Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klinkierowy Bursztyn - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 303
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Eugeniusz czy Ty masz drewniane okna? Jeśli tak to jak te pliski są zamocowane , ja mam drewniane i nie chciałabym w nich wiercić :oops: :lol:

Mikopiko mam okna drewniane i niestety jedyny sposób zamocowania jest wkręcenie wkrętu, jest to średnica około 3 mm. :-? :-?

• 3 weeks później...
no i był coś tam robili i ma działać, kontrola ww wtorek :-? :-?

prace uzupełniające czyli glazura i stopnie do piwnicy, klamki itd itd

był też pan od barierek na balkonach, wycieli koło i jedną poręcz mają ją zrobić prostą i zamontować koło takie jak zamówiłem u kowala :-? :-?

była też druga ekipa od barierek i wstępny efekt bez ostatecznego malowania i zacierania :-? :wink:

http://images49.fotosik.pl/63/808926206cbc5a05m.jpg http://images46.fotosik.pl/63/539622bef442fb31m.jpg

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: i niestety ciagle powtarzajacy się motyw czyli wycena do zamówienia a potem ponowne pomiary i oczywiście nagle przybywa cm/m :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: , przeciez po coś mierzą i wyceniają - czyli świadomie zaniżają :-? :-? :-? , klient decyduje się na jakąs tam kwotę - czyli czyste naciaganie :cry: :-? - denerwuje zwłaszcza na koniec budowy,

przewiercili przewód różnicówka wyrzucała całe poddasze, na szczęście usuniecie kołka metalowego wystarczyło :-? :-?

mebelki w sypialni wietrzą się i czekają na wprowadzenie :lol: :lol: :lol: :lol:

http://images47.fotosik.pl/63/bcf2c4db6a6f41f0m.jpg

a w salonie już żyrandole w komplecie :lol: :lol:

http://images41.fotosik.pl/59/b41af9ed9df72d3em.jpg

do przeprowadzki tydzień :lol: :lol: czyli 7 dni :lol: :lol:

masz przepiękna balustradę.

jaki był jej koszt w całości, i skąd wytrzasnałeś wzór, przy twoim układzie schodów wygląda rewelacyjnie. Gratuluję!!!!!

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Elewacja z klinkieru jest fantastyczna. Czy mogę prosić o informację (może być na priv'a) ile p. Tomasz liczy za m2 (ew. za sztukę)?

Thx :)

Przepraszam że dopiero :):), płaciłem coś około 110-120 za m2 powierzchni do fugowania. Bez liczenia dodatkowo za nadproża.

ja mam pytanie o kostkę granitową w ogrodzie, tą która oddziela korę od trawnika, czy ta kostka jest tylko położona na ziemi? czy jest jakoś w nią wkopywana? pytam, bo mój mąż nie chce się zgodzić na takie rozwiązanie, bo twierdzi, że jak się stanie na taka kostkę to ona będzie ruchoma. my mamy kostkę betonową, która ma wysokość 4cm i nie za bardzo sobie wyobrażam czy można ją jeszcze wkopać 8)

pozdrawiam

Renata

Kostka jest wkopywana w ziemię i dodatkowo podsypka piasku z cementem, tak aby lekko związało. PO krótkim uzytkowaniu zdarza się że któraś się poruszy jak czymś się uderzy ale generalnie jest to stabilne. Wystaje 2-3 cm aby można było bez problemu kosić (kostka ma 8/11 cm). Betonową też by można tak minimalnie wkopać na podkładzie nieco mocniejszym.

pozdrawiam

Kostka jest wkopywana w ziemię i dodatkowo podsypka piasku z cementem, tak aby lekko związało. PO krótkim uzytkowaniu zdarza się że któraś się poruszy jak czymś się uderzy ale generalnie jest to stabilne. Wystaje 2-3 cm aby można było bez problemu kosić (kostka ma 8/11 cm). Betonową też by można tak minimalnie wkopać na podkładzie nieco mocniejszym.

pozdrawiam

dzięki za odpowiedź, wyszła racja mojego męża ;)

będzie wyższa kostka ;)

Daggulka - jak u budowlańca, pomału pracuję i wykańczam drobiazgi, więc mniej czasu na forum, ale jak nie patrzeć kilka dni temu stuknął rok od zamieszkania, jednocześnie szybko i ma sie wrażenie jakby lata mieszkało się :):).

Jak widzę za to Ty nadrabiasz za dwoje i jesteś baaaaardzo aktywna :):), ale oby jak najwięcej takich forumowiczów :):)

• 1 month później...
  • 6 months później...
  • 2 months później...
  • 2 months później...