Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klinkierowy Bursztyn - komentarze

Recommended Posts

Dzięki za wyjaśnienia. :D :D :D

Na forum można dopytać się o różne szczegóły. Mi często trudno rozmawia się z fachowcami, bo używają skrótów myślowych - w sprawach dla nich oczywistych. Pamiętam jak nie mogłam zrozumiec o co chodzi z tym ZUD-em.

I każdy kogo pytałam jeszcze bardziej motał mi głowie.

• Odpowiedzi 303
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki Eugeniusz za "rozjaśnienie" kwestii schodów, pięknie się będą komponowały z podłogą na poddaszu. Jestem wielką miłośniczką podłóg drewnianych (obecnie mam nawet fragment parkietu w kuchni). :lol: Buduję jednak dom z pompą ciepła i szukam kompromisów :( Może uda mi się Twój pomysł ze schodami adaptować na mój grunt :-? pozdrawiam i nadal podziwiam

• 2 weeks później...
Witam,

jesteśmy pełni podziwu za tempo prac wykończeniowych i ich jakość.

Pozdrawiamy serdecznie :D :D :D

Sąsiedzi

dziękuję dziękuję :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: .

Także podziwiam wasze tempo prac pomimo zimy. Mam nadzieję że w końcu się jakoś spotkamy tyle czasu minęło :):).

Pozdrawiam

Dziękuję bardzo za pamięc i życzenia z nieukrywaną radością

Życzę radosnych i spokojnych Świąt oraz spełnienia wszelkich planów budowlanych w przyszłym roku :lol: :lol: :lol:

Agaba niestety ostatnio wpadam tylko na chwilkę, ale myślę że za mieiąc już będę prawie cały czas :wink: :oops: :lol: :lol: . Niestety jutro nie będę zaglądał na budowę, ale zapraszam po świętach :):):)

Eugeniusz,

zaczynaliśmy budowy w tym samym czasie. Mój dom jest znacznie mniejszy i w dodatku parterowy. Bardzo Cię podziwiam - skoordynowanie tylu ekip nie było łatwe. Nasza budowa przy Twojej to jak przysłowiowa bułka z masłem, choć zdarzały się obsuwy.

I zbieg okoliczności - buduję w Głoskowie!

Eugeniusz,

zaczynaliśmy budowy w tym samym czasie. Mój dom jest znacznie mniejszy i w dodatku parterowy. Bardzo Cię podziwiam - skoordynowanie tylu ekip nie było łatwe. Nasza budowa przy Twojej to jak przysłowiowa bułka z masłem, choć zdarzały się obsuwy.

I zbieg okoliczności - buduję w Głoskowie!

Witaj w Nowym Roku :):0, no własnie zbieg okoliczności syn witał nowy rok w Głoskowie :):):):):).

Budowa moja czy Twoja wymaga tych samych fachowców tyle że zakres prac jest szerszy, :):) no i jesteś troszkę do przodu, niestety nie da się do konca wszystkiego zgrać, terminy czasami tylko niektórych materiałów mogą spowodowac mocne obsuwy tak jak u mnie np drzwi - nie przypuszczałem że można czekać aż 3-6 miesięcy :o :o .

daggulka Dziękuję bardzo za życzenia ja nawet nie miałem czasu na posiedzenie na necie na zakończenie roku także teraz Życzę wszystkiego NAJ NAJ NAJ :):):):)

A Ty bywasz w Głoskowie czy tylko wysyłasz syna?

Ja wniosek o zwrot VAT złożyłam w lutym. Zgodnie z zasadą, że jak urząd ma na coś 6 miesięcy - sprawa będzie się ciągnęła 6 miesięcy. Akurat trafiło na środek sezonu urlopowego - najpierw ja byłam na urlopie, potem urzedniczka prowadząca moją sprawe, a potem jej zwierzchnik bez którego parafy nie można było pchnąć wypłaty.

Ot, proza życia.

W głoskowie kiedyś byłem "właścicielem ziemskim" :-? :wink: :wink: :wink: , obecnie raczej nie bywam, syn ma tam kolegę z liceum :):)

Właśnie w tym rzecz że jak oddasz wniosek o zwrot vatu np w lutym a ty musisz zapłaciś podatek do 30 kwietnia to wtedy piszesz o pokrycie podatku ze zwrotu i nie musisz płacić a potem czekac np 4 miesiące aż oni ci oddadzą :):):).

• 2 weeks później...

Witaj Eugeniusz

Przypadkiem trafiłam tutaj i musze powiedziec ,że mnie "zatkało " . Masz piekny domek i cudownie go urzadzasz - gratuluję.

Mam pytanie jakie szerokości masz deski przy ścianach ukośnych i suficie ?

też chce wykonczyć drewnem , ale moge dostać deski o szer.10 cm i wydają mi sie za wąskie , chyba bede musiała szukac dalej. Bo szersze napewno sa ładniejsze. Za ten klinkier to chyba majatek zapłaciłeś ?

pozdrawiam

Witaj :):)

niestety muszę zmierzyć szerokośc desek, nigdy tego nie potrzebowałem :-? :wink: , ale w najblizszym czasie podam.

dziękuję że się podoba domek :lol: :lol: :lol: mi także :oops: :wink: :wink: :wink: . za to ty w pięknym rejonie mieszkasz ach beskidy :lol: :lol: :lol: :oops: :p

niestety klinkier wychodzi drogo, drożej niż zakładałem ale wynika ze wzrostu ceny robocizny w czasie kiedy planowałem dom były zupełnie inne ceny ułożenia - wyszło inaczej trudno :oops: :-? :-? :wink: :wink:

Eugeniusz dzieki za odpowiedź.

Marta moim marzeniem też było wykończyć chociaż przód domu klinkierem ,

ale czas pokaże ile kasy zostanie ,to pomyslę.

Eugeniusz mój taras zaprojektowałam podobnie do Twojego.Mam też duzą

różnicę poziomu terenu -spadek , oczywiście ja bez murku oporowego wykończopnego klinkierem - pieknie to rozwiazałeś. Ja myśle o obłożeniu duzymi kamieniami. Zobaczymy czy to wystarczy , aby zabepieczyc przed obsuwaniem sie ziemi.

Mam dalej prośbę jak tylko bedziesz wiedział ,

jakie te deski masz , to podaj mi rozmiar. Bede miała jeszcze prosbe , a właściwie to moj mąz . W jaki sposób montowane są listwy pod deski , ale to juz mój małzonek bedzie dokładnie pytał , bo ja sie na tym nie znam. My sami ocieplamy i wykańczamy podasze . pozdrawiam