Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klinkierowy Bursztyn - komentarze

Recommended Posts

Dziękuję Dziękuję, :lol: :lol: Wzajemnie wszystkiego Naj - spokojniejszych, radośniejszych i szczęśliwszych Świat oraz w Nowym Roku spełnienia wszelkich planów zawodowych i rodzinnych, Krótko niech się spełni wszystko o czym zamarzycie :):):):)

• Odpowiedzi 303
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
Najważniejsze, to mieć już koncepcję co gdzie i jak ma być. Wtedy pytania budowlańców nie zaskakują i wszystko da się. Ale trzeba mieć czas by to wszystko przedtem przemysleć i rozplanować... :roll: Nie mówię już o tym by zgrać termino dowozu z terminem ekipy... :wink:

• 2 weeks później...
Witam wszystkich w swoich progach i proszę dzielić sie swoimi uwagami - na temat gustu nie będę dyskutował :wink: :wink: :o :wink: , po za tym wszelkie miłe i niemiłe uwagi wskazane :lol: :lol:

bardzo ladny dziennik

wyczytalem ze robisz grilla i wedzarnie w ogrodzie

to bedzie ze wspolnym kominem, powiedzmy jedna calosc?

mam w planie grilla a na tylach wedzarenke - ze wspolnym kominem

skad wziales pomysl, jak mozesz podziel sie projektem

Witam Pana Eugeniusza! I jak robota z obkładaniem domu w klinkierze bursztyn stanęła? Pewnie to ta pogoda tak psuje dalsze posówanie się prac do przodu?

Odpisałam kiedyś na pana post w związku z domami z klinkieru (wkleiłam 3 zdjęcia takowych)i jestem ciekawa jak zostanie wykonany Pana domek?

A może nie wkleił Pan najświeższych zdjęć z budowy domu... Chętnie obejrzałabym. Te słupki na ganku domyślając się są obłorzone klinkierem bursztyn CRH ??? Bo tak przez tą folie słabo widać :-?

Pozdrawiam

i życze "szybkiego do przodu" w robotach budowlano-wykończeniowych

Zaczynają się trudne wybotu na początek oczywiście okna jakie - drewno czy pcv :-? :-? :-? :wink: , oraz kolorystyka.

Na początek okna z olecka firma KRC ładny profil okien retro zobaczymy jakie ceny :-? :-?

http://images32.fotosik.pl/61/133837a427d0bd31m.jpg

i jaki kolor udało się wziąć przekroje i postawić na dwóch warstwach docelowej elewacji także jak widać nieżej:\

http://images32.fotosik.pl/61/c5e15f782c958139m.jpg http://images31.fotosik.pl/61/3d0a2291d01b792em.jpg

hm, trudny wybóe pierwszy to tzw złoty dąb i chyba pójdę w tym kierunku, gdyż dach ma być w kolorze naturalnej cegły, chociaż zastanawiam sie czy nie zrobić ciemnych i odcięcia czyli rynny i obróbki też ciemne :-? :-? :-? .

Panie Eugeniuszu mam pytanie co do tych okien? Na tym pierwszym foto okno złoty dąb O.K.... a to drugie ciemniejsze- nie wiem ? Prosze dać znać. Myśmy też nastawili się na okna i drzwi złoty dąb ale widze że ciekawiej do elewacji bursztynowej wyglądałyby okna te ciemniejsze (drugie foto) i na takie ja bym się osobiście zdecydowała. :wink:

Witam wszystkich w swoich progach i proszę dzielić sie swoimi uwagami - na temat gustu nie będę dyskutował :wink: :wink: :o :wink: , po za tym wszelkie miłe i niemiłe uwagi wskazane :lol: :lol:

bardzo ladny dziennik

wyczytalem ze robisz grilla i wedzarnie w ogrodzie

to bedzie ze wspolnym kominem, powiedzmy jedna calosc?

mam w planie grilla a na tylach wedzarenke - ze wspolnym kominem

skad wziales pomysl, jak mozesz podziel sie projektem

Z projektami trudno aby coś dopasowało ale sam na podstawie kilku wzorów zaprojektowałem :-? :oops:

http://images24.fotosik.pl/148/f7365f72cfbac3f1m.jpg

Przewiduję zrobić to z cegły recznie formowanej, z wkładkami z klinkieru tak jak zaciemnione, dwa przednie łuki są o 1/2 cegły do przodu, palenisko z boku i rura dla schłodzenia przynajmniej częsciowo spalin, blat wylewany i na tymm położona cienka płyta z granitu, na ściance gniazdko, wymiary tak jak na rysunku wg cegieł, głebokość około 3 i 1/2 cegły. Oczywiście plus zaprawa około 1cm. Przewiduję ponadto że na ścianie wędzarni zamocuję gniazdko, z tyłu za grillem będzie miejsce na drewno. Zobaczymy jak wyjdzie :-? :-? :lol:

Witam Pana Eugeniusza! I jak robota z obkładaniem domu w klinkierze bursztyn stanęła? Pewnie to ta pogoda tak psuje dalsze posówanie się prac do przodu?

Odpisałam kiedyś na pana post w związku z domami z klinkieru (wkleiłam 3 zdjęcia takowych)i jestem ciekawa jak zostanie wykonany Pana domek?

A może nie wkleił Pan najświeższych zdjęć z budowy domu... Chętnie obejrzałabym. Te słupki na ganku domyślając się są obłorzone klinkierem bursztyn CRH ??? Bo tak przez tą folie słabo widać :-?

Pozdrawiam

i życze "szybkiego do przodu" w robotach budowlano-wykończeniowych

NIestety prace musiały być przełożone do wiosny, także mam zamiar ruszyć z początkiem kwietnia, tylko małe problemy z ekipami :-? - zobaczymy :-? .

Faktycznie jest to bursztyn z CRH, folia pozostała po zalewaniu balkonu ale zabezpiecza na czas budowy :):)

p.s. proszę nie mówić przez pan czuję sie bardzo staro wtedy :-? :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Panie Eugeniuszu mam pytanie co do tych okien? Na tym pierwszym foto okno złoty dąb O.K.... a to drugie ciemniejsze- nie wiem ? Prosze dać znać. Myśmy też nastawili się na okna i drzwi złoty dąb ale widze że ciekawiej do elewacji bursztynowej wyglądałyby okna te ciemniejsze (drugie foto) i na takie ja bym się osobiście zdecydowała. :wink:

Niestety nie wiem jako to jest kolor ale jak mi dasz troszkę czasu to się dowiem :wink:. Ja stwierdziłem ze domek będzie za ciemny no i do tego koloru wypadałoby dać ciemny dach, a wtedy będzie za ciemny - przynajmniej mi się tak wydaje :-? :-? :lol:

No to farciarz z Ciebie Eugeniusz! 8) Znaleźć wolny termin u dobrej ekipy to na prawdę cud!! :lol:

Chyba troszkę, z tego co słyszę to niesłychanie spokojny i sumienny wykonawca, zobaczymy, znam go parę lat nigdy mnie przy wejściu do klatki nie pobił także napewno spokojny :wink: :wink: :lol:

Zaczynają się trudne wybotu na początek oczywiście okna jakie - drewno czy pcv :-? :-? :-? :wink: , oraz kolorystyka.

Na początek okna z olecka firma KRC ładny profil okien retro zobaczymy jakie ceny :-? :-?

http://images32.fotosik.pl/61/133837a427d0bd31m.jpg

i jaki kolor udało się wziąć przekroje i postawić na dwóch warstwach docelowej elewacji także jak widać nieżej:\

http://images32.fotosik.pl/61/c5e15f782c958139m.jpg http://images31.fotosik.pl/61/3d0a2291d01b792em.jpg

hm, trudny wybóe pierwszy to tzw złoty dąb i chyba pójdę w tym kierunku, gdyż dach ma być w kolorze naturalnej cegły, chociaż zastanawiam sie czy nie zrobić ciemnych i odcięcia czyli rynny i obróbki też ciemne :-? :-? :-? .

Byłem pytałem się :lol: ale już nie mają tego producenta :-? :-? ale jak pani pamięta to nazywało się "Dąb bagienny" :-? :wink: , porównywaliśmy innych i było podobne do orzech. :lol: :lol:

• 2 weeks później...
Wybór terakoty i glazury to niekończąca się historia... :roll: Ja coały czas coś dokupuję: a to cokoliki, a to 1mkw jakiegoś gresu, a to fugi... Tak łatwo z tego nie wywyniesz się... :lol: W szczególności, że do domku to potrzeba ze 150mkw glazuro-gresów... I weź tu człowieku udźwignij to finansowo, nie? :(