Etiuda 13.01.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Kiedy składałeś podanie o odbiór do PINB-u jeszcze w zeszłym roku czy juz w 2009r. Czy musisz mieć swiadectwo charakterystyki energetycznej do odbioru? Bo od stycznia br takie jest wymagane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 13.01.2009 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Marta szerokość desek jest 8-11 cm plus pióro. Zamocowanie desek jest tak zę łaty czyli kantówki około 5/4 cm są mocowane do jętek i krokwi, przy mocowaniu przez podkładki regulowane jest aby trzymały poziom lub płaszczyznę i na to dopiero deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 13.01.2009 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Etiuda złożone dokumenty tak jak pisałem, czekam na decyzję, budowa zakończona w tamtym roku, zależy od decyzji inspektora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.01.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 hej! hej! Marta to ja, a Maryna to Maryna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.01.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Nasze dokumenty do odbioru budynku złożył kierbud w zeszłym roku. W Twoim przypadku miałabym pewnie wątpliwości czy obejdzie się bez świadectwa energetycznego. Jeśli przyjęli dokumenty - to już połowa sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 14.01.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 To ja Maryna - dziekuje za wymiar desek i sposób mocowaniu. Marta chyba nie chce miec ni c ze mna wspólnego , ( to taki zart pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 15.01.2009 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Marta przepraszam,a i nawet nie wiedziałem że jesteś Marta, zawsze myślałem że MS. to On Niestety przegapiłem ten motyw z nowymi przepisami od 1 stycznia więc niestety taki mój błąd , zobaczymy, ja budowę zakończyłem w tamtym roku, tak mam papiery kwestia interpretacji przepisów - zobaczymy Maryna - hm, chyba raczej chyba każdy z naszej grupy chciałby mieć coś ze sobą doczynienia . Maryna proszę proszę i służę radą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.01.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Eugeniusz, nie ma problema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 16.01.2009 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 18.01.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 witaj - piekny dzień dzisiaj słoneczny , a drzewa ubrane w białej szacie. W górach jest przepiekne , własnie wróciliśmy z wędrówki. Chyba już zaczyna słońce coraz wiecej świecić , oby bliżej wiosny.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.01.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Eugeniuszu, depczę Ci po piętach w załatwianiu formalności. Zamówiłam u geodety inwentaryzację powykonawczą budynku, oprócz mapy dostałam dwa egzemplarze "Wykazu zmian gruntowych". Nawet się zastanawiałam do czego mi to potrzebne. Też muszę rozliczyć się z bankiem - czyli formalnie zakończyć budowę i ujawnić budynek w księdzie wieczystej. Twoje ostatni wpisy w dzienniku spadły mi jak z nieba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 19.01.2009 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Maryna Beskidy są piękne, tyle czasu w nich spędziłem, wiosna i jesień wędrówki, zima narty, kiedyś aktywnie tam działałem w grupie beskidzkiej - no i moim marzeniem było tam mieszkać Marta - uf miło ze jednak ktoś czyta te moje wypociny i przydają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.01.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Eugeniuszu, zaintrygowałeś mnie tą grupą beskidzką. Takie sformułowanie kojarzy mi się z GOPR albo klubem przewodnickim ew. przodowników górskich. Ja należę do frakcji "Beskidy Wschodnie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.01.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Dzienniki budowy nie są żadnymi wypociami, ale skarbnicami wiedzy praktycznej. I stąd moje kolejne pytanie - na czym polega przepuszczanie gniazd od odkurzacza centralnego. Jakie są objawy? U nas mąż kład instalację odkurzacza. Tynkarze uszkodzili jedno podejście - poprawiliśmy jeszcze przed wylewkami. Teraz nadal mamy zaślepki, bo uruchomienie odkurzacza czeka w kolejce rzeczy do wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 20.01.2009 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Marta i prawdłowo kojarzy się - pierwsza myśl jest słuszna :) Wiesz skarbnica wiedzy dla wszystkich pewnie tak ale dla piszącego umysłu ścisłego to także wypociny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.01.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 widzę, że odpisywałeś mi w czasie kiedy ja dopisywałam pytanie o gniazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 20.01.2009 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 tak też bywa, ja wskakuję na chwilkę :), gniazda po właczeniu odkurzacza szumiały, czyli przepuszczały powietrze, wtedy wiadomo hałas no i spadek ciśnienia w instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 21.01.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witaj Eugeniusz, poczytałam Twój dziennik i jestem zachwycona Twoim domkiem. To co mnie najbardziej intersuje na chwilę obecną to kominek. Jest cudny, taki właśnie chcę mieć,tzn kaflowy. Czy możesz powiedzieć gdzie zamawiałeś i kto ci montował? Z tego co się zorientowałam nie jesteś zbyt zadowolony z wykonawcy? Z góry dziękuję za informacje. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 21.01.2009 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Kominek wykonywany jest przez firmę Bielawski Kominki - efekt końcowy nadal czekam, niestety ma "kilka": uwag do wykonania - po pierwsze budowany jest już 6 miesięcy, brak zamknięcia przepływu powietrza, niedokończenie wykonania, wymuszenie rodzaju wkładu - miał być stalowy bo miał być zabudowany, okazuje się że jest opływ powietrza czyli wskazany byłby jakiśc o zwiekszonej powierzchni opływu powietrza, itd itd - już sam czasmi sie zastanawiam czy "marudzę" czy po prostu co innego mówi co innego robi Kafle są z kaflarni Karat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.01.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Bielawski ma gadane. Zanim zdecydowałam się na zakup wkładu poszperałam na forum w grupie nadarzyńsko-grodziskiej (matecznik dla Bielawskiego) - było parę wpisów, że nawala w wykonaniem. Kiedy byliśmy w jego firmie namawiano nas usilnie na obudowę z kafli. Z ulgą stamtąd wyszłam. Wkład z usługą zakupiliśmy gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts