Khermorh 21.04.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Witam! Mam problem z grubością fundamentu. Ława wylana jest 60 cm, ściany będą z Porothermu 30 i pojawia się problem. Bloczki mają wymiar 38 x 24 x 12, za żadne skarby nie otrzymam 30 cm grubości fundamentu. Projektant twierdzi, że wystarczy fundament grubości 24 cm, można zrobić grubośc 38, lecz są to dużo większe koszty (piwnica jest duża). Proszę o jakąś poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 21.04.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 a) zrób na 24, nadwieś porotherm tak aby nie zmienić wymiarów na pomieszczeń b) wykonaj ścianę monolityczną na 30 cm Opcja do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Khermorh 21.04.2007 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 fundament lany odpada.Kierownik mówi podobnie, że wystarczy 24 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 21.04.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Poszukaj bloczków betonowych o tej szerokości czyli 30cm wiem że można takie spotkać. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=18505 Spytaj geda on z takich piwnice stawiał. Osobiście na necie znalazłem wykonawców w Łodzi ,Rzeszowie. Ja wlasnie tak zrobilem , nawet kupilem w grudni je i co z tego jak moj materjal zostal sprzedany a mi robia teraz nowe w wielkim pospiechu. Efekt jest taki ze trzeba bedzie tynkowac sciane fundamnetowa by polozyc ciezko izolacjie :/ jak mnie majster przywital to wiadomosci to mnie nerw wziol!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 21.04.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Poszukaj bloczków betonowych o tej szerokości czyli 30cm wiem że można takie spotkać. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=18505 Spytaj geda on z takich piwnice stawiał. Osobiście na necie znalazłem wykonawców w Łodzi ,Rzeszowie. Ja wlasnie tak zrobilem , nawet kupilem w grudni je i co z tego jak moj materjal zostal sprzedany a mi robia teraz nowe w wielkim pospiechu. Efekt jest taki ze trzeba bedzie tynkowac sciane fundamnetowa by polozyc ciezko izolacjie :/ jak mnie majster przywital to wiadomosci to mnie nerw wziol!! Widziały gały co brały ja bym nie przyjął jak by mi się nie podobały jakościowo. ta jak kupowaly w grudniu to byly OK teraz to se moge wybrzydzac i stanc z budowa !! jak by wyjscie bylo proste to bym k**** nie pisal ze trzeba tynkowac heheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts