aqep 20.04.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witam. Kupilem welne isover 20cm na ocieplenie poddasza. Rozwijam, czekam a welna ma max 12-15cm. Wkurzam sie, oddaje ja do hurtowni, w innej kupuje knaufa 20cm rozwijam, czekam a tu TO SAMO / Dla porownania rozwinalem 18cm kupiona w tamtym roku i "puchnie" w kilka chwil osiagajac ok 18-20cm!!...czy taki badziew teraz sprzedaja czy mohe mowic o pechu??... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.04.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 czas rozprężania wełny zależy od jej gęstości im gestsza tym tym szybciej się rozpręża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 21.04.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 A trzepaczki do dywanów nie masz? Wełny ściskają coraz bardziej to i pomóc im trzeba aby "wstały" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 21.04.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 a może jest lekko zawilgotniała?U mnie tak było, jak obeschła doszła do swoich wymiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 21.04.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 przed użyciem wstrząsnąć!!! oczywiście po rozwinięciu i docięciu A swoją drogą nie polecam czekać zbyt długo - kurzy się później jak cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 21.04.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 No u mnie wczoraj było tak samo z wełna Isower ale z wełna o grubości 5cm. Rozwijałem wełne i pod sam koniec roli z 2 metry wełna była wyraźnie cieńsza i lżejsza. Niewiem czy nie jest to spowodowane tym wielkim bumem i producenci poprostu widząc ze wszystko idzie od reki zaczynaja odwalac buble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 21.04.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 No u mnie wczoraj było tak samo z wełna Isower ale z wełna o grubości 5cm. Rozwijałem wełne i pod sam koniec roli z 2 metry wełna była wyraźnie cieńsza i lżejsza. Niewiem czy nie jest to spowodowane tym wielkim bumem i producenci poprostu widząc ze wszystko idzie od reki zaczynaja odwalac buble. Jak wełna idąc z taśmy jak makaron może być na końcu cieńsza? Idąc tym tokiem rozumowania kolejna rolka musiałaby być już do niczego. Z tymi ich rolkami to jak z materacem albo śpiworem zwiniętym w rulon - sprawdź jak to wygląda zawsze po takim sprasowaniu a isover chwali się iż prasuje rolki siedmiokrotnie Poza tym pytanie co to za isover - jakaś uni i klasę wyżej czy tak zwane g.... maty marketowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 21.04.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Kolego wełny ja zużyłem kilkanaście rolek i w zadnej nie miałem czegos takiego ze na koncu wełna była cieńsza, wełne co prawda kupowałem kilkanście miesiecy temu. Ostatnio jednak docieplalem jeszcze strych i musiałem dokupic kilka rolek i własnie w tej nowej parti zauważyłem ze wełna jest cieńsza. Wełne kupowałem uni mate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 21.04.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Do kolegi to mi daleko, płci jeszcze nie zmieniłam i raczej na to się nie zanosi A odnośnie tej "cienkości" wełny - ten problem był w jednej rolce czy wszystkich które kupiłeś ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 21.04.2007 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 w sklepie gdzie kupilem knaufa powiedzieli ze po 2 dniach bedzie miec swoje 20cm ..ISOVERA 18cm- tego dobrego mialem unimate(0.039) 20cm szczerze nie pamietam jaki ISOVER to byl..Trzepac to mozna dywan albo( no wlasnie dziewczyny albo co ) welna kupiona wczesniej czyli ta 180 jest nieporownywalnie lepsza od tej 200 i chyba sprawdza sie teroia ze ida na ilosc nie na jakosc..efekt taki ze kupilem welne isover akustik 10cm w plycie i daje razy 2...(0,040)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 22.04.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 welna kupiona wczesniej czyli ta 180 jest nieporownywalnie lepsza od tej 200 i chyba sprawdza sie teroia ze ida na ilosc nie na jakosc.. a jak to sprawdziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 22.04.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Do kolegi to mi daleko, płci jeszcze nie zmieniłam i raczej na to się nie zanosi A odnośnie tej "cienkości" wełny - ten problem był w jednej rolce czy wszystkich które kupiłeś ostatnio? No w sumie to ja wole koleżanki . A wełny nowej kupiłem tylko dwie rolki i własnie w pierwszej zauwazyłem taki feler a drugiej jeszcze nie zużyłem wiec niewiem co bedzie pod koniec. Acha w drugiej rolce zaś nie mogłem rozdzilic wełny tzn wełna o grubości 5cm jest rolkowana w płatach 2x5cm i miałem problemy zeby ja rozdzilic bo sie jakos posklejała ( juz myślałem ze kupiłem wełne o grubości 10cm a nie 5cm). Niewiem czy trafiłem na jakąś dziwna parie tej wełny czy nie ale jedno mnie cieszy z wełną juz skończyłem sie bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 22.04.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 (...) ( juz myślałem ze kupiłem wełne o grubości 10cm a nie 5cm). Niewiem czy trafiłem na jakąś dziwna parie tej wełny czy nie ale jedno mnie cieszy z wełną juz skończyłem sie bawić. Dziwne rzeczy piszesz - toż to nadaje się do reklamacji Isover powinien zabrać sobie takie rolki do sprawdzenia a przynajmniej powinieneś zrobić zdjęcia jak to wygląda i wysłać do ich DOK-u - niech wezmą sobie to do serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 22.04.2007 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 welna kupiona wczesniej czyli ta 180 jest nieporownywalnie lepsza od tej 200 i chyba sprawdza sie teroia ze ida na ilosc nie na jakosc.. a jak to sprawdziłeś? no widzisz....sprawdzilem hmm...jakby to napisac...miarka(taka mala zwijana do 2m) ... piszac lepsza mialem na mysli nurtujacy mnie problem- wysokosc- grubosc welny i nic wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpysio 23.04.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Moja Uni-Mata też miała problemy żeby się rozwinąć do nominalnej grubości, ale kilka rolek w innym opakowaniu (trochę nowszym) było całkiem w porządku. Jestem przekonany że wełna w starszym opakowaniu (dłużej leżakująca w hurtowni) była bardziej zawilgocona, ponieważ trzymając jednakowych rozmiarów kawałki wełny starszej i młodszej, ta pierwsza była wyraźnie cięższa. Trzepanie niewiele pomagało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 23.04.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Trzepanie niewiele pomagało. czego trzepanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 23.04.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 W sumie mam podobne obserwacje, kupilem jakis miesiac temu Isover 200 i elegancko sie rozprezyl do 200. Ostatnio kupilem 100 i nijak nie chce sie rozprezyc. Wyglada jak 50 nawet jak przelezy kilka dni rozwinieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 23.04.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Dziś jeszcze kończyłem 2 rolkę wełny isover kupionej w tym roku i w tej drugiej rolce widać jak byk ze wełna jest zdecydowanie cieńsza i nie chodzi tu o to ze się nie rozpręża, ale o jej gęstość podczas ciecia czuć w którym miejscu wełna jest gęstsza bo jest większy opór a w którym jest rzadsza. W powszednich partiach wełny kupowanej jeszcze w tamtym roku nie było takiego zjawiska ,wełna miała ta sama gęstość na całej swojej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 24.04.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 A nie możesz reklamować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts