Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pytanie do tych co juz dach maja: co jest lepsze - RR czy Pruszynski czy moze cos innego?  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. pytanie do tych co juz dach maja: co jest lepsze - RR czy Pruszynski czy moze cos innego?

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów!

Przymierzam się d budowy dwuspadowego domu i zdecydowałem się na blachodachówkę. Czy ktoś z Was ma doświadczenia z blachodachówką z firmy Pruszyński? Zastanawiam się w szczególności nad matowym Szafirem(ocynkowana i powlekana poliestrem). Cena jest dość atrakcyjna z rabatem tylko 20,14 za m2 szwedzki producent, 10 lat gwarancji, poza tym przycinają na wymiar. Co o tym sądzicie?

Dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi.

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 months później...

On 2002-02-28 16:31, Anonymous wrote:

Pruszynski się chowa,a cena podobna

cena niekoniecznie podobna :oops:

a czemu się chowa - czy ktoś wie?

my się właśnie nad tą blaszką zastanawiamy, więc odświeżam temacik i czekam na uwagi! :smile:

10 lat gwarancji, owszem, pod warunkiem, że to firmowa ekipa za znacznie większe pieniądze będzie montowała blachę na Twoim dachu. W innym przypadku zapomnij o gwarancji, w razie czego... -odpukać - nie ma gwarancji.

przy niektórych pokryciach nawet liczba zamocowań ma wpływ na gwarancję, trzeba więc czytać wszystkie najdrobniejsze druczki

Finiszant

dzięki za info, nie wiedziałam.

a czy ktoś wie cosik nt. jej jakości?

czy np. w porównaniu z Lindabem jest to AŻ TAK znacząca różnica?[wiem, te ładniejsze co nieco wykończeniówki, ale bez przesady....:wink:]

bo jeśli chodzi o cenę - różnica jest dla mnie AŻ TAK znacząca - prawie 10 zł na metrze.

wiem, że za taką kwotkę cudów nie można oczekiwać, ale chyba mi ta blacha z dachu na łeb nie spadnie? :razz:

On 2002-07-08 15:46, yemiołka wrote:

chyba mi ta blacha z dachu na łeb nie spadnie? :razz:

hmmm, czy to dyplomatyczne milczenie oznacza, że jednak mi spadnie?! :sad:

:lol:

jejku, nikt nie kładzie blaszki?

a jak kładzie to tylko Lindaba?? :oops:

Yemiołka, jestem właśnie na etapie wyszukiwania "blach". Już sama nie wiem co jest lepsze a jak powiem, że chcę mat i to w dodatku grafitowy to zaczynają mnie szokować cenami. Jeszcze nie tak dawno, w czerwcu, widziałam te same balachy do 20,-/mkw a dzisiaj średnio 28,- i dowiedziałam się, że od 15 lipca zaczynają się podwyżki cen blach i osprzętu o ok. 7%.

Niestet, jedno co mogę potwierdzić, to podwyżki cen - pochodna zapowiedzianych ceł na wyroby stalowe, w tym blachy płaskie powlekane i ocynkowane. Huta Sendzimira od dawna wstrzymała dostawy blach cienkich oczekując na lepsze ceny.

Co do jakości - nie podniecajcie się, wszyscy gniotą te blaszki z jednakowych materiałów wyjściowych, różnią się jedynie sprawnością marketingu. W gruncie rzeczy decydując się na konkretnego producenta głosujecie na jego agencję reklamową .....

On 2002-07-11 11:47, Luna_tyk wrote:

Co do jakości - nie podniecajcie się, wszyscy gniotą te blaszki z jednakowych materiałów wyjściowych, różnią się jedynie sprawnością marketingu

no właśnie ja się nie chcę podniecać :wink:

dlatego chyba w końcu wezmę tego Pruszyńskiego, po jakieś 21 złociszy za metr, i zobaczymy....

brak kasy totalny, a coś nad główką trzeba mieć, zwłaszcza że zapowiadają deszcze :grin:

• 11 months później...
To daj znać jaki będzie wynik. Jestem przed decyzja o zakupie czegoś na dach. Musi to być blacha (przeróbka dachu obecnego pokrytego blacho-dachówką). U znajomych widziałam właśnie Pruszyńskiego. wyglada ok.