Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klinkierowy Bursztyn - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 303
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Marta szerokość desek jest 8-11 cm plus pióro. Zamocowanie desek jest tak zę łaty czyli kantówki około 5/4 cm są mocowane do jętek i krokwi, przy mocowaniu przez podkładki regulowane jest aby trzymały poziom lub płaszczyznę i na to dopiero deski.

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Marta przepraszam,a i nawet nie wiedziałem że jesteś Marta, zawsze myślałem że MS. to On :oops: :oops: :oops: :oops: :wink: :wink: :wink: :wink:

Niestety przegapiłem ten motyw z nowymi przepisami od 1 stycznia więc niestety taki mój błąd :oops: :cry: , zobaczymy, ja budowę zakończyłem w tamtym roku, tak mam papiery kwestia interpretacji przepisów - :-? :-? :-? :-? :-? zobaczymy :-?

Maryna - hm, chyba raczej chyba każdy z naszej grupy chciałby mieć coś ze sobą doczynienia :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: .

Maryna proszę proszę i służę radą :oops: :oops: :wink:

Eugeniuszu, depczę Ci po piętach w załatwianiu formalności. Zamówiłam u geodety inwentaryzację powykonawczą budynku, oprócz mapy dostałam dwa egzemplarze "Wykazu zmian gruntowych".

Nawet się zastanawiałam do czego mi to potrzebne. Też muszę rozliczyć się z bankiem - czyli formalnie zakończyć budowę i ujawnić budynek w księdzie wieczystej.

Twoje ostatni wpisy w dzienniku spadły mi jak z nieba! :lol:

Maryna Beskidy są piękne, tyle czasu w nich spędziłem, wiosna i jesień wędrówki, zima narty, kiedyś aktywnie tam działałem w grupie beskidzkiej - no i moim marzeniem było tam mieszkać :-? :-? :wink:

Marta - uf :oops: :oops: miło ze jednak ktoś czyta te moje wypociny i przydają się :-? :wink: :oops: :wink: :lol: :lol:

Dzienniki budowy nie są żadnymi wypociami, ale skarbnicami wiedzy praktycznej.

I stąd moje kolejne pytanie - na czym polega przepuszczanie gniazd od odkurzacza centralnego. Jakie są objawy?

U nas mąż kład instalację odkurzacza. Tynkarze uszkodzili jedno podejście - poprawiliśmy jeszcze przed wylewkami. Teraz nadal mamy zaślepki, bo uruchomienie odkurzacza czeka w kolejce rzeczy do wykonania.

Witaj Eugeniusz, poczytałam Twój dziennik i jestem zachwycona Twoim domkiem. :D To co mnie najbardziej intersuje na chwilę obecną to kominek. Jest cudny, taki właśnie chcę mieć,tzn kaflowy. Czy możesz powiedzieć gdzie zamawiałeś i kto ci montował? Z tego co się zorientowałam nie jesteś zbyt zadowolony z wykonawcy? Z góry dziękuję za informacje.

Pozdr.

Kominek wykonywany jest przez firmę Bielawski Kominki - efekt końcowy nadal czekam, niestety ma "kilka": uwag do wykonania :-? :-? :-? - po pierwsze budowany jest już 6 miesięcy, brak zamknięcia przepływu powietrza, niedokończenie wykonania, wymuszenie rodzaju wkładu - miał być stalowy bo miał być zabudowany, okazuje się że jest opływ powietrza czyli wskazany byłby jakiśc o zwiekszonej powierzchni opływu powietrza, itd itd :-? :-? - już sam czasmi sie zastanawiam czy "marudzę" :oops: :oops: :oops: :oops: czy po prostu co innego mówi co innego robi :-? :-? :-? :-?

Kafle są z kaflarni Karat.

Bielawski ma gadane. Zanim zdecydowałam się na zakup wkładu poszperałam na forum w grupie nadarzyńsko-grodziskiej (matecznik dla Bielawskiego) - było parę wpisów, że nawala w wykonaniem.

Kiedy byliśmy w jego firmie namawiano nas usilnie na obudowę z kafli. Z ulgą stamtąd wyszłam. Wkład z usługą zakupiliśmy gdzie indziej.