Gość 19.01.2004 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Ogrzewałem kiedyś pomieszczenie gospodarcze takim japońskim ustrojstwem na naftę. Odradzam, żre drogiej nafty od groma, śmierdzi podczas rozpalania oraz dolewania nafty, sporo pary wodnej w pomieszczeniu, ciepła niewiele i to tylko wtedy gdy się pali nafta. Nie ma zadnego wkładu akumulującego ciepło na "zapas" mam takie cos w sklepie i potwierdzam przy wygaszaniu i rozpalaniu smród okropny, a i przy nalewaniu troszkę mniej. Nafta pierońsko droga!!!!!!!!!! za 20 l płacę 86zł, tak ze już wolę grzać piecykiem gazowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 20.01.2004 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Paliwem do biokominków nie jest nafta, tylko alkohol etylowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legar 20.01.2004 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Paliwem do biokominków nie jest nafta, tylko alkohol etylowy. ...o mój boże, ale marnotrawstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Godzic 18.04.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Minęło sporo czasu od ostatniego wpisu w tym wątku. Biokominki obroniły sie i stają sie coraz bardziej popularne. Najnowszy produkt firmy Spartherm, bije na głowę całą konkurencje Ebios Tower - rewelacyjny płomień, w zasadzie w niczym sie nie różni od klasycznego spalania drewna. Urządzenie miało swoją premierę w lutym na targach zdunskich w Wells. Gdy po raz pierwszy go zobaczyłem, stwierdziłem, ze muszę go mieć... I już go mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 19.04.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Minęło sporo czasu od ostatniego wpisu w tym wątku. Biokominki obroniły sie i stają sie coraz bardziej popularne. Najnowszy produkt firmy Spartherm, bije na głowę całą konkurencje Ebios Tower - rewelacyjny płomień, w zasadzie w niczym sie nie różni od klasycznego spalania drewna. Urządzenie miało swoją premierę w lutym na targach zdunskich w Wells. Gdy po raz pierwszy go zobaczyłem, stwierdziłem, ze muszę go mieć... I już go mam Bardziej niż kominek przypomina mi to gromnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 20.04.2014 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Bardziej niż kominek przypomina mi to gromnicę Coś w tym jest:D Ani nie przypomina kominka , ani z pewnością nie można tego nazwać Grand Design, dlatego gromnica , to dobre porównanie. Z resztą takie ''świeczki '' są na rynku od dobrych 8-10 lat. Trójka ( wszak Boh trojcu lubit' ) znacznie ciekawszych ( wg. mnie ) z przed 5 lat. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMI1719512288 20.04.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Ale stary wątek ożył Jak Feniks z popiołów Faktem jest, że biokominki mają się dobrze - błędem jest natomiast myślenie, że zastępują główne źródło ogrzewania. Choć niewątpliwie ciepło wydzielają i np. w łazience fajnie sobie zrobić taki nastrój, a przy okazji podgrzać o 3 stopnie powietrze, by potem z wanny w ciepłym się wynurzyć Dobre są też w okresie przejściowym w bloku (kiedy miejskie CO już, albo jeszcze nie grzeje, a temperatura nieciekawa) - wtedy też o te 3-4 stopnie niewielkie pomieszczenie sobie podgrzejemy, a przy okazji nastrój na wieczorny kieliszek wina zrobimy. Odnośnie smrodu, to sprawa jest prosta: kiepskie biopaliwo będzie śmierdzieć. I się słabo palić (brzydki, niebieski ogień). Dobre paliwo jest bezwonne i się ładnie spala. Z tą ilością pary wodnej to nie przesadzajcie, że po 5 h palenia na dzień będziecie mieć nie wiadomo jaką wilgoć w pomieszczeniu. Więcej jest z gorącej kąpieli A wietrzyć i tak chyba każdy wietrzy przynajmniej raz na dzień? Robiąc kolację przy świecach też musicie pamiętać, że płomienie zabierają tlen z powietrza. Nawet gotując obiad na kuchni gazowej. Paląc w tradycyjnym kominku również. Więc o pomieszczeniu bez dopływu świeżego powietrza (np. poprzez wentylację grawitacyjną czy odpowiednio rozszczelnione okna) w każdym przypadku można zapomnieć. Nawet, jak tylko siedzimy przy wspólnym stole w 10 osób i oddychamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 21.04.2014 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Witam. Jakby ktoś chciał pooglądać "bardziej" niż li tylko na zdjęciach ... zapraszam ... po dwóch latach sprzedaży i montowaniu w przeróżnych aranżacjach, uzbierało się ponad sto urządzeń "na koncie" ... To u mnie ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.04.2014 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Bardziej niż kominek przypomina mi to gromnicę "Gromnica" jest wporzo....Na żywca robi kolosalne wrażenie i kasuje wszystko co do tej pory wymóżdżyli na rynku... Mariusz położył ją beznadziejnym filmem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.04.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Bardziej niż kominek przypomina mi to gromnicę bardziej przypomina komin nadmiarowy w pobliskiej koksowni Przyjaźń http://speleolodz.alte.pl/jalbum/Sudety%20i%20podsudecie/Walbrzych%20i%20okolice/slides/080.jpg (obrazek poglądowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 21.04.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Choć niewątpliwie ciepło wydzielają i np. w łazience fajnie sobie zrobić taki nastrój, a przy okazji podgrzać o 3 stopnie powietrze, by potem z wanny w ciepłym się wynurzyć Dobre są też w okresie przejściowym w bloku (kiedy miejskie CO już, albo jeszcze nie grzeje, a temperatura nieciekawa) - wtedy też o te 3-4 stopnie niewielkie pomieszczenie sobie podgrzejemy, a przy okazji nastrój na wieczorny kieliszek wina zrobimy. To jak se kupie 10 takich gromnic to mi temperatura o 30 stopni podskoczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Godzic 21.04.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 ...bys sie zdziwil, jak to potrafi grzac. Aczkolwiek uwazam to bardziej za wade, niz zalete. Jesli kogos stac na taka zabawke, to raczej nie interesuje go ogrzewanie kominkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMI1719512288 29.04.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 "Gromnica" jest wporzo....Na żywca robi kolosalne wrażenie i kasuje wszystko co do tej pory wymóżdżyli na rynku... Mariusz położył ją beznadziejnym filmem... To fakt - jest w porzo. Ale czym kasuje wszystko, co do tej pory wymóżdżyli na rynku? Hę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koń1719512201 08.05.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Znajomi mają biokominek i są bardzo zadowoleni. Ja decydują się jednak na tradycyjną opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolkens 30.06.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Przeciwników jest pewnie więcej niż zwolenników, ale mimo wszystko ja należę do tej drugiej grupy. Podzielam zdanie mojego poprzednika. Jeżeli ma się dobry sprzęt to nie śmierdzi wbrew opiniom osób, które piszą, ale nie testowały Może i ulegam trendom, ale według mnie ten kominek prezentuje się szałowo. Podoba Wam się np. cos takiego? http://www.planikafires.pl/groundfloor.html Wydaje mi się, że jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 30.06.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Witam.Dlaczego boisz się reklamować wprost, tylko używasz do tego tworzonych na prędce avatarów albo firm wynajętych do tego ... ?Przecież jesteście całkiem dobrą firmą ...to przynosi skutek odwrotny od zamierzonego ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMI1719512288 01.07.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Jeżeli ma się dobry sprzęt to nie śmierdzi wbrew opiniom osób, które piszą, ale nie testowały Nie sam sprzęt jest ważny, a biopaliwo. Gorsze - będzie bardziej śmierdzące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolkens 03.07.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Nie sam sprzęt jest ważny, a biopaliwo. Gorsze - będzie bardziej śmierdzące No może źle sformułowałam odpowiedź, ale właśnie to miałam na myśli trochę zbyt ogólnie napisałam. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edif 06.01.2017 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Witam, zamierzam obudować biokominek o wymiarach ok. 800x500 mm, dlatego pomóżcie jak zbudować klasyczną zabudowę, która wyglądałaby podobnie to tego na foto z TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edif 21.02.2017 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Podbijam! Możecie pochwalić się jakąś stylizowaną zabudową biokominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts