbullu obecnie robia dom (a w zasadzie juz klada folie pod dach) u naszych przyszlych sasiadow wiec moglimy przez ostatnie dni podgladac jak pracuja i czy nie maja "zlych budowlanczych nawykow". wydaja sie ok! no i przyszedl czas na liczenie ilosci pustakow na chate.. i tu mamy schody bo maz liczyl i liczyl i wyszlo mu ze porothermu 25 potrzeba nam mniej niz w projekcie jest podane. jestemy przez to w kropce bo nie chcemy zamawic nadwyzki pustakow stad moja OGROMNA PROSBA do tych ktorzy budowali swoj domek z porothermu i nie zmieniali projektu (nie zwiekszali ani nie zmniejszali domu wzgledem projektu pierwotnego): ILE WAM POSZLO PUSTAKOW?????????????????? nam wychodzi cos ponad 2 tys pustakow a w projekcie jest pokazane chyba op 3 tys i nie wiemy gdzie jest blad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 20.05.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 witam po dluzszej przerwie u nas jakos leci, fundamenty poprawilismy sami, sa juz otynkowane i wylozone piaskiem, jutro zalewany na nich chudziaka. a za tydz lub 2 wchodzi nam NOWA EKIPA- gorale, ale pracuja jak mroweczki na redbullu obecnie robia dom (a w zasadzie juz klada folie pod dach) u naszych przyszlych sasiadow wiec moglimy przez ostatnie dni podgladac jak pracuja i czy nie maja "zlych budowlanczych nawykow". wydaja sie ok! no i przyszedl czas na liczenie ilosci pustakow na chate.. i tu mamy schody bo maz liczyl i liczyl i wyszlo mu ze porothermu 25 potrzeba nam mniej niz w projekcie jest podane. jestemy przez to w kropce bo nie chcemy zamawic nadwyzki pustakow stad moja OGROMNA PROSBA do tych ktorzy budowali swoj domek z porothermu i nie zmieniali projektu (nie zwiekszali ani nie zmniejszali domu wzgledem projektu pierwotnego): ILE WAM POSZLO PUSTAKOW?????????????????? nam wychodzi cos ponad 2 tys pustakow a w projekcie jest pokazane chyba op 3 tys i nie wiemy gdzie jest blad Mielismy ten sam dylemat. Nam wyszło 2500 sztuk, dom powiekszony o jeden metr w kierunku garażu, ściana kolankowa podniesiona o jednego pustaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dex 20.05.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Kolejne fotki. zaczyna byc ladnie:https://picasaweb.google.com/Darek.dr.floyd/BudowaMalowidlaLupkowanieITakieRozne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts