Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klinkierowy Bursztyn - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 303
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Etiuda :):), w następnym poście dam różne wzory jakie zastosowałem :):), w planie jest olejowanie w salonie i chyba gabinecie, oraz lakierowanie całego poddasza :):).

Paula gratuluję masz niezłe tempo :lol: :lol: :lol: , czyli jak wynika jeszcze wprowadzisz się przedemną :o :o :wink: :wink: :lol: :lol: , z tego co zauważyłem masz chyba jakieś drewno egzotyczne ??,

no tak tempo niezłe, glazury położone (tylko jeden taras się jeszcze kończy), drzwi wewnętrzne czekają na montaż, w przyszłym tygodniu montaż kuchni, ściany się malują... ale nie mam przyłączy :( wodę i gaz może niedługo będę miała ale niestety z prądem będzie gorzej. lada chwila czas zakupić farelki i bankrutować płacąc rachunki za prąd budowlany. za to u ciebie duże zmiany na zewnątrz, ja te prace zostawiam na wiosnę, co najwyzej wyrównam teren.

p.s. parkiet to merbau avangard (dla odważnych ;))

Etiuda :):), w następnym poście dam różne wzory jakie zastosowałem :):), w planie jest olejowanie w salonie i chyba gabinecie, oraz lakierowanie całego poddasza :):).

Paula gratuluję masz niezłe tempo :lol: :lol: :lol: , czyli jak wynika jeszcze wprowadzisz się przedemną :o :o :wink: :wink: :lol: :lol: , z tego co zauważyłem masz chyba jakieś drewno egzotyczne ??,

Swietnie ułozony masz parkiet. Wielkoś klepek taka sama a efekt jakze różnorodny. Szczególnie mi sie podoba układ w gabinecie - krakowski i w salonie -krakowski szlachecki. Myśle że zewnętrzne warstwy lakier czy olej jeszcze podkreślą jego walory. Teraz panuje w budujących sie domach wszechobecna cegiełka. Jest nowoczesna, fajna ale jest jej za dużo.

Gratuluje pomysłu :D :D :D .

Ja w przyszłości np planuje ułożyc wspólczesną kostke brukową w wachlarze, dawniej tak popularne, potem zapomniane a jakże designerskie.

A czym zabezpieczałeś balkony? Taras też czy same balkony

Dziękuję za uznanie :):), starałem sie zróżnicować poszczególne pokoje :):)

Rozumię że kostkę chcecie ułożyć tak jak zawsze układa się kostkę granitowa czyli takie łuki zachodzące przypominająvce łuskę ???

Balkony zabezpieczone są chemią deitermanna, dwuskładnikowa masa uszczelniająca. Zabezpieczałem tylko balkony, taraza jest zrobiony na gruncie, także kostka bezposrednio na piasku :):)

• 3 weeks później...

witam,

budowa się kończy a ja dopiero teraz zajrzałam do Twojego dziennika. Przyznam się, że za sprawą hydraulika-nieudacznika, z którym miałam krótki kontakt.

Zdjęcia z dziennika pooglądam jak siądę do mniej "zabezpieczonego" komputera. Jesteś świeżo po odbiorze kominiarskim - możesz napisać jak to wygląda. Jakie krytyczne miejsca są sprawdzane.

pozdrawiam,

:):), kominiarz wykonywał mi wcześniej przegląd do instalacji gazowej więc już jakby znał, ale zwracał uwagę aby w pomieszczeniach gdzie jest gaz wentylacja była nie niżej niż 15 cm od najwyższego punktu na suficie (ze względu że mogą być różne zabudowy sufitów, oraz jakie jest wyjście na dach dla kominiarza, nie miał uwag, zresztą polecam Pan jest z Zielonki ale do mnie przyjeżdżał :):).

Dlaczego mówisz o mniej zabezpieczonym kompie, czyżby z powodu wyskakujących reklam na fotosiku?? :-? :-? :lol:

Tempo prac masz niesamowite. Ale jak swieta mają byc w domu to faktycznie jest potrezbne.

Twój klinkierowy Bursztyn prezentuje sie świetnie. Super ze ocaliłeś ten stary drzewostan na działce :D :D . Ja nie bede miec ani jednego starego drzewa a one rosną tak dlugo...

Mam pytanie co do centralnego odkurzacza - czy planujesz miejscowe "śmietniczki" (podobno cos takiego jest) a jezeli tak to zamieśc w zdjeciowej formie. :D :D :D

• 2 weeks później...
Eugeniusz, należę do cichych wielbicielek twojego domu, śledzę wszystkie postępy i podziwiam twój hart ducha. Mam też pytanie: jak rozwiązałeś wykończenie schodów? Z tego co widzę, podstopnice są z kafli, natomiast stopnice ??? drewno? kamień? jaka będzie balustrada? Trzymaj tak dalej!

Eugieniusz, depczę Ci po piętach w zbieraniu papierów do odbioru budynku.

Mam jak zwykle kiszkę z mapą - w moim Piasecznie Wydział Geodezji jest najwęższym z wąskich gardeł.

Wizyta kominiarska zamówiona.

A tak przy okazji jakie pomiary robił Ci elektryk. Mój coś ściemnia i wcale się wyrywa z robieniem pomiarów. Mam od niego tylko protokół odbioru przyłącza. Od momentu uruchomienia instalacji wewnętrznej nic już nie mierzył i papierów żadnych od niego nie ma. :roll:

Eugeniusz, należę do cichych wielbicielek twojego domu, śledzę wszystkie postępy i podziwiam twój hart ducha. Mam też pytanie: jak rozwiązałeś wykończenie schodów? Z tego co widzę, podstopnice są z kafli, natomiast stopnice ??? drewno? kamień? jaka będzie balustrada? Trzymaj tak dalej!

Dziękuję :):)

Schody są wykonane że podstopnice z gresu takiego jak przedpokój, a stopnice dębowe wykańczane po bokach z listew dębowych, zdjęcie będzie jutro :):). Chciałbym wykonac balustradę kutą, z poręczami drewnianymi :-? :-? , może się uda :wink: :wink:

Eugieniusz, depczę Ci po piętach w zbieraniu papierów do odbioru budynku.

Mam jak zwykle kiszkę z mapą - w moim Piasecznie Wydział Geodezji jest najwęższym z wąskich gardeł.

Wizyta kominiarska zamówiona.

A tak przy okazji jakie pomiary robił Ci elektryk. Mój coś ściemnia i wcale się wyrywa z robieniem pomiarów. Mam od niego tylko protokół odbioru przyłącza. Od momentu uruchomienia instalacji wewnętrznej nic już nie mierzył i papierów żadnych od niego nie ma. :roll:

Z mapami są problemy wszędzie, u mnie robili pomiary bez mapy aby nie opóźniać, w sumie czekam tylko na mapy i przyjęcie przyłacza alektrycznego ale to ponoć trwa dwa trzy dni. Ja dostałem od elektryka oświadczenie że wszystkie instalacje wykonane są zgodnie z normami oraz przydatność do załączenia pod napięciem do tego ksero uprawnień, oraz oświadczenie nadzoru kierbuda "elektrycznego". :lol: :lol: :lol: