Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klinkierowy Bursztyn - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 303
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Kris też wydaje mi się ze to wykonanie książkowe :lol: :lol: ale oby tak dalej. We wtorek zabierają się za instalacje kanalizacyjną no i do końca tygodnia zagęszczenie i płyta :lol: :lol: .

Nie omieszkam odwiedzić Twojej budowy, i zrobię małą inspekcję :wink: :wink: , może uda nam się zgrać aby się spotkać. :lol:

Kze dzięki dzięki :lol: :lol: , już nie tylko fundamenty ale także chudziak , takze już mam na podłodze beton a nie błoto już jest po czym chodzić :wink: :wink: :wink: :lol:

"Zdradz mi co miałeś na myśli pisząc "gratuluję decyzji" :):) :-? :wink:

Gratuluję odwagi rozpoczęcia budowy w takich czasach! W czasach, gdy brakuje i ludzi i cegły oszalały. No może nie cegły tylko ich ceny, ale dla inwestorów to chyba to samo.. :( :-?

Dlacego od razu głupi? :o :o To mocne słowa. Skoro Cię stać to rób piwnicę. Klinkier? Jak bym miał więcej kasy to też byłoby więcej u mnie z klinkieru... :roll:

A tak to gratuluję odwagi. Poza tym widzę że tempo masz OK. Ekipę też. materiały udaje Ci się załatwić. Dlatego moje gratulacje! 8) Wiem po prostu ile potrzeba czasu, sił i kasy by takie coś osiągnąć. :p

Stal też powoli staje się towarem deficytowym. :(

Kze dziękuję, tempo dobre ale narazie zastój do 25 czerwca, niestety praca i szkolenie daleko poza, a ekipa woli jak jestem zresztą weszli wcześniej bo mieli takie moce przerobowe wynikające z technologii no i sytuacji na rynku. Teraz mam czas na zebranie materiałów na następny etap, zwoże pomału co potrzebuję, stal całą (wyszło około 5 ton) zamówiłem w Płońsku, od razu pocięta na wymiar no i cena wychodzi niższa niż kupowac prety i ciąć. Tempo chyba zacznie się 25, zobaczymy :wink: :-? :wink: :lol: . O ile dostwca ceramiki dotrzyma terminu i po 1 lipca dostarczy mi pustaki :-? :-? , mam nadzieję że wszystko będzie ok, :lol: :lol: :lol:

Ja patrzę na Twój domek jak pomału go wykańczasz, także masz perespektywę że w tym roku zamieszkasz :):).

Kze osiądzie aż nadto. ale przynajmniej spokojnie ściągnę to co potrzebuję, narazie bloczki, cement, wapno i piasek czekają - niestety cegły nie dowieżli, długi weekend ma swoje minusy :( :( . Wspominasz o ekipach i mnie przeraza co mnie czeka w przyszłym roku :-? :-? :-? :o :o :wink:.

• 3 weeks później...
kze jak widzę i u Ciebie prace posuwają się do przodu, tarakoty i glazurę już wybrałeś, a mnie chyba najbardziej przeraża dobranie póżniej tego wszystkiego :):). ładny jest ten "dywanik" na środku daje charakteru.

Dzięki.

U mnie jakoś powli do przodu.

W wykończeniówce bardzo uaktywniła się Żona.. :wink: A zakupy robiliśmy na wyprzedażach.. :roll: Zanczanie łatwiej budowało się do momentu stanu surowego zamkniętego. 8)

Bradzo ładne ściany piwnicy.. 8) Ja mam dom niepodpiwniczony, ale biorąc pod uwagę Twoje zdjęcia to stwierdzam, że te ściany z cegły wyglądają bardzo solidnie. 8)

A czemu wszystkie ściany nie sa z bloczków fundamentowych? Taniej z cegły wychodzi?

Wybrałem z cegły ponieważ w większości już takie pozostaną, także odpada mi tynkowanie a potem malowanie, cegła ładna tylko niestety nierówna, pozostaje mi nie komentować jakie były 2-3 palety, przy następnej dostawie muszę sobie to odbić :cry: :cry: , Ale muszę przyznać ze murarze murują ją nadzwyczaj równo :lol: :lol:, tylko fugi mogłyby być cieńsze.