ambroma 22.01.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Oj, kochani wielkie dzięki ,bo właśnie miałam do niego jechać w sobotę Ale sobie daruję, bo szkoda czasu, a mam drugi namiar na kominkarza polecanego na forum. Eugeniusz, tak czy owak, masz piękny kominek, szkoda tylko, że masz zastrzeżenia do wykonania. Ale może się wszystko ułoży. Czego bardzo Ci życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 22.01.2009 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Bielawski ma gadane. Zanim zdecydowałam się na zakup wkładu poszperałam na forum w grupie nadarzyńsko-grodziskiej (matecznik dla Bielawskiego) - było parę wpisów, że nawala w wykonaniem. Kiedy byliśmy w jego firmie namawiano nas usilnie na obudowę z kafli. Z ulgą stamtąd wyszłam. Wkład z usługą zakupiliśmy gdzie indziej. Tutaj zgadzam się , gadane ma. Z wkładem przekonywał mnie że kominek będzie całkowicie zabudowany jak w piecu kaflowym więc faktycznie przy bezposreniej styczności z szamotem itd wskazany stalowy, ale w momencie jak okazało się że powietrze ma opływac wkład to już chyba wskazane aby miał maksymalne użebrowanie, itd itd . Zresztą ta forma obudowy wkładu wskazywała że kominek będzie miał duuuuużą masę kumulacyjną hm, czekam na poprawki, najpierw zrobię dokumentację fotograficzną, "dobrego" wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 28.01.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 przyszło pismo z PINB-u mam dokumenty do uzupełnienia Eugeniuszu, to tylko papiery Tyle już za Tobą, a więc to tylko mały pryszcz.... I tak należą się GRATULKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 02.02.2009 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Amtla - dziękuję za słowo pocieszenia ale jak wkurzające jest że przechodzi się tyle a potem potrzebują jakieś dziwne NIKOMU NIEPOTRZEBNE papiery bo nie wiem czy dom nagle stanie się cieplejszy czy ekonomiczniejszy od wydania od 1000 złotych polskich na kawałek dziwnego papieru, a za te pieniądze ile byłoby styropianu lub wełny ach - trzeba żyć dalej do przeprowadzki 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 02.02.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 ach - trzeba żyć dalej do przeprowadzki 3 tygodnie I tak trzymaj Ale zgadzam się z Tobą w 100% - znaleziono kolejne sposoby na wyciągnięcie gotówki od społeczeństwa, brrrrrrrrrrrrrrrrrr za friko Płacz i płać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 03.02.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Eugeniuszu, długo czekałeś na mapę od geodety? U mnie trwało to od drugiej połowy września do początku grudnia. Bez mapy nasz kierbud nawet nie chciał się z nami spotkać w sprawie odbioru budynku. Sam wszystko załatwił - tak że nawet nie wiem jak wygląda komplet dokumentów dla PINB. Dodatkowy wydatek 1000 zł pod koniec budowy bardzo boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 03.02.2009 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Na mape czekałem około miesiąca, a jest to związane z oczekiwaniem w składnicach map, zgłoszeniach itd, ale muszę przyznać że mój geodeta dawał najkrótszy termin i jeszcze go skrócił :) Najbardziej chyba bolą kradzieże i bezsensowne wydatki O 22.00 mam odebrać świadectwo i zdążę uzupełnić dokumenty w ciągu 7 dni od odebrania pisma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 04.02.2009 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Bardzo zacna rezydencja. Bardzo!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 05.02.2009 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Bardzo zacna rezydencja. Bardzo!!!! hm, miał być przytulny tradycyjny domek Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.02.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 No tak, rezydencja zobowiązuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 07.02.2009 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 No tak, rezydencja zobowiązuje właśnie , mam nadzieję że tylko niektórzy uważają że wyszła rezydencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alenrok 08.02.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Z góry przepraszam jeżeli nieuważnie czytałam, ale.............. co to za płytki w spiżarce na podłodze iiii jakiej wielkości macie ona w piwnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 08.02.2009 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 To jest spiżarka przy kuchni, czyli taka podręczna ma 93/128 cm :), płytki mają 20/20, są to płytki z łazienki , zdjęcia niebiesko białej łazienki, kostki robione z terakoty takiej jak w kuchni, widać kawałek podłogi. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 11.02.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 GRATULACJE....za odbiór z PINB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 11.02.2009 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 AGABA dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 11.02.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Gratuluję zakończenia budowy.!! Jak na tak krótki czas a taki duzy zakres prac: dom z klinkieru, zagospodarowanie terenu i to jakie?!!! to tempo miałes imponujace!!! Zyczę radości w korzystania z tego cudnego domu. Myślę że sie z forum nie rozstaniesz i ..ewentualnie udzielisz eksperckich porad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 11.02.2009 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Etiuda Dziękuję dziękuję :)) ale po moich niewyparzonych odpowiedziach http://fundir.org/stuff/fundir.org,kobieta_i_bmw,154dfc7f9d5fcca9447018f1b7cba21e.jpg Poduszki to podstawa........ jak z zębami na wierzchu ucieka z tego pop......... kraju :) - niestety sami go takim robimy i re............. no tak chyba to mój ostatni post nie wiem czy redakcja pozwoli na zabieranie głosu , będę się starał służyć poradą no i oczywiście przedstawiać dalszy postęp prac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 11.02.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Szczerze gratuluję oficjalnego zakończenia budowy Ja dopiero zaczynam i mam nadzieję, że najdalej za 2 lata będę się cieszyć równie mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.02.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Szybciutko uwinąłeś się ze świadectwem, ale dzięki temu nie przerwałeś biegu sprawy. Gratuluję! Przejrzałam Twoją "białą listę" - dach robiłeś z DachLuxem. Ciekawe, że człowieka od świadectwa energetycznego wyszukałeś w Iwicznej. Podobnie skład Olsena, o ile mnie pamięć nie myli, też jest w "moich" stronach. My bardzo skupiliśmy się na pracach wewnętrznych i całkiem zaniedbaliśmy prace dookoła domu - od frontu ciągle ogrodzenie i brama tymczasowa. U Ciebie nawet całkiem spory żywopłot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 12.02.2009 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Niestety i szybko i trzeba było zapłacić ale audytor (czy jak tam się nazywa :)) faktycznie zrobił szybko i bez problemowo, sama godzina odbioru jak widać :0 dlatego polecam :) Z dostawami i usługami nie zawsze zwracałem uwagę na miejsce , liczyło się sumienność, terminowość i oczywiście cena . Olsen jest z Chyliczek, Ja starałem się zrobić maksymalnie na zewnątrz gdyż potem na końcówce brakuje pieniędzy i serca na prace zewnętrzne , a żywopłot drobiażdżek ma tylko.............45 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts