Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klinkierowy Bursztyn - komentarze

Recommended Posts

Oj, kochani wielkie dzięki :roll: ,bo właśnie miałam do niego jechać w sobotę :wink:

Ale sobie daruję, bo szkoda czasu, a mam drugi namiar na kominkarza polecanego na forum.

Eugeniusz, tak czy owak, masz piękny kominek, szkoda tylko, że masz zastrzeżenia do wykonania. Ale może się wszystko ułoży. Czego bardzo Ci życzę. :D

• Odpowiedzi 303
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bielawski ma gadane. Zanim zdecydowałam się na zakup wkładu poszperałam na forum w grupie nadarzyńsko-grodziskiej (matecznik dla Bielawskiego) - było parę wpisów, że nawala w wykonaniem.

Kiedy byliśmy w jego firmie namawiano nas usilnie na obudowę z kafli. Z ulgą stamtąd wyszłam. Wkład z usługą zakupiliśmy gdzie indziej.

Tutaj zgadzam się :-? :-? :-? , gadane ma. Z wkładem przekonywał mnie że kominek będzie całkowicie zabudowany jak w piecu kaflowym więc faktycznie przy bezposreniej styczności z szamotem itd wskazany stalowy, ale w momencie jak okazało się że powietrze ma opływac wkład to już chyba wskazane aby miał maksymalne użebrowanie, itd itd . Zresztą ta forma obudowy wkładu wskazywała że kominek będzie miał duuuuużą masę kumulacyjną

hm, czekam na poprawki, najpierw zrobię dokumentację fotograficzną, "dobrego" wykonania :-? :-? :-?

Amtla - dziękuję za słowo pocieszenia ale jak wkurzające jest że przechodzi się tyle a potem potrzebują jakieś dziwne NIKOMU NIEPOTRZEBNE papiery bo nie wiem czy dom nagle stanie się cieplejszy czy ekonomiczniejszy od wydania od 1000 złotych polskich na kawałek dziwnego papieru, a za te pieniądze ile byłoby styropianu lub wełny :o :o :o :o

ach - trzeba żyć dalej do przeprowadzki 3 tygodnie :-? :oops: :oops: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Eugeniuszu, długo czekałeś na mapę od geodety?

U mnie trwało to od drugiej połowy września do początku grudnia. Bez mapy nasz kierbud nawet nie chciał się z nami spotkać w sprawie odbioru budynku. Sam wszystko załatwił - tak że nawet nie wiem jak wygląda komplet dokumentów dla PINB.

Dodatkowy wydatek 1000 zł pod koniec budowy bardzo boli. :evil:

Na mape czekałem około miesiąca, a jest to związane z oczekiwaniem w składnicach map, zgłoszeniach itd, ale muszę przyznać że mój geodeta dawał najkrótszy termin i jeszcze go skrócił :):)

Najbardziej chyba bolą kradzieże i bezsensowne wydatki :evil: :evil: :evil:

O 22.00 mam odebrać świadectwo :o :o :o :o :o i zdążę uzupełnić dokumenty w ciągu 7 dni od odebrania pisma :lol: :lol: :lol: :lol:

Gratuluję zakończenia budowy.!! :D Jak na tak krótki czas a taki duzy zakres prac: dom z klinkieru, zagospodarowanie terenu i to jakie?!!! to tempo miałes imponujace!!!

Zyczę radości w korzystania z tego cudnego domu.

Myślę że sie z forum nie rozstaniesz i ..ewentualnie udzielisz eksperckich porad. :D :D :D

Etiuda Dziękuję dziękuję :oops: :oops: :oops: :oops: :):):))

ale po moich niewyparzonych odpowiedziach

http://fundir.org/stuff/fundir.org,kobieta_i_bmw,154dfc7f9d5fcca9447018f1b7cba21e.jpg

Poduszki to podstawa........

jak z zębami na wierzchu ucieka z tego pop......... kraju :):):) - niestety sami go takim robimy :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? i re.............

:o :o :o :o no tak chyba to mój ostatni post :-? :-? :-? :-?

nie wiem czy redakcja pozwoli na zabieranie głosu :-? :-? :-? :-? :-? :oops: :oops: :oops: :-? :-? :-? , będę się starał służyć poradą no i oczywiście przedstawiać dalszy postęp prac :):):)

Szybciutko uwinąłeś się ze świadectwem, ale dzięki temu nie przerwałeś biegu sprawy. Gratuluję!

Przejrzałam Twoją "białą listę" - dach robiłeś z DachLuxem. Ciekawe, że człowieka od świadectwa energetycznego wyszukałeś w Iwicznej. Podobnie skład Olsena, o ile mnie pamięć nie myli, też jest w "moich" stronach.

My bardzo skupiliśmy się na pracach wewnętrznych i całkiem zaniedbaliśmy prace dookoła domu - od frontu ciągle ogrodzenie i brama tymczasowa. U Ciebie nawet całkiem spory żywopłot.

Niestety i szybko i trzeba było zapłacić ale audytor (czy jak tam się nazywa :):)) faktycznie zrobił szybko i bez problemowo, sama godzina odbioru jak widać :):0 dlatego polecam :):)

Z dostawami i usługami nie zawsze zwracałem uwagę na miejsce , liczyło się sumienność, terminowość i oczywiście cena :-? :wink: :lol:. Olsen jest z Chyliczek,

Ja starałem się zrobić maksymalnie na zewnątrz gdyż potem na końcówce brakuje pieniędzy i serca na prace zewnętrzne :-? :-? :-? :lol: :lol: :lol: , a żywopłot drobiażdżek ma tylko.............45 lat :o :o :o :lol: :lol: :lol: :lol: