Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klinkierowy Bursztyn - komentarze

Recommended Posts

Znakomity instruktaż montażu nawodnienia ogrodu. :D :lol: :D Chapeau bas !!!

Nas to czeka na przyszła wiosne ale czytalam z wielkim zainteresowaniem.

Czyli że bedziesz mógł właczac nawadnianie poszczególnymi sekcjami w zależnosci od potrzeb? A linia kroplująca też jest podłaczona do któregoś elektrozaworu? I do czego ją planujesz? i te zraszacze są różne bo mają kąty wypływu wody rózne czy również różne przepływy. A ile arów (lub m2 ma Twój ogród?)

• Odpowiedzi 303
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Opisałem dokładnie gdyż sam nie mogłem znaleść dokładnych opisów roboczych :-? . Włącza się sekcje w zależności od potrzeb i oczywiście aby utrzymać wydajnośc i ciśnienie w zasilaniu, nie można jednocześnie podłączyć za dużo punktów. Linia kroplujaca do nawadniania krzaczków wzdłuż ogrodzenia, oraz ogródka :wink: , ponieważ będzia leżała pod korą można troszke pokombinować, do około 80m linii. Linia kroplujaca podłączona jest do jednego elektrozaworu, zraszacze zależą od zasięgu oraz kąta zraszania (każdy posiada inną regulację zasięgu i kąta). U mnie jest około 350m trawki, ale układ wymagał dotarcia do małych powierzchni więc wyszło więcej zraszaczy działających na małe powierzchnie.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Dziękuję dziękuję :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , faktycznie mało mnie na zdjęciach a nie zastrzegałem żeby nie robić :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: . Miłe że pamiętasz o mnie :oops: :oops: :wink: :wink:.

Baaardzo miły liz, wspaniałe pieski, chwilami żałowałem że nie wziąłem mojego mordercę ..................ludzkich serc :wink: :wink: :wink: , może razem by się fajnie bawiły :):)

• 2 weeks później...

Ja też w końcu tutaj dotarłam :D

Piękny domek z przytulnymi wnętrzami idealnie wkomponowany w otoczenie , i zielono, i drzewa wielkie :o , i ścieżki ładne, i trawniczek zadbany , i w ogóle ..... pozazdrościć przyszłam :oops: :D .

Widać od razu , że mnóstwo serca i pracy włożyłeś w to swoje miejsce na ziemi :wink: .

oj mnóstwo, pomimo że sceptycznie podchodzę do tego miejsca, bardzo dobrze się tam czuję :):):)

no nie ma , słuchaj - innej opcji ....przecież także dla siebie budowałeś ....musisz się tam dobrze czuć bo gdyby było inaczej to by była prawdziwa katastrofa budowlana .... :roll: :wink: :lol:

• 2 months później...

Witam. :D

Jestem pod wrażeniem efektu prac w Pana domku.Nie wiem czy mogę, ale

chciałam zapytać się o zjazd do garażu.Jesteśmy na etapie kładzenia stropu nad piwnicą, ale już za momencik będzie trzeba zająć się zjazdem do garażu, który jest w piwnicy. Piwnica będzie wystawać jakieś 3 bloczki ponad ziemię + strop.Mamy do dyspozycji jakieś 20 m w linii prostej do płotu.Trochę boimy się, że będzie stromo, a w zimę będzie problem z wyjechaniem.Ponadto pozostaje problem nawierzchni, aby była przyczepna i nie tworzyła "koryta" dla deszczówki. Czy doświadczony forumowicz mógłby coś podpowiedzieć w aspekcie stromych zjazdów niedoświadczonemu jeszcze i zielonemu forumowiczowi?:oops: :p :roll: :wink:

tak to mniej więcej wyglądało na początku:

http://images41.fotosik.pl/194/a37f5ee74b106fbfmed.jpg

a tak teraz:

http://images50.fotosik.pl/199/a008b2909e43e46bmed.jpg

będę wdzięczna za każdą podpowiedź 8)

"doświadczony" :):), niestety zrobiłem mały błąd przy zjeździe, dobrze wyprofilowałem początek zjazdu aby niski samochód nie zawieszał się ale nie uwzględniłem :oops: :oops: :oops: że samochód także wystaje z przodu i tyłu - zwłaszcza jak jest hak i pojawił się problem że mając samochód o długim przodzie i tyle lekko przyhaczam hakiem lub zderzakiem, zastosowałem dodatkowy podest ale to dodatkowy próg i utrudnienie więc :

- najlepiej zróbcie jak najdłuższy zjazd

- profilując zjazd niech wezmą listwę długości samochodu typowego (np skoda jest niska i ma długi tył i przód - mój problem) i zamocują dwie poprzeczki jako koła o długości równej wysokości samochodu od podłoża i sprawdzą początek zjazdu na zawieszenie środka i koniec zjazdu na zawieszenie wystających części :wink: .

- nie żałujcie na szerokości zjazdu i drzwi - jak najszerszy, potem dochodzi izolacja itd i nagle robi się wąsko

Powodzenia w pracach a czas szybko biegnie :):):) i wkrótce będziecie na tym samym etapie :):)

Dziękuje za szybką odpowiedź. Bardzo mi Pan pomógł :D

Jest Pan szybszy niż błyskawica :lol:

...nic dziwnego że budowa tak pięknie posuwa się do przodu! 8) Pozdrawiam

Nie mów przez Pan, wtedy się czuję staro :):):)

Przypadek ze wiszę na kompie i zaglądam na forum :):), czasami mogło to być kilka dni :):)

• 3 months później...