Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowy - Dom pod jemiołą 3

maciejc

Recommended Posts

• 3 months później...

Dziękuje :). Jest mi miło, ze czytasz moje wypociny. Jestes pierwszą oficjalną czytelniczką. Dziennik postanowiłem założyć po przeczytaniu kilkunastu innych dzienników - uważam, że jest to miła pamiątka po budowie. A że elektronicznie jest prościej zrobić niż papierowo, to tak wyszło :)

Nie aktualizowałem go trochę ostatnio, bo po pierwsze budowa się posuwa powooooli, a po drugie mamy teraz trochę obowiązków rodzinnych.

Ale melduję, że dziennik zaktualizowany na bieżąco.

W kwestii ogrodu, to chyba do koszenia samej trawy trzebaby mini traktorek zakupić. Ale może jakiś stawek ?? :p . Bo na Szczepankowie to są dośc wysokie wody gruntowe i może trzeba to wykorzystać. ALe to dopiero jak dzieciaki podrosną, bo cały czas obawialibyśmy się, że któraś tam wpadnie... Ale romantyczny duży ogród z małą kaskadą wody ?? Czemu nie :wink:

• 6 months później...

Witaj,

trafiłam do Waszego dziennika i komentarzy tropem z wątku o odkurzaczach centralnych :D

Buduję (zamierzam właściwie) Dom w Groszku też z Archonu ale w Luboniu. Teraz papiery się załatwiają.

Widziałam zestawienie ofert na odkurzacz centralny. Daj znać na co i kogo się zdecydowaliście. Interesuje mnie wszystko tzn projekt, materiały i wykonawstwo.

pozdrawiam,

aga

• 2 weeks później...
Witaj,

trafiłam do Waszego dziennika i komentarzy tropem z wątku o odkurzaczach centralnych :D

Buduję (zamierzam właściwie) Dom w Groszku też z Archonu ale w Luboniu. Teraz papiery się załatwiają.

Widziałam zestawienie ofert na odkurzacz centralny. Daj znać na co i kogo się zdecydowaliście. Interesuje mnie wszystko tzn projekt, materiały i wykonawstwo.

pozdrawiam,

aga

Witaj :)

Dom w groszku 2 ma dostawiony garaż, co w naszym przypadku dyskwalifikowało projekt.

Ostatecznie zdecydowaliśmy się na firmę MTC. Rurki (jak było napisane w wątku o odkurzaczach) są uniwersalne. I jak dojrzejemy to będziemy mogli założyć dowolną (prawie) jednostkę. Firma zaproponowała dołożenie dodatkowego gniazda na piętrze, ze względu, że jedno gniazdko mogłoby nie objąć całej góry. Ostatecznie za 4 punkty wyszo 1000 PLN, wynegocjowaliśmy jeszcze rabat 10%. Jeżeli chcesz dokładniejsze szczegóły i oferty, daj proszę jakiś adres mailowy.

Pozdrawiam

PS. Zmobilizowałaś mnie do aktualizacji dziennika, najpóźniej w niedzielę będą aktualne zdjęcia i opis :)

• 4 weeks później...