Eugeniusz_ 23.12.2007 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Dziękuję Dziękuję, Wzajemnie wszystkiego Naj - spokojniejszych, radośniejszych i szczęśliwszych Świat oraz w Nowym Roku spełnienia wszelkich planów zawodowych i rodzinnych, Krótko niech się spełni wszystko o czym zamarzycie :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 23.12.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 By Wam wszystko pasowało, by kłopotów było mało, byście zawsze byli zdrowi, by problemy były z głowy, by się wiodło znakomicie, by szczęśliwe było życie! http://www.wrss.mse.agh.edu.pl/mse2/images/gfx/366.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.12.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 Myslę, że nikt się nie włamie. Poza tym wystarczy nic nie przechowywać cennego i po zabawie. Super, że udało Ci się zdążyć ze wszystkim przed zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 No, zgadzam się z Tobą - wykończeniówka to najbardziej męczący etap budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 10.01.2008 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Njgorsze te wybory, szybkie podejmowanie decyzji , ale trzeba się trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.01.2008 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Najważniejsze, to mieć już koncepcję co gdzie i jak ma być. Wtedy pytania budowlańców nie zaskakują i wszystko da się. Ale trzeba mieć czas by to wszystko przedtem przemysleć i rozplanować... Nie mówię już o tym by zgrać termino dowozu z terminem ekipy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.01.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witam wszystkich w swoich progach i proszę dzielić sie swoimi uwagami - na temat gustu nie będę dyskutował , po za tym wszelkie miłe i niemiłe uwagi wskazane bardzo ladny dziennik wyczytalem ze robisz grilla i wedzarnie w ogrodzie to bedzie ze wspolnym kominem, powiedzmy jedna calosc? mam w planie grilla a na tylach wedzarenke - ze wspolnym kominem skad wziales pomysl, jak mozesz podziel sie projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 25.01.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Witam Pana Eugeniusza! I jak robota z obkładaniem domu w klinkierze bursztyn stanęła? Pewnie to ta pogoda tak psuje dalsze posówanie się prac do przodu? Odpisałam kiedyś na pana post w związku z domami z klinkieru (wkleiłam 3 zdjęcia takowych)i jestem ciekawa jak zostanie wykonany Pana domek? A może nie wkleił Pan najświeższych zdjęć z budowy domu... Chętnie obejrzałabym. Te słupki na ganku domyślając się są obłorzone klinkierem bursztyn CRH ??? Bo tak przez tą folie słabo widać Pozdrawiam i życze "szybkiego do przodu" w robotach budowlano-wykończeniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 25.01.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Zaczynają się trudne wybotu na początek oczywiście okna jakie - drewno czy pcv , oraz kolorystyka. Na początek okna z olecka firma KRC ładny profil okien retro zobaczymy jakie ceny http://images32.fotosik.pl/61/133837a427d0bd31m.jpg i jaki kolor udało się wziąć przekroje i postawić na dwóch warstwach docelowej elewacji także jak widać nieżej:\ http://images32.fotosik.pl/61/c5e15f782c958139m.jpg http://images31.fotosik.pl/61/3d0a2291d01b792em.jpg hm, trudny wybóe pierwszy to tzw złoty dąb i chyba pójdę w tym kierunku, gdyż dach ma być w kolorze naturalnej cegły, chociaż zastanawiam sie czy nie zrobić ciemnych i odcięcia czyli rynny i obróbki też ciemne . Panie Eugeniuszu mam pytanie co do tych okien? Na tym pierwszym foto okno złoty dąb O.K.... a to drugie ciemniejsze- nie wiem ? Prosze dać znać. Myśmy też nastawili się na okna i drzwi złoty dąb ale widze że ciekawiej do elewacji bursztynowej wyglądałyby okna te ciemniejsze (drugie foto) i na takie ja bym się osobiście zdecydowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 26.01.2008 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Witam wszystkich w swoich progach i proszę dzielić sie swoimi uwagami - na temat gustu nie będę dyskutował , po za tym wszelkie miłe i niemiłe uwagi wskazane bardzo ladny dziennik wyczytalem ze robisz grilla i wedzarnie w ogrodzie to bedzie ze wspolnym kominem, powiedzmy jedna calosc? mam w planie grilla a na tylach wedzarenke - ze wspolnym kominem skad wziales pomysl, jak mozesz podziel sie projektem Z projektami trudno aby coś dopasowało ale sam na podstawie kilku wzorów zaprojektowałem http://images24.fotosik.pl/148/f7365f72cfbac3f1m.jpg Przewiduję zrobić to z cegły recznie formowanej, z wkładkami z klinkieru tak jak zaciemnione, dwa przednie łuki są o 1/2 cegły do przodu, palenisko z boku i rura dla schłodzenia przynajmniej częsciowo spalin, blat wylewany i na tymm położona cienka płyta z granitu, na ściance gniazdko, wymiary tak jak na rysunku wg cegieł, głebokość około 3 i 1/2 cegły. Oczywiście plus zaprawa około 1cm. Przewiduję ponadto że na ścianie wędzarni zamocuję gniazdko, z tyłu za grillem będzie miejsce na drewno. Zobaczymy jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 26.01.2008 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Witam Pana Eugeniusza! I jak robota z obkładaniem domu w klinkierze bursztyn stanęła? Pewnie to ta pogoda tak psuje dalsze posówanie się prac do przodu? Odpisałam kiedyś na pana post w związku z domami z klinkieru (wkleiłam 3 zdjęcia takowych)i jestem ciekawa jak zostanie wykonany Pana domek? A może nie wkleił Pan najświeższych zdjęć z budowy domu... Chętnie obejrzałabym. Te słupki na ganku domyślając się są obłorzone klinkierem bursztyn CRH ??? Bo tak przez tą folie słabo widać Pozdrawiam i życze "szybkiego do przodu" w robotach budowlano-wykończeniowych NIestety prace musiały być przełożone do wiosny, także mam zamiar ruszyć z początkiem kwietnia, tylko małe problemy z ekipami - zobaczymy . Faktycznie jest to bursztyn z CRH, folia pozostała po zalewaniu balkonu ale zabezpiecza na czas budowy :) p.s. proszę nie mówić przez pan czuję sie bardzo staro wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 26.01.2008 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Panie Eugeniuszu mam pytanie co do tych okien? Na tym pierwszym foto okno złoty dąb O.K.... a to drugie ciemniejsze- nie wiem ? Prosze dać znać. Myśmy też nastawili się na okna i drzwi złoty dąb ale widze że ciekawiej do elewacji bursztynowej wyglądałyby okna te ciemniejsze (drugie foto) i na takie ja bym się osobiście zdecydowała. Niestety nie wiem jako to jest kolor ale jak mi dasz troszkę czasu to się dowiem . Ja stwierdziłem ze domek będzie za ciemny no i do tego koloru wypadałoby dać ciemny dach, a wtedy będzie za ciemny - przynajmniej mi się tak wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.01.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 No to farciarz z Ciebie Eugeniusz! Znaleźć wolny termin u dobrej ekipy to na prawdę cud!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 27.01.2008 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 No to farciarz z Ciebie Eugeniusz! Znaleźć wolny termin u dobrej ekipy to na prawdę cud!! Chyba troszkę, z tego co słyszę to niesłychanie spokojny i sumienny wykonawca, zobaczymy, znam go parę lat nigdy mnie przy wejściu do klatki nie pobił także napewno spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.01.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Nie musi być spokojny, grunt by dobrze i dokładnie robił, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 27.01.2008 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Zgadza się zgadza, oby dokładnie i ładnie wykonał, a tak ponoć robi, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 28.01.2008 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Zaczynają się trudne wybotu na początek oczywiście okna jakie - drewno czy pcv , oraz kolorystyka. Na początek okna z olecka firma KRC ładny profil okien retro zobaczymy jakie ceny http://images32.fotosik.pl/61/133837a427d0bd31m.jpg i jaki kolor udało się wziąć przekroje i postawić na dwóch warstwach docelowej elewacji także jak widać nieżej:\ http://images32.fotosik.pl/61/c5e15f782c958139m.jpg http://images31.fotosik.pl/61/3d0a2291d01b792em.jpg hm, trudny wybóe pierwszy to tzw złoty dąb i chyba pójdę w tym kierunku, gdyż dach ma być w kolorze naturalnej cegły, chociaż zastanawiam sie czy nie zrobić ciemnych i odcięcia czyli rynny i obróbki też ciemne . Panie Eugeniuszu mam pytanie co do tych okien? Na tym pierwszym foto okno złoty dąb O.K.... a to drugie ciemniejsze- nie wiem ? Prosze dać znać. Myśmy też nastawili się na okna i drzwi złoty dąb ale widze że ciekawiej do elewacji bursztynowej wyglądałyby okna te ciemniejsze (drugie foto) i na takie ja bym się osobiście zdecydowała. Byłem pytałem się ale już nie mają tego producenta ale jak pani pamięta to nazywało się "Dąb bagienny" , porównywaliśmy innych i było podobne do orzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 29.01.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Dzięki serdeczne za trud sprawdzenia co to za okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 30.01.2008 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Dzięki serdeczne za trud sprawdzenia co to za okna... proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 11.02.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Wybór terakoty i glazury to niekończąca się historia... Ja coały czas coś dokupuję: a to cokoliki, a to 1mkw jakiegoś gresu, a to fugi... Tak łatwo z tego nie wywyniesz się... W szczególności, że do domku to potrzeba ze 150mkw glazuro-gresów... I weź tu człowieku udźwignij to finansowo, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts