malutka123 20.04.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Doradzcie, stanęłam przed wyborem pralki i nie wiem na która sie zdecydowac, potrzebuje wąską czyli do 45 cm. Do wyboru mam dwie albo LG model WD- 10390ND lub WD-12390ND http://img235.imageshack.us/img235/5016/lgwd12390dk4.jpg albo ARISTON model AQSD 129 lub AQSF 109 http://img235.imageshack.us/img235/6151/aqsd129pv8.jpg Podoba mi się bardziej Ariston bo ma ciekawy wyglad ale słyszałam duzo negatywnych opinii na temat tej firmy, natomiast LG wydaje mi sie moze mniej zawodna, chociaż niewiele znalazłam na temat pralek tej firmy. Podzielcie sie swoja opinia na temat tych firm, ewentualnie modeli jesli macie którąś, będę bardzo wdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 20.04.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Nie odpowiem ci ws. tych konkretnych modeli, ale uzywamy Ariston (srednio 1/1-2 dni) od 6 lat. Zadnych problemow. Nigdy sie nie zepsula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BaB 20.04.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Ja również potwierdzam co do aristona jest ok, co prawda pralka w standardowym wymiarze, ale oprócz pralki używam też zmywarki tej firmy i naprawdę jestem zadowolony.Jeżeli chodzi o wąskie pralki to zdecydowanie nie polecam ardo (z własnego doświadczenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 20.04.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 mam cały sprzęt aristona -od 7lat zmywarka dwa razy miała małą awarie pralka sprawuje się nieźle tylko chyba troche niedopiera -no dobra moi tak brudzą a ja za bardzo prać nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 20.04.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 my też mamy ardo!! ale to ostatni raz!!!! pierwsza naprawa tuż po gwarancji i 4 stówy w plecy a rdza z każdej strony bierze!! (wąska 40, 4 kg wsadu) byle wytrzymała do przeprowadzki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 20.04.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 ardo to najtansza wloska firma.ariston to najwyzsza polka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adass 20.04.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Ariston nie jest zadna najwyzsza polka.Jest tylko troche lepszym badziewiem niz Ardo.....to wszystko i troche wiecej do poczytania w dziale Wnetrza a z pralek poleca sie Siemensa/Boscha i Electroluxa w przypadku waskiej zdecydownie Siemens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 20.04.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Mam caly sprzet aristona od prawie 4 lat. Pralka-3 razy byli na naprawie i dalej sie zawiesza, a serwis nie wie dlaczego tak sie dzieje . Piekarnik-naprawiany Lodowka-odmrazana co 2 miesiace musi bys, a miala byc odmrazana co 6 miesiecy (tak mnie zapewniali przy zakupie) Plyta i okap ok. Zmywarki nie posiadam obecnie. Do nowego domku mam zakupiony sprzet tym razem whirpoola. A ardo i ariston to jedna firma - MERLONI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 21.04.2007 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 adass jesteś w ogromnym błędzie w koncernie indesit - ariston to ariston to najwyższa półka a indesit jest już naewt lepszą firmą niż ardo. nie wiem kto ci takich głupot naopowiadał ale nie wciskaj ludziom ciemnoty ARTiW ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 21.04.2007 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 magpie101 Ardo i Ariston to nie jest jedna firma Merloni tworzą Ariston i Indesit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adass 21.04.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 adass w koncernie indesit - ariston to ariston to najwyższa półka a indesit jest już naewt lepszą firmą niż ardo. i to jest prawda,dlatego reszte posta wycialem. nie zmienia to jednak faktu ze Ariston to szmelc swoja wiedze na ten temat czerpie z wlasnych doswiadczen z ta "najwyzsza polka",sprzedajac AGD od kilkunastu lat. dlatego podtrzymuje swoja wypowiedz i proponuje Siemensa lub Electroluxa. a zeby podgrzac atmosfere powiem ,ze najnowsza Amica z serii PD tez jest niczego sobie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stiv32 21.04.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Powiem szczerzę - zawsze najbardziej mnie dziwią opinie sprzedawców - rozumiem , że gdzieś na zapleczu sklepu przeprowadzają testy sprzętu ). A tak na poważnie to najwięcej powinni wiedzieć użytkownicy i serwisanci. Poza tym, to często nie firma ale konkretny model jest albo bublem albo ponadczasowo trwały - oczywiście wpływ ma marka - ale na ogólny wizerunek.Często bardziej gra rolę PR niż naprawdę solidność firmy. I jeszcze jedno - proszę zwrócić uwagę na to że prawie żadna firma nie ma asortymentu od A do Z - część modeli to tak naprawdę modele tylko markowane w celu wypełnienia luki ofertowej a nie mające nic wspólnego z zakładami danej marki - np mam pralkę POLAR - z tyłu napis Made in Spain, grzałka i kondensator pasowała od Ardo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 21.04.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ariston nie jest zadna najwyzsza polka.Jest tylko troche lepszym badziewiem niz Ardo.....to wszystko i troche wiecej do poczytania w dziale Wnetrza a z pralek poleca sie Siemensa/Boscha i Electroluxa w przypadku waskiej zdecydownie Siemens Oczywiscie nie porownuje do miele. Nie taka byla intencja autora, nieprawdaz? Mam na mysli wloska polke. Dla czytelnosci wypowiedzi uzupelnie: Ariston jest najwyzsza polka wloskich producentow. Nie wnikam rowniez czy komukolwiek zepsul sie jakikolwiek produkt tejze firmy. Owszem tak. Przeciez to tylko sprzet. Mercedesy i Rolls Royce'y tez sie psuja tez sie psuja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 21.04.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ja mam lodówkę Aristona już od 9 lat i póki co jeszcze się nie zepsuła i tak niech zostanie ) Mam pralkę tej samej firmy i również sprawuje sie dobrze . ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adass 21.04.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 nie Panie i Panowie okreslenie ze "Ariston to najwyzsza wloska polka" jest nieprawdziwe !!! i tyle np Smeg...to jest najwyzsza wloska polka Ariston jest normalna,srednia polka z cenami i aspiracjami do wyzszej i design tego sprzetu sprawia takie wrazenie. wystarczy jednak zobaczyc ze wiekszosc piekarnikow jest klasie B co w najwyzszej polce sprzetu juz dawno nie uchodzi.. awaryjnosc np zmywarek tez do najwyzszej polki nie pasuje itd.itd.. wiedza sprzedawcow na temat wadliwosci sprzetu jest niejako oczywista bo w dalszym ciagu wiekszosc klientow wlasnie w sklepie zglasza reklamacje. dlatego znajac procent sprzedazy poszczegolnych marek i ich procent reklamacji sprzedawcy moga powiedziec co jest szmelcem a co nie. zadnego PR tu sie nie odstawia,nikt nam za to nie placi....niestety ja wyznaje zasade,ze sprzedajemy to co przyniesie nam najmniej problemow.w koncy swiety spokoj jest bezcenny niestety Ariston tego komfortu nie gwarantuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stiv32 21.04.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Przepraszam - ty zgłaszasz awarie lodówki czy pralki do sklepu?? - ja do sewisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulo81 21.04.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 ja polecam LG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 21.04.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 nie Panie i Panowie okreslenie ze "Ariston to najwyzsza wloska polka" jest nieprawdziwe !!! i tyle np Smeg...to jest najwyzsza wloska polka Ariston jest normalna,srednia polka z cenami i aspiracjami do wyzszej i design tego sprzetu sprawia takie wrazenie. wystarczy jednak zobaczyc ze wiekszosc piekarnikow jest klasie B co w najwyzszej polce sprzetu juz dawno nie uchodzi.. awaryjnosc np zmywarek tez do najwyzszej polki nie pasuje itd.itd.. Mam nieodparte wrazenie, ze post dotyczy pralek, a nie piekarnikow. Oba na "p", ale... Skoro autorka posta oczekuje pomocy w doborze pralki posiadajac taki, a nie inny portfel, to nie proponujmy smeg'a czy innych sprzetow za znacznie wieksza kase. Ale moze sie myle, wiec niech sie wypowie malutka123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adass 21.04.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 w zasadzie ArtiW masz racje.....jej cyrk i jej malpa myslalem tylko ,ze forum sluzy wymianie pogladow,ocen i ogolnie pojetej pomocy....zwlaszcza kiedy przyjdzie wydac ciezko zarobione pieniadze.. czepianie sie slowek na p traci dziecinada,mnie to nie rajcuje... nikt nikomu nie proponuje Smega,bo Smeg nawet pralek nie robi.Uswiadamiam tylko ze ktos robi wode z mozgu wciskajac kit,ze Ariston jest najwyzsza wloska polka. i zanim zaczniesz podliczasz kogos portfel zobacz najpierw ile kosztuja proponowane pralki,czyli LG i Ariston oraz Siemens ,Bosch czy Electrlux a na koncu Amica z mojej strony EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malutka123 22.04.2007 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 No jesli chodzi o mnie to bardzo bym chciała, żeby mi ktos konkretnie cos napisał o modelach którymi jestesmy zainteresowana, bo napewno wybiore albo jedna firme albo drugą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts