Radek-10 21.04.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 WitamJAk pozbyć się szybko, wystających z trawy pniaków po ściętych drzewach średnicy do 30 .Próbowałem polać w ubiegłym roku roundapem ale nie pomogło.Ciągle się o nie potykamy.pzdrRadeq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 21.04.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 raczej polej benzyną i podpal a nie randapem, albo wykop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 21.04.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Szpadel lub trotyl. Roundup usuwa chwasty ale żyjące np perz lub by zwalczyć odrosty z pni po ściętych drzewach. http://ogrod.to.jest.to/instrukcje/roundup.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 21.04.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 benzyna ani żadne tam wypalanie nie pomoże tylko popażyć sie można. 1. wykopać, trochę pracy - skuteczne 2. rozkopać trochę i ściąć żeby nie wystawało, posypać specjalnym preparatem ( dostępny w sklepie ogrodniczym) i przysypać ziemią - zgnije, proces długotrwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_pp 21.04.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Masz trzy możliwości i każda jest tak samo dobra: 1. Łopata, kilof, siekiera i wykopać. 2. Siekiera, kilof, łopata i wykopać. 3. Kilof, siekiera, łopata i wykopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 21.04.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 jest jeszcze jedna (u mnie stosowana) - koparka, lina lub spych i wyciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaros 21.04.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ja wykopałem, ale się zdrowo namordowałem, a moje pnie miały sporo mniej niż 30 cm srednicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 21.04.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Miałem ten sam problem, co ty, ale chyba w znacznie większej skali tj. ponad 100 pniaków Nie wyobrażam sobie innego wyjścia niż to co zrobiłem, czyli wezwałem maszynę (koparkę) i facet wyrwał chwasty Natomiast teraz mam problem, co zrobić ze zrytą ziemią z karpami i korzeniami (mam małe alpy ), no i pozostałości korzeni jednak są jeszcze w ziemi i na pewno zaczną odbijać. Nie mam pomysłu jak się pozbyć tego, co zostało. Tak sobie myślę żeby to zaorać i przetrząchnąć widłami 1000m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkrzyz 22.04.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Miałem ten sam problem, co ty, ale chyba w znacznie większej skali tj. ponad 100 pniaków Nie wyobrażam sobie innego wyjścia niż to co zrobiłem, czyli wezwałem maszynę (koparkę) i facet wyrwał chwasty Natomiast teraz mam problem, co zrobić ze zrytą ziemią z karpami i korzeniami (mam małe alpy ), no i pozostałości korzeni jednak są jeszcze w ziemi i na pewno zaczną odbijać. Nie mam pomysłu jak się pozbyć tego, co zostało. Tak sobie myślę żeby to zaorać i przetrząchnąć widłami 1000m2 Glebozgryzarka, powinna rozdrobnić te korzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 22.04.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Glebozgryzarka, powinna rozdrobnić te korzenie. Myślałem o tym, z tym że, bedę potrzebował coś większego niż ręczna glebogryzałka. Niektóre korzenie w ziemi mają 3-4 cm średnicy i są na głębokości do 20-30 cm Potrzebny będzie odpowiednik gleboryzałki ale w wydaniu "Pro" czyli jakiś poważny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 23.04.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Poddam Ci jeszcze jeden pomysł. Ja karpy wykopałem, oczyściłem, pomalowałem drewnochronem i ustawiłem korzeniami do góry. Dają fantastyczny efekt dekoracyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk_baszkowka 24.04.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Proponuje inne rozwiazanie - nalezy zaszczepic na karbach boczniaka (taki grzyb - calkiem niezly). Bedzie mozna sie najesc a drewno powinno sie rozpasc. kulture startowa mozna kupic w wielu sklepach ogrodniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 24.04.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 ja spaliłem, kilka razy ognisko i po pieńku, ale najpierw go troszkę odkopałem. wyrwać ciągnikiem było by szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts