ponury63 19.10.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Dzieki Eugeniusz za info o fudze, faktycznie o różnicy w uziarnieniu nie wiedzieliśmy. Fajnie pomyslany układ klepek w parkiecie, czekam na efekt koncowy, bedziesz lakierował czy olejował? http://forum.muratordom.pl/uzytkownik63382.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 19.10.2008 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Ponury dziękuję za porządki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauli_b 20.10.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 a u mnie parkiet już położony i polakierowany. pan polecony w dlh okazał się najlepszych fachowcem jakiego moja budowa gościła. łącznie gościł u mnie 6 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 20.10.2008 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Etiuda :), w następnym poście dam różne wzory jakie zastosowałem :), w planie jest olejowanie w salonie i chyba gabinecie, oraz lakierowanie całego poddasza :). Paula gratuluję masz niezłe tempo , czyli jak wynika jeszcze wprowadzisz się przedemną , z tego co zauważyłem masz chyba jakieś drewno egzotyczne ??, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauli_b 23.10.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 no tak tempo niezłe, glazury położone (tylko jeden taras się jeszcze kończy), drzwi wewnętrzne czekają na montaż, w przyszłym tygodniu montaż kuchni, ściany się malują... ale nie mam przyłączy wodę i gaz może niedługo będę miała ale niestety z prądem będzie gorzej. lada chwila czas zakupić farelki i bankrutować płacąc rachunki za prąd budowlany. za to u ciebie duże zmiany na zewnątrz, ja te prace zostawiam na wiosnę, co najwyzej wyrównam teren. p.s. parkiet to merbau avangard (dla odważnych ) Etiuda :), w następnym poście dam różne wzory jakie zastosowałem :), w planie jest olejowanie w salonie i chyba gabinecie, oraz lakierowanie całego poddasza :). Paula gratuluję masz niezłe tempo , czyli jak wynika jeszcze wprowadzisz się przedemną , z tego co zauważyłem masz chyba jakieś drewno egzotyczne ??, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 29.10.2008 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 ale i tak tempo masz niezłe, ja na spokojnie i będe chyba mieszkał bez drzwi :), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 29.10.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Swietnie ułozony masz parkiet. Wielkoś klepek taka sama a efekt jakze różnorodny. Szczególnie mi sie podoba układ w gabinecie - krakowski i w salonie -krakowski szlachecki. Myśle że zewnętrzne warstwy lakier czy olej jeszcze podkreślą jego walory. Teraz panuje w budujących sie domach wszechobecna cegiełka. Jest nowoczesna, fajna ale jest jej za dużo. Gratuluje pomysłu . Ja w przyszłości np planuje ułożyc wspólczesną kostke brukową w wachlarze, dawniej tak popularne, potem zapomniane a jakże designerskie. A czym zabezpieczałeś balkony? Taras też czy same balkony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 29.10.2008 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Dziękuję za uznanie :), starałem sie zróżnicować poszczególne pokoje :) Rozumię że kostkę chcecie ułożyć tak jak zawsze układa się kostkę granitowa czyli takie łuki zachodzące przypominająvce łuskę ??? Balkony zabezpieczone są chemią deitermanna, dwuskładnikowa masa uszczelniająca. Zabezpieczałem tylko balkony, taraza jest zrobiony na gruncie, także kostka bezposrednio na piasku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.11.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 witam,budowa się kończy a ja dopiero teraz zajrzałam do Twojego dziennika. Przyznam się, że za sprawą hydraulika-nieudacznika, z którym miałam krótki kontakt. Zdjęcia z dziennika pooglądam jak siądę do mniej "zabezpieczonego" komputera. Jesteś świeżo po odbiorze kominiarskim - możesz napisać jak to wygląda. Jakie krytyczne miejsca są sprawdzane. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 15.11.2008 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 :), kominiarz wykonywał mi wcześniej przegląd do instalacji gazowej więc już jakby znał, ale zwracał uwagę aby w pomieszczeniach gdzie jest gaz wentylacja była nie niżej niż 15 cm od najwyższego punktu na suficie (ze względu że mogą być różne zabudowy sufitów, oraz jakie jest wyjście na dach dla kominiarza, nie miał uwag, zresztą polecam Pan jest z Zielonki ale do mnie przyjeżdżał :). Dlaczego mówisz o mniej zabezpieczonym kompie, czyżby z powodu wyskakujących reklam na fotosiku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.11.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 dzięki za wyjaśnienia. Jak przeglądam forum w pracy ( ) nie widzę zdjęć zamieszczanych na fotosiku. Założone zabezpieczenia uznają tę domenę za niebezpieczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 17.11.2008 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 oj ci nasi pracodawcy nie widzą prawdziwych zagrożeń :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 23.11.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Tempo prac masz niesamowite. Ale jak swieta mają byc w domu to faktycznie jest potrezbne. Twój klinkierowy Bursztyn prezentuje sie świetnie. Super ze ocaliłeś ten stary drzewostan na działce . Ja nie bede miec ani jednego starego drzewa a one rosną tak dlugo... Mam pytanie co do centralnego odkurzacza - czy planujesz miejscowe "śmietniczki" (podobno cos takiego jest) a jezeli tak to zamieśc w zdjeciowej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 23.11.2008 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Raczej tempo ostatnio baaaardzo mizerne :(, mogłoby być szybciej, nie wiem co masz na myśli miejscowe "śmietniczki" nie spotkałem się z tym okresleniem, ale może o czymś nie pomyślałem :( :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 24.11.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Zle to nazwalam "śmietniczki" na stronie znalazłam opis jako "szufelki automatyczne'. Jak nacisniesz noga to one zassają śmieci pozmiatane zwyłą miotla np w wiatrołapie czy w kuchni. http://www.borysowski.com/odkurzacze/gniazda_ssace.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 24.11.2008 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 W pierwszym momencie o tym pomyślałem ale kto wie :) , szufelki podobno najlepiej sprawdzają się w listwie kuchennej, i nie miałem przekonania do szufeli wiec sobie odpuściłem, także mam tylko gniazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 04.12.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Eugeniusz, należę do cichych wielbicielek twojego domu, śledzę wszystkie postępy i podziwiam twój hart ducha. Mam też pytanie: jak rozwiązałeś wykończenie schodów? Z tego co widzę, podstopnice są z kafli, natomiast stopnice ??? drewno? kamień? jaka będzie balustrada? Trzymaj tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 04.12.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Eugieniusz, depczę Ci po piętach w zbieraniu papierów do odbioru budynku. Mam jak zwykle kiszkę z mapą - w moim Piasecznie Wydział Geodezji jest najwęższym z wąskich gardeł. Wizyta kominiarska zamówiona. A tak przy okazji jakie pomiary robił Ci elektryk. Mój coś ściemnia i wcale się wyrywa z robieniem pomiarów. Mam od niego tylko protokół odbioru przyłącza. Od momentu uruchomienia instalacji wewnętrznej nic już nie mierzył i papierów żadnych od niego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 04.12.2008 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Eugeniusz, należę do cichych wielbicielek twojego domu, śledzę wszystkie postępy i podziwiam twój hart ducha. Mam też pytanie: jak rozwiązałeś wykończenie schodów? Z tego co widzę, podstopnice są z kafli, natomiast stopnice ??? drewno? kamień? jaka będzie balustrada? Trzymaj tak dalej! Dziękuję :) Schody są wykonane że podstopnice z gresu takiego jak przedpokój, a stopnice dębowe wykańczane po bokach z listew dębowych, zdjęcie będzie jutro :). Chciałbym wykonac balustradę kutą, z poręczami drewnianymi , może się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 04.12.2008 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Eugieniusz, depczę Ci po piętach w zbieraniu papierów do odbioru budynku. Mam jak zwykle kiszkę z mapą - w moim Piasecznie Wydział Geodezji jest najwęższym z wąskich gardeł. Wizyta kominiarska zamówiona. A tak przy okazji jakie pomiary robił Ci elektryk. Mój coś ściemnia i wcale się wyrywa z robieniem pomiarów. Mam od niego tylko protokół odbioru przyłącza. Od momentu uruchomienia instalacji wewnętrznej nic już nie mierzył i papierów żadnych od niego nie ma. Z mapami są problemy wszędzie, u mnie robili pomiary bez mapy aby nie opóźniać, w sumie czekam tylko na mapy i przyjęcie przyłacza alektrycznego ale to ponoć trwa dwa trzy dni. Ja dostałem od elektryka oświadczenie że wszystkie instalacje wykonane są zgodnie z normami oraz przydatność do załączenia pod napięciem do tego ksero uprawnień, oraz oświadczenie nadzoru kierbuda "elektrycznego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts