Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Pandino

Recommended Posts

• 1 month później...

Witaj! :p Projekt śliczny, podobaja mi się takie z dachem czterospadowym i balkonikami więc domek w realu będzie jeszcze piękniejszy! Trzymam kciuki, fundamenty bardzo ładne, wyglądają solidnie... :)

Przyjemnego budowania, początki są najtrudniejsze, póżniej to już leci i doba za krótka się wydaje... :wink:

No tu już poszliśmy na kompromis - miała być dachówka ceramiczna Rupp'a Sirius - ale ze względu na koszty :-? bedzie cementowa tzw. rzymska - kolor ceglasty.

Ponoć zasadnicza róznica pomiedzy dachówką ceramiczną i cementową jest taka że cementowa traci z czasem kolor. No ale kto wie może za jekieś 15-20 lat przyjdzie nam ochota zmienić dachówki na nowe :lol:

• 3 weeks później...

No no, idziesz jak burza :p oby tak dalej! Ty czekasz na widok domku choćby parę pustaków parteru, a ja nie mogę doczekać się wylania stropu, ponoc ma być w piatek. Ale pamiętam jakie to super uczucie chodzić po właśnie budującym się domu. Cieszyłam się ze ścian parteru jak małe dziecko. Teraz czekam na poddasze... :wink:

Miłego budowania i niskich cen, czego i sobie życzę! :)

Zgadza się - narazie z żoną "zwiedzaliśmy" piwnice (niecałe 50 m2) a już oczami wyobraźni widzieliśmy całe wnętrze :-)

A syna to z tej pwnicy nie mogę wyciągnąć - jak tylko przyjdzie na budowe to chce zaraz tam wchodzić. Dobrze że córka nie kojarzy jeszcze o co w tym wszystkim chodzi bo bym z tej piwnicy pewnie nie wychodził :p

Moje dzieciaczki też najchętniej nie wracałyby z budowy, teraz mają utrudnione harce bo domek ostemplowany i gotowy do zalania stropu, ale znalazły sobie super zabawę w czyściutkim piasku, tu jestem spokojna bo piaseczek czystszy niż na placu zabaw :p

U ciebie też szykują się kolumny, jak widać w projekcie??? :wink:

• 1 month później...
  • 1 month później...

No tak - z prac "na zewnatrz" jest to najbardziej kosztowny "element" :-?

Tak jak wynika z moich wyliczeń kosztować nas to bedzie ok. 40 tys. za nasz 200-metrowy dach.

Problem jest też z wykonawcą - jest już trzecia z kolei ekipa - przez co czas relizacji niebezpiecznie zbliża się do czasu kiedy z nieba zacznie padać biały puszek :-(

Drewno pozyskujemy z "własnego lasu", tniemy w tartaku i konserwujemy.

• 2 weeks później...