Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klinkierowy Bursztyn - komentarze

Recommended Posts

kze hm, to kupowanie i dokupywanie jakoś trzeba będzie udźwignąć no i przeżyć, :o , ale jak już się ma dokonane wybory no i oczywiście dopracowany wystrój wnętrza :-? :-? wtedy samo kupno to problem "tylko" finansowy a wybór to widok na parę lat , już parę razy zastanawiałem się czy nie wziąć dekoartora, ale jak słyszę jak niektórzy narzucają swój styl a nie inwestora to mam mieszane uczucia :-? .

• Odpowiedzi 303
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Zegar działa wg czasu letniego.

Przy wełnie zdecydowanie

1) Cena

2) Parametry - róznice w prarametrach są takie, że tak na prawdę kupując najgorsze to w porównaniu do najlepszego to miałbyś różnicę chyba 1-2 cm wełny...

Skąd wziąłeś takie fajne pokrywy do studni?

Zgadza się że można nadrobić grubością, tylko pytanie ile mozna na teściany włożyć :-? :wink: , bez przesady myślę że jak dam 15cm dobrej to będzie ok i tak planuję. W sumie dobrej/droższej ale mniej czy zwykłej/tańszej ale trzeba grubiej, wychodzi na to samo.

Pokrywa jest do zobycia w Tułowicach:

Nazwa firmy: Odlewnia Żeliwa "EKOPOL-OPOLSKI" Sp. z o.o.

Nazwa skrócona: EKOPOL-OPOLSKI

Adres: Tułowice Małe 2/4,

49-130 Tułowice

Gmina: Tułowice

Telefon(y): 0048. 77 460054142

Fax(y): 0048. 77 4600180

http://www.ekopol-opolski.pl/

Można zamówić także przez firmę kurierską.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Cześć Eugeniusz !

Jesteś jedną z nielicznych osób które wybrały ścianę 3-warstwową, dlatego mam pytanie do Ciebie.Czy obliczałeś różnicę w kosztach robocizny przy budowaniu w tej technologii a techn.2-warstwowej ? Ile trzeba zapłacić murarzom za m2 ściany 3 - warstwowej ? Planuję budowę domu w przyszlym roku i rozważam teraz wybór ściany 3-warstwowej.

Pozdrowienia.

Kiedyś porównywałem zestawienia w róznych technologiach i koszty były o około 20% wyższe, ale w miedzyczasie zmieniły sie bardzo koszty robocizny, wiem że napewno na etapie piwnic zapłaciłbym tyle samo ekipie jak za ścianę jedno lub dwu warstwową. Koszt jest wyższy ze wzgledu na ścianę klinkierową. Mój wybór ściany 3warstwowej wynikał właśnie że wybrałem ścianę klinkierową. :lol: :lol:

ups, przed chwilą wróciłem z podróży służbowej i nie widziałem jak działają przez 2,5 dnia, ale jutro zobaczę jak to wygląda i oczywiście wieczorem pochwalę się :):), w poniedzialem zobaczyłem tylko przygotowania i położenie pierwszej cegły, oczywiście będą zdjęcia :):):)