Eugeniusz_ 29.05.2008 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Ja przyjąłem że idę w kierunku brązowym także wszystko tak jak dachówka, okna ciemne, brama itd. Wybory, ach te wybory makabra, a co dopiero dobrać glazurę tarakotę itd , a jak drewniana podłoga to o wiele prościej jakie drewno i już , no i cały stos innych wychodzących w czasie prac, np szerokość prapetu, jak na wystawać, jeszcze rozwiązania techniczne to już wogóle :), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 30.05.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 zgadza się, że można dać okna pod kolor dachu i fundamentu ( w moim przypadku), ale nie wiem czy dom nie wyjdzie zbyt ciemny jak bunkier i dlateog zastanawiam się nasd rozjaśnieniem go poprzez jasniejszy odcień drzwi i okien oraz podbitki (w kolorze złoty dąb- co prada oklepanym, ale i też wjątkowo standardowym)- to dylemat. Ja biore też pod uwage kolor okien i drzwi od wewnątrz, które muszą też zgrywać się z całą resztą wnętrz, bo nie chiałabym mieć pstrokato, więc w gre wchodzi jeden ewentualnie 2 odcienie koloru drewna we wnętrzach (mam na mysli tutaj schody, drzwi wewnętrzne i kolor kuchni. Zobaczymy jak to będzie? Za dużo wszystkigo cżłowiek się naoglądał i potem głupieje, bo trudno wybrać co z tak wielu pomysłów by się chciało zrealizować (ja mam ich kilka, ale jeszcze nie wiem, który tak naprawde najbardziej usatysfakcjnował by mnie w efekcie końcowym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 30.05.2008 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Też się obawiam zę będzie za ciemny, ale taki juz jego charakter, przy tym klinkierze, zresztą tak jak pisałem wczęśniej okna urzędowskiego w kolorze złoty dąb wygladają troszkę sr....... , nie widać prawie wcale struktury drewna, więc sobie odpuściłem. Co do koloru okien i elementów wystroju wnetrza też miałem ten dylemat, ale jak będzie drewno to już będzie dobrze, ale w salonie np planuję meble dąb rustikal, dzrzwi coś na pograniczu rustikalu i naturalnego dębu także cały czas ta sama tonacja. Kuchnia też zbliżone, także najbardziej "pokazowe" pomieszczenia są w podobnej tonacji :). Takze będziemy eksperymentować, a co z tego wyjdzie zobaczymy. Narazie elewacja jak widać w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.05.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Dawno u Ciebie nie byłem. Widze, że są niezłe postepy... Gratuluje. bardzo ładnie wyglądają te ściany z klinkieru. A czemu z kierbudem uznałeś, że dobrze, że budowa jest w mieście, a nie 30km poza miastem? Raczej nie budowa tylko mieszkanie, ten czas na dojazdy, te kilometry no i zbieranie rodziny i wspólny wyjazd ......... do domu . Postępy, nie dziękuję aby nie zapeszyć :). Ostatnio przejężdzałem obok Ciebie, hm jakaś nowa nazwa ulicy czy raczej ulica? Nowa tabliczka. Nazwa nadana została jakiś czas temu, ale gmina nie kwapi się z utwardzeniem ulicy prostopadłej do mojej i wybudowaniem mojej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 14.06.2008 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 dobry wieczor bardzo ladna elewacja mam uprzejme pytanie o plytki ktore wkleiles w dzienniku, pozwoliam sobie wkleic ponizej. - pamietasz moze co to za producent/seria ? szukam czegos podobnego - bez sukcesu do tej pory ... dzieki A takie płytki podobałyby mi się w wc na parterze :) http://images29.fotosik.pl/142/c51088b62247da99m.jpg Jest to seria INDIA na stronie http://www.vivesceramica.com/list_search.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 18.06.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 (...) już długo tu nie byłam, skoro tyle mnie ominęło? ...a tu już dach u Ciebie Eugenius położony. Super! Szybko się u Ciebie posówają roboty ...a te drzwi wejściowe FAJNY POMYSŁ, ŁADNE Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauli_b 20.06.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 witam, w twoim dzienniku budowy jest super zdjecie satelitarne. gdzie je znalazłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 20.06.2008 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Na stronie http://mapa.um.warszawa.pl/ masz Warszawa dzisiaj o tam są wszelkie opcje, czyli zdjęcie satelitarne niestety ty jeszce nie zaczęłaś budowy http://images27.fotosik.pl/232/dafffe03870ff838m.jpg ale są napewno aktualne podziały geodezyjne i można śledzic co "wyprawiają" z działkami a także jest możliwość dokładnego pomiaru długości odcinków, odległości itd :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauli_b 27.06.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 witam kolegę, chciałam się pochwalić, że nareszcie po wielu perypetiach mam wylewki musiałam niestety zmienić ekipę do tej co robiła u ciebie straciłam cierpliwość. pan który robił mi tynki po 3 dniach od rozmowy ze mną przysłał mi swoją ekipę do wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauli_b 28.06.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Na stronie http://mapa.um.warszawa.pl/ masz Warszawa dzisiaj o tam są wszelkie opcje, czyli zdjęcie satelitarne niestety ty jeszce nie zaczęłaś budowy http://images27.fotosik.pl/232/dafffe03870ff838m.jpg ale są napewno aktualne podziały geodezyjne i można śledzic co "wyprawiają" z działkami a także jest możliwość dokładnego pomiaru długości odcinków, odległości itd :) szkoda, że tak dawno nie aktualizowali. nie widać nawet bloków, ktore stoją już chyba 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 29.06.2008 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 witam kolegę, chciałam się pochwalić, że nareszcie po wielu perypetiach mam wylewki musiałam niestety zmienić ekipę do tej co robiła u ciebie straciłam cierpliwość. pan który robił mi tynki po 3 dniach od rozmowy ze mną przysłał mi swoją ekipę do wylewek Gratuuuluje, wiem nie są idealni w terminach , ale z poprzednich prac wiem zę nsatępni wykonwcy chwalili czyli byli dobrzy, ale jak trzeba zmienic to trzeba oby na lepszych. Co do mapy fakt że zdjęcie stare ale pewnie nie tak łatwo zaktualizować ze względu na nałożoną siatkę z działkami i baaardzo dokładnymi odniesieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.07.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Cieszę się z postepów. Trzeba widać uważać na wiekowe drzewa.. Ale drzwi to masz na prawdę super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 13.07.2008 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Dziękuje dziękuję, ale troszke zwolniły te postępy mam nadzieję że nie będą tak zwalniały dalej Drzwi udały się zobaczymy jak w eksploatacji, oczywiście wymagany alarm z kurtyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolka 21.07.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Łazienka wygląda super! Koniecznie wstaw zdjęcia z realizacji - muszę to zobaczyć! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 21.07.2008 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Dziękuje dziekuję zobaczymy jak wyjdzie, mam nadzieję że tak jak na rysunkach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 21.07.2008 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Dziękuje dziekuję zobaczymy jak wyjdzie, mam nadzieję że tak jak na rysunkach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.07.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 a wc na parterze zaczyna nabierać niebieskiego koloru http://images24.fotosik.pl/255/f6112440e34bc0c7m.jpg Bardzo fajne płytki. Pochwalisz się co to za kolekcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 27.07.2008 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 joShi jest powyżej :) dobry wieczor bardzo ladna elewacja mam uprzejme pytanie o plytki ktore wkleiles w dzienniku, pozwoliam sobie wkleic ponizej. - pamietasz moze co to za producent/seria ? szukam czegos podobnego - bez sukcesu do tej pory ... dzieki A takie płytki podobałyby mi się w wc na parterze :) http://images29.fotosik.pl/142/c51088b62247da99m.jpg Jest to seria INDIA na stronie http://www.vivesceramica.com/list_search.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.07.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Ojej. Faktycznie nie popatrzyłam Dzięki za wyrzumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 30.07.2008 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 JoShi - w tym natłoku informacji wszyscy czegoś nie zauważamy :0. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts