Eugeniusz_ 12.02.2008 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 kze hm, to kupowanie i dokupywanie jakoś trzeba będzie udźwignąć no i przeżyć, , ale jak już się ma dokonane wybory no i oczywiście dopracowany wystrój wnętrza wtedy samo kupno to problem "tylko" finansowy a wybór to widok na parę lat , już parę razy zastanawiałem się czy nie wziąć dekoartora, ale jak słyszę jak niektórzy narzucają swój styl a nie inwestora to mam mieszane uczucia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.02.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 No własnie ten styl... Trzeba dobrze dobierać kolory itp.. To nie jest łatwe.. A poza tym nie każdy potrafi dobrać gres do glazury.. Ja miewam problemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 12.02.2008 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Problemy z dobieraniem kolorów to ma wiekszość mężczyzn, tak w zaufaniu to tylko ci prawdziwi mężczyzni , także jest to Nasz problem, ale lepiej lub gorzej, najważniejsze aby nam się podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.02.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 A jak się nie podoba to można ... zwalić na żonę, bo wybierała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 13.02.2008 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 A jak się nie podoba to można ... zwalić na żonę, bo wybierała... a jak ja wybieram , jakoś będzie nie jedna osoba w kiczyu mieszka i zyje, a nawet cieszy się z tego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.03.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 A jakie masz wątpliwości związane z wełną? Ja ma 15cm (pomiędzy krokwiami), a potem druga warstwa 10cm. Rockwool. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 02.03.2008 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Właśnie rozwarzam rocwoola i isovera nie wiem który wziąc, na sufit raz , ale pozostają ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.03.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Isover to jest OK. To tak jakby zastanawiać sie co jest lepsze: audi czy bmw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 04.03.2008 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Czyli pozostają parametry i cena chyba wybiorę roskwoola rocktona na ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.03.2008 02:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Zegar działa wg czasu letniego. Przy wełnie zdecydowanie 1) Cena2) Parametry - róznice w prarametrach są takie, że tak na prawdę kupując najgorsze to w porównaniu do najlepszego to miałbyś różnicę chyba 1-2 cm wełny... Skąd wziąłeś takie fajne pokrywy do studni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 08.03.2008 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Zgadza się że można nadrobić grubością, tylko pytanie ile mozna na teściany włożyć , bez przesady myślę że jak dam 15cm dobrej to będzie ok i tak planuję. W sumie dobrej/droższej ale mniej czy zwykłej/tańszej ale trzeba grubiej, wychodzi na to samo. Pokrywa jest do zobycia w Tułowicach: Nazwa firmy: Odlewnia Żeliwa "EKOPOL-OPOLSKI" Sp. z o.o. Nazwa skrócona: EKOPOL-OPOLSKI Adres: Tułowice Małe 2/4, 49-130 Tułowice Gmina: Tułowice Telefon(y): 0048. 77 460054142 Fax(y): 0048. 77 4600180 http://www.ekopol-opolski.pl/ Można zamówić także przez firmę kurierską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.03.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Dzięki za namiary. Ja mam 15cm słabej, tej między krokwiami i 10cm dobrej (typowej) jako druga warstwa. Powinno być OK. 15cm ocieplenia na prawde jest dobrą ilością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 08.03.2008 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 15 cm miałem na myśli na ścianach, na sufit będzie 25cm :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.03.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Ja też miałem na myśli 15cm na ścianie (i tak mam) oraz 25 na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.03.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Radosnych, rodzinnych i spokojnych świąt!http://www.kartki.moje.pl/kartki/16/3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 22.03.2008 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Dziękuję i wzajemnie dla Ciebie i całej rodzinki oraz wszystkich forumowiczów http://images27.fotosik.pl/129/5eb5c5be54f4550a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Ch 05.04.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Cześć Eugeniusz !Jesteś jedną z nielicznych osób które wybrały ścianę 3-warstwową, dlatego mam pytanie do Ciebie.Czy obliczałeś różnicę w kosztach robocizny przy budowaniu w tej technologii a techn.2-warstwowej ? Ile trzeba zapłacić murarzom za m2 ściany 3 - warstwowej ? Planuję budowę domu w przyszlym roku i rozważam teraz wybór ściany 3-warstwowej.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 06.04.2008 05:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Kiedyś porównywałem zestawienia w róznych technologiach i koszty były o około 20% wyższe, ale w miedzyczasie zmieniły sie bardzo koszty robocizny, wiem że napewno na etapie piwnic zapłaciłbym tyle samo ekipie jak za ścianę jedno lub dwu warstwową. Koszt jest wyższy ze wzgledu na ścianę klinkierową. Mój wybór ściany 3warstwowej wynikał właśnie że wybrałem ścianę klinkierową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 08.04.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witaj Eugeniuszu! I jak zaczęli coś u Ciebie (Was) z tą klinkierową (bursztynową)elewacją???? Bo jesteśmy bardzo ciekawi jak to wygląda na większej powierzchni i czekamy, aż coś nam zaprezentujesz Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 09.04.2008 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 ups, przed chwilą wróciłem z podróży służbowej i nie widziałem jak działają przez 2,5 dnia, ale jutro zobaczę jak to wygląda i oczywiście wieczorem pochwalę się :), w poniedzialem zobaczyłem tylko przygotowania i położenie pierwszej cegły, oczywiście będą zdjęcia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts