Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klinkierowy Bursztyn - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 303
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
ręka w egipcie a ja na zwolnieniu

:D :D Zazdroszczę ręce!

A tak na poważnie - z tymi rzeczami, których nie można znaleźć - trafiłeś w sedno! Strasznie nie lubię uczucia, kiedy nie wiem gdzie co leży. Wszystkiego trzeba szukać.

U nas też niedługo przeprowadzka.

ręka w egipcie a ja na zwolnieniu

:D :D Zazdroszczę ręce!

A tak na poważnie - z tymi rzeczami, których nie można znaleźć - trafiłeś w sedno! Strasznie nie lubię uczucia, kiedy nie wiem gdzie co leży. Wszystkiego trzeba szukać.

U nas też niedługo przeprowadzka.

Takiej to dobrze :wink: :wink: :wink: :-? :-? - mam na myśłi ręce wczasuje sobie, a druga pracuje za dwie :-? :wink: :wink:

To ma do siebie przeprowadzka żę ciagle coś musi znaleść swoje miejsce no najpierw lub potem trzeba to znaleść :-? :-? :wink: :wink: .

Przeprowadzka to jest to, ta pierwsza noc i próba znalezienia się w nowym, czyli gdzie kuchnia, gdzie sypialnia no i gdzie ulubiony .................. fotel :lol: :lol: :lol: :lol:

Po przeprowadzce - dużo Ci zostało drobiazgów do zrobienia?

U nas niby wszystko gotowe na przeprowadzkę, ale gdzie nie spojrzę widzę: uchwyt do przykręcenia, tu dokończyć, tam wyrównać, zaakrylować, zaimpregnować itp. Jednym słowem pracy po pachy, z drobną różnicą że będziemy na miejscu.

:roll:

Niestety na każdym kroku jest coś do zrobienia, sam sie na to zdecydowałem, przynajmniej będąc na miejscu pomału coś tam się zrobi, z drugiej strony cięzko się zmobilizować, jak się już by poszło na budowę to robi się cały czas coś, a tak tylko z doskoku :-? :oops: :-? , ale postępy są, przychodzi także nadal Pan od wszystkiego i ciągle coś jest do zrobienia, na wiosnę zostało dokończenie balkonów i wejścia - nadal brak wylewki i granitu :-? :-? :-? , ale i tak każdy dzień cieszy :lol: :lol:

• 3 weeks później...

dziennik budowy super prowadzony, gratuluję, szkoda że zaczynaliśmy w tym samym czasie i nie mogłam poczytać wcześniej tylu cennych informacji :lol:

krzywisz się na kolor ścian w pokoju córki? to zobacz w mojej galerii co ja zrobiłam w jednej z sypialni :oops:

możesz podać namiary na firmę, która robiła Ci garderobę?

ja też jestem na etapie zbierania dokumentów do inwentaryzacji budynku, czyli znowu papierologia :roll:

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Eugeniusz,

Jak zwykle po prośbie - masz super barierki schodowe, i w dodatku mocowane do boku - tak jak u mnie musi być. czy podzieliłbyś się namiarem na wykonawcę i uchylił rabka tajemnicy ile Cię to cudko kosztowało?

U nas chwilami jak po grudzie, ale w połowie lipca chcielibyśmy się wprowadzić.

Blanka

PS

Dzięki za namiar do ekipy od kostki - jesteśmy umówieni na czerwiec.

Balustrady zamówiłem u forumowego Roman5511 wykonanie, podejście do klienta i pracy na baaaaaaardzo dobrze, minusy, po wykonaniu nagle próba zmiany ceny za metr, nadwyżkowe centymetry, czyli pomiary i wycena niższa niż praca końcowa.

Uwaga co do mocowania, troszkę za duży łuk mocowania i wchodzi w przejście, trzeba na to zwrócić uwagę. U mnie przez to jedna barierka musiała być przesunięta i zwężyła wejście. :-? :-? :-? :-?