Pandino_DG 21.04.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dla chętnych - miejsce na komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 30.05.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witaj! Projekt śliczny, podobaja mi się takie z dachem czterospadowym i balkonikami więc domek w realu będzie jeszcze piękniejszy! Trzymam kciuki, fundamenty bardzo ładne, wyglądają solidnie... Przyjemnego budowania, początki są najtrudniejsze, póżniej to już leci i doba za krótka się wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pandino_DG 31.05.2007 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Hej. Dzięki za pierwszy komentarz i dodanie otuchy. Dach faktycznie jest ładny, prawie każdy to mówi, ale zaraz dodaje że też nie tani . No ale mamy zamiar dość długo pomieszkać w tym domu a chyba przyjemnie jest mieszkać w ładnym niż nieco tańszym ale nie cieszącym tak oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 31.05.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Dokładnie tak! Mój tez do najtańszych nie należy, ale dwuspadowy odpadał w przedbiegach... A jakie planujesz pokrycie dachowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pandino_DG 31.05.2007 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 No tu już poszliśmy na kompromis - miała być dachówka ceramiczna Rupp'a Sirius - ale ze względu na koszty bedzie cementowa tzw. rzymska - kolor ceglasty. Ponoć zasadnicza róznica pomiedzy dachówką ceramiczną i cementową jest taka że cementowa traci z czasem kolor. No ale kto wie może za jekieś 15-20 lat przyjdzie nam ochota zmienić dachówki na nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 31.05.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Ja sie szarpnęłam na ceramiczną von muller, czerwona angoba, ale kupiłam ja jeszcze przed szaleństwem cenowym a i tak wydawała mi się wtedy szalenie droga... w ogóle do kosztów które przewidywałam na początku budowania juz teraz doliczyłam 30% Byle do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 17.06.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Pozdrawiam i życzę powodzenia )))) Ceny materiałów trochę zwolniły więc się nam przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pandino_DG 18.06.2007 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Hej Dzięki i nawzajem No już nie rosną tak szybko ale jednak ciągle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 20.06.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 No no, idziesz jak burza oby tak dalej! Ty czekasz na widok domku choćby parę pustaków parteru, a ja nie mogę doczekać się wylania stropu, ponoc ma być w piatek. Ale pamiętam jakie to super uczucie chodzić po właśnie budującym się domu. Cieszyłam się ze ścian parteru jak małe dziecko. Teraz czekam na poddasze... Miłego budowania i niskich cen, czego i sobie życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pandino_DG 21.06.2007 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Zgadza się - narazie z żoną "zwiedzaliśmy" piwnice (niecałe 50 m2) a już oczami wyobraźni widzieliśmy całe wnętrze A syna to z tej pwnicy nie mogę wyciągnąć - jak tylko przyjdzie na budowe to chce zaraz tam wchodzić. Dobrze że córka nie kojarzy jeszcze o co w tym wszystkim chodzi bo bym z tej piwnicy pewnie nie wychodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 21.06.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Moje dzieciaczki też najchętniej nie wracałyby z budowy, teraz mają utrudnione harce bo domek ostemplowany i gotowy do zalania stropu, ale znalazły sobie super zabawę w czyściutkim piasku, tu jestem spokojna bo piaseczek czystszy niż na placu zabaw U ciebie też szykują się kolumny, jak widać w projekcie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pandino_DG 22.06.2007 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 No tak kolumny są ale takie zwykłe - prosta rura wyrastająca z podestu i znikająca w balkonie - odlewane w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 24.06.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 U mnie tak samo będzie, dokupiłam jednak postumenty by nie wyglądały jak dwie rury.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSIN 01.08.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 No to witam i ja!Idzie Wam naprawdę nieźle. Domek ładny. My też rozważaliśmy, ale Victorię. Wasz, wyjątkowo zgrabny (jest chyba nawet na tytułowych stronach Archigraphu). Gdzie budujecie dokładniej? Życzę wytrwałości i 6-tki (w totka naturalnie) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pandino_DG 05.08.2007 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Dzięki. Szóstka by się przydała - było by na najpilniejsze potrzeby Co do projektu to kierowaliśmy się bardziej prostotą konstrukcji i szerokością działki - choć oczywiście względy estetyczne też były ważne. A budujemy w okolicach osiedla Mydlice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSIN 27.09.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Nadszedł czas na dach No to trzymajcie się za kieszeń A przy okazji skąd braliście drzewo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pandino_DG 28.09.2007 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 No tak - z prac "na zewnatrz" jest to najbardziej kosztowny "element" Tak jak wynika z moich wyliczeń kosztować nas to bedzie ok. 40 tys. za nasz 200-metrowy dach. Problem jest też z wykonawcą - jest już trzecia z kolei ekipa - przez co czas relizacji niebezpiecznie zbliża się do czasu kiedy z nieba zacznie padać biały puszek Drewno pozyskujemy z "własnego lasu", tniemy w tartaku i konserwujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pandino_DG 01.10.2007 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 To o MAX-ach brzmi makabrycznie. Widać zależy jak się trafi z partią towaru. Znajomy budował 2 lata temu ze sławkowskich i jest zadowolony. Zobaczymy jak bedzie na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raton 11.10.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Puk pukŁadnie wam idzie ta budowa. Ahhh czy my za rok też tak bedziemy mieć ??Oby Mam jeszcze pytanko w sprawie deszek szalunkowych.Wyslalem PW. Jak jeszcze aktualne to dajcie znacNarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pandino_DG 12.10.2007 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Dzięki za miłe słowo. Odpowiedź co do desek dałem na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts