ms. 05.12.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Dzięki za wyjaśnienia. Na forum można dopytać się o różne szczegóły. Mi często trudno rozmawia się z fachowcami, bo używają skrótów myślowych - w sprawach dla nich oczywistych. Pamiętam jak nie mogłam zrozumiec o co chodzi z tym ZUD-em. I każdy kogo pytałam jeszcze bardziej motał mi głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 08.12.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Dzięki Eugeniusz za "rozjaśnienie" kwestii schodów, pięknie się będą komponowały z podłogą na poddaszu. Jestem wielką miłośniczką podłóg drewnianych (obecnie mam nawet fragment parkietu w kuchni). Buduję jednak dom z pompą ciepła i szukam kompromisów Może uda mi się Twój pomysł ze schodami adaptować na mój grunt pozdrawiam i nadal podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 18.12.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam Mamy pytanie co do kuchenki gazowej co ta za firma i model i ile kosztowała, jeśli mogę spytać Szukam czegoś podobnego ma być retro, ale te czarne i mosiężne chyba cięzko się czyszczą więc biała byłaby chyba lepsza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 18.12.2008 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Płyta i piekarnik jest firmy Ariston kolor chyba stara biel czy coś takiego modele PH640MST RHA OW i FT95VC.1 OW/AH . Koszt kompletu około 1600 zł, ale gdzieś widziałem jako promocja po 1300 chyba w Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 19.12.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Witam, jesteśmy pełni podziwu za tempo prac wykończeniowych i ich jakość. Pozdrawiamy serdecznie Sąsiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 22.12.2008 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Witam, jesteśmy pełni podziwu za tempo prac wykończeniowych i ich jakość. Pozdrawiamy serdecznie Sąsiedzi dziękuję dziękuję . Także podziwiam wasze tempo prac pomimo zimy. Mam nadzieję że w końcu się jakoś spotkamy tyle czasu minęło :). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 22.12.2008 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Super idzie Twoja budowa. Teraz chwila odpoczynku...Swięta.... http://images32.fotosik.pl/423/9089fcd165132a85.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 23.12.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://kartki.onet.pl/_i/d/mikolaje_ok1_d.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.12.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Wszystkiego co najlepsze w czasie Świąt Bożego Narodzenia! marta http://www.ekartki.wolsztyn24.pl/kartki/21/512.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 23.12.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 ... byliśmy wczoraj wieczorem na działce i sąsiada nie było... będziemy jutro ok 10 i może uda nam się spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 23.12.2008 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Dziękuję bardzo za pamięc i życzenia z nieukrywaną radością Życzę radosnych i spokojnych Świąt oraz spełnienia wszelkich planów budowlanych w przyszłym roku Agaba niestety ostatnio wpadam tylko na chwilkę, ale myślę że za mieiąc już będę prawie cały czas . Niestety jutro nie będę zaglądał na budowę, ale zapraszam po świętach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 31.12.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Eugeniusz,zaczynaliśmy budowy w tym samym czasie. Mój dom jest znacznie mniejszy i w dodatku parterowy. Bardzo Cię podziwiam - skoordynowanie tylu ekip nie było łatwe. Nasza budowa przy Twojej to jak przysłowiowa bułka z masłem, choć zdarzały się obsuwy. I zbieg okoliczności - buduję w Głoskowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 31.12.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Na Nowy Rok życzę Ci :12 miesiecy zdrowia, 53 tygodni szczęścia, 8760 godzin wytrwałości, 525600 minut pogody ducha i 31536000 sekund milości.http://www.sylwester.dujawica.com.pl/sylwester_zakopane.jpg Dagmara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 01.01.2009 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Eugeniusz, zaczynaliśmy budowy w tym samym czasie. Mój dom jest znacznie mniejszy i w dodatku parterowy. Bardzo Cię podziwiam - skoordynowanie tylu ekip nie było łatwe. Nasza budowa przy Twojej to jak przysłowiowa bułka z masłem, choć zdarzały się obsuwy. I zbieg okoliczności - buduję w Głoskowie! Witaj w Nowym Roku :0, no własnie zbieg okoliczności syn witał nowy rok w Głoskowie :):). Budowa moja czy Twoja wymaga tych samych fachowców tyle że zakres prac jest szerszy, :) no i jesteś troszkę do przodu, niestety nie da się do konca wszystkiego zgrać, terminy czasami tylko niektórych materiałów mogą spowodowac mocne obsuwy tak jak u mnie np drzwi - nie przypuszczałem że można czekać aż 3-6 miesięcy . daggulka Dziękuję bardzo za życzenia ja nawet nie miałem czasu na posiedzenie na necie na zakończenie roku także teraz Życzę wszystkiego NAJ NAJ NAJ :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.01.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 A Ty bywasz w Głoskowie czy tylko wysyłasz syna? Ja wniosek o zwrot VAT złożyłam w lutym. Zgodnie z zasadą, że jak urząd ma na coś 6 miesięcy - sprawa będzie się ciągnęła 6 miesięcy. Akurat trafiło na środek sezonu urlopowego - najpierw ja byłam na urlopie, potem urzedniczka prowadząca moją sprawe, a potem jej zwierzchnik bez którego parafy nie można było pchnąć wypłaty. Ot, proza życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 03.01.2009 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 W głoskowie kiedyś byłem "właścicielem ziemskim" , obecnie raczej nie bywam, syn ma tam kolegę z liceum :) Właśnie w tym rzecz że jak oddasz wniosek o zwrot vatu np w lutym a ty musisz zapłaciś podatek do 30 kwietnia to wtedy piszesz o pokrycie podatku ze zwrotu i nie musisz płacić a potem czekac np 4 miesiące aż oni ci oddadzą :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 12.01.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Witaj Eugeniusz Przypadkiem trafiłam tutaj i musze powiedziec ,że mnie "zatkało " . Masz piekny domek i cudownie go urzadzasz - gratuluję.Mam pytanie jakie szerokości masz deski przy ścianach ukośnych i suficie ?też chce wykonczyć drewnem , ale moge dostać deski o szer.10 cm i wydają mi sie za wąskie , chyba bede musiała szukac dalej. Bo szersze napewno sa ładniejsze. Za ten klinkier to chyba majatek zapłaciłeś ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 12.01.2009 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Witaj :) niestety muszę zmierzyć szerokośc desek, nigdy tego nie potrzebowałem , ale w najblizszym czasie podam. dziękuję że się podoba domek mi także . za to ty w pięknym rejonie mieszkasz ach beskidy niestety klinkier wychodzi drogo, drożej niż zakładałem ale wynika ze wzrostu ceny robocizny w czasie kiedy planowałem dom były zupełnie inne ceny ułożenia - wyszło inaczej trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.01.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Przyznam się, że kiedy widzę klinkier na elewacji - zawsze po cichu myślę, że musiało kosztować majątek. Wygląda za to efektownie i pewnie jest praktyczne. Ja należę do frakcji tynku akrylowego - sam wiesz, że takie elewacje z czasem prezentują się coraz gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 13.01.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Eugeniusz dzieki za odpowiedź.Marta moim marzeniem też było wykończyć chociaż przód domu klinkierem ,ale czas pokaże ile kasy zostanie ,to pomyslę.Eugeniusz mój taras zaprojektowałam podobnie do Twojego.Mam też duzą różnicę poziomu terenu -spadek , oczywiście ja bez murku oporowego wykończopnego klinkierem - pieknie to rozwiazałeś. Ja myśle o obłożeniu duzymi kamieniami. Zobaczymy czy to wystarczy , aby zabepieczyc przed obsuwaniem sie ziemi. Mam dalej prośbę jak tylko bedziesz wiedział ,jakie te deski masz , to podaj mi rozmiar. Bede miała jeszcze prosbe , a właściwie to moj mąz . W jaki sposób montowane są listwy pod deski , ale to juz mój małzonek bedzie dokładnie pytał , bo ja sie na tym nie znam. My sami ocieplamy i wykańczamy podasze . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts