LA 21.04.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 JAK MYSLICIE CZY OBECNA CENA FRANKA 2,32 JEST DOBRA DO BRANIA KREDYTU W WALUCIE CZY LEPIEJ MOZE BRAC W ZŁOTOWKACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacper69 21.04.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 jak bierzesz na kilka miesięcy to tylko w złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 21.04.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Obecna cena franka to masakra!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 21.04.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Cena franka bardzo niska - generalnie zły czas na branie kredytu w tej walucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 22.04.2007 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Ale kredyt trzeba wziąć! I chyba nie jest to wystarczający powód, żeby brać w złotówkach... Ale sama mam zagwozdkę..Kredyt na 30 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagłoba 22.04.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Na 30 lat to chyba jednak ciągle opłaca się bardziej we frankach... Wprawdzie różnica jest minimalna, ale jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 22.04.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 kredyt we frankach jesteś w stanie wynegocjować na poziomie około 3,5 %Kredyt złotówkowy na poziomie około 5%. Wszystko zależy od wielkości kwoty jaką chcesz wziąć i wysokości wkładu własnego. Bank w Szwajcarii w tym roku pewnie podniesie oprocentowanie jeszcze o 0,5%. U nas za chwilę stopy procentowe pójdą w górę o 0,25 %. Oceń samemu co bardziej się opłaca. Zagadką oczywiscie jest ile frank będzie kosztował za kilka lat, ale już dziś polecam obserwować wahania kursu franka wobec euro. Bo w końcu w tej walucie przyjdzie spłacać kredyty zaciagnięte w innej walucie niż złoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagłoba 23.04.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Racja, prędzej czy później przejdziemy przecież na euro. Zupełnie o tym zapomniałem; ta perspektywa wydaje się niby taka odległa... Niemniej nastąpi to kiedyś. Czytałem niedawno, że Szwajcaria stara się utrzymywać stopy procentowe na poziomie o 1% niższym od unioeuropejskich, więc choć jeden czynnik przemawia na korzyść franka. A jak z pozostałymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoolka 24.04.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Tak naprawdę to każdy musi sam sobie to przeliczyć. Ja ostatnio robiłam symulację w banku i wyszła mi różnica w racie między frankiem a złotym ok. 130zł. Nikt nie wie jak będzie za kilka lat. Zawsze można przewalutować, choć to dodatkowa kasa. Jeśli chodzi o wprowadzenie euro, to wtedy na pewno kredyty wzięte w złotówkach zdrożeją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 24.04.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Zgadza się - kredyt we Frankach jest pewniejszy jeśli chodzi o zmiane na Euro Dwa - Jeśli na 30 lat to we frankach jeśli ze wcześniejszą spłatą to z w złotówkach Należy patrzeć na wielkość odsetek jaką zapłacimy , a przeciez nie każdy to liczy jak wybiera kredyt , a to ważne ile faktycznie zapłacimy za kredyt np 300 tys . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagłoba 24.04.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Wcześniejszej spłaty raczej się nie spodziewam; nawet nie grywam w Totka. Chyba rzeczywiście zdecyduję się na franki... W jakim banku znajdę je najtaniej? Waszym zdaniem, gdzie dają dobre warunki na trzydzieści lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 24.04.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Ja chcę złożyć wnioski w Millenium i Polbanku. Tzn. chciałam. Bo poganiana przez swego Mżonka powlokłam się do PKO BP celem rekonesansu i dla świętego spokoju. Niechcący złożyłam wniosek kredytowy ( ostatnio wszystkie papiury wożę ze sobą), było to 20.04, dzisiaj oddzwonili, że decyzja jest pozytywna. Na moje pytanie o negocjacje była zachęta.. No i wietrze podstęp...Warunki normalne, bo popytałam kredytobiorców z PKO BP. No i teraz mam zagwozdkę. Poprosiłam o ponowna oferte z Millenium i Polbanku, jak bedzie korzystniejsza niz PKO BP, a PKO BP sie dostosuje to chyba wybiorę PKO BP. Poza tym ja nie lubię Millenium. Za całokształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagłoba 25.04.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Ja za reklamy z Anną Marią Jopek. Nie mogę zdzierżyć tej piosenki, a słyszę ją co dwadzieścia minut. Promują się w taki sposób, jakby możliwość otrzymania tego singla była największym atutem kredytu w Millennium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 25.04.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 I może jedynym atutem... Ja nie lubie być traktowana jak upierdliwy petent, który to o łaskę kredytowzięcia sie doprasza, czy o cokolwiek sie doprasza. Natomiast mam w Millenium konto firmowe i zawsze czuję sie jakbym im przeszkadzała. A kolejki do kasy to dramat. No, ale może ja sie czepiam. Jak nie wezmę tam kredytu, to zlikwiduje konto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 26.04.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Dostałam ofertę z Millenium 05% marży dla CHF. Marża stała- wpis w Umowie kredytowej. Prowizja 1% i nie chcą jej negocjować. MIllenium ma obligatoryjne dwa ubezpieczenia: na życie i od ognia i innych zdarzeń losowych.Przewalutowanie na PLN 0zł, na inne 1% MBank zaproponował mi 1% marży, 0% prowizji ale wymagane ubezpieczenie tylko na życie. Przewalutowanie na każdą walutę 0Zł. W totalu koszty kredytów są podobne. Pozostałe elementy oferty też. Tylko za tę sama kasę w Millenium mam jeszcze jedno ubezpieczenie, ale za to w mbanku 0 zł za każde przewalutowanie. Jak radzicie co wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJ Rydzyk 26.04.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 W totalu koszty kredytów są podobne. Pozostałe elementy oferty też. Tylko za tę sama kasę w Millenium mam jeszcze jedno ubezpieczenie, ale za to w mbanku 0 zł za każde przewalutowanie. Tak sobie myślę.. Co po tych ubezpieczeniach, skoro i tak jest cesja na bank ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 26.04.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 nie do końca tak jest. w przypadku spalenia / zniszczenia domu bank wyraża zgode na przekazanie środków na jego odbudowę. Taki zapis można zawrzeć w Umowie. Bankom zależy przeciez na tym aby odbudować nieruchomość. Przeciez hipoteka na niej jest ich zabezpieczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts