Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotodziennik-niecodziennik danap komentarze

danap

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 156
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Super domek i też z L&K projekt... widzę, ze podobnie jak my, daliście sobie spokój z Ytongiem i budujecie z Maxa. :lol: My jesteśmy na podobnym etapie - przykryliśmy (przesyłam link do naszych fotek pod spodem), ale łazienki jeszcze nie projektuję, bo na razie musimy przystopować. No, może jeszcze okna nam się uda w tym roku kupić i prąd zrobić i tyle ;) Brak funduszy, bo (nie wiem czy jest jeszcze na tym forum taka osoba ) nie zdecydowaliśmy się na wzięcie kredytu... na razie . Życzę powodzenia i wytrwałości, czekam na komentarz dot. naszego domku :wink:

o, widzę że wycięto i wklejono mój link... bez namiarów na nasz domek. Więc odzywam się jeszcze raz, a przy okazji gratuluję - świetna robota z tym dachem, ciemna dachówka jest nie do pobicia :lol: :lol: :lol: I nie przejmuj się, nam też zabrakło 50 dachówek i przez tydzień domek stał z niekompletnym dachem, ale już wszystko jest skończone, chociaż nie zdążyłam jeszcze wkleić fotek :p może jutro :D Pozdrowionka, będę bacznie śledzić Wasze pomysły i zapraszam do siebie :lol:

TomKa

dachówka firmy tondach- grafitowa

kolor okien zwie się palisander, ale ponieważ są to plastiki to kolor jest bardzo ciemny i wygląda jak czarny do tego czarne rolety

komin to cegła klinkierowa CRH model tytan kolor grafit

no i tylko te drzwi... są najjaśniejsze pomimo że to też palisander, ale ponoć na drewnie wychodzi jaśniej

Mam identyczne drzwi wejściowe

to znaczy że obie mamy dobry gust :lol: :D

Sa piękne- a z jakiego materiału są wykonane??? ( moje sa z sosny i niestety sa "miękkie").

na stronie internetowej są następujące info o moich drzwiach:

Drewno mahoniowe klejone warstwowo

- Potrójne uszczelnienie

- Ocieplane

- Okucia WINKHAUS, HOPPE, SFS, INTEC

- Szkło bezpieczne

- Lakierowanie hydrodynamiczne

Piekny domek- taki przemyslany

pewnie niebardziej przemyslany niz twój :D

Domek nabiera "charakteru" Daszek super!! Czy podbitkę będziecie malować na grafitowo-czarno? I... zatkało mnie jak zobaczyłam ostatnie zdjęcie- sypialni! Mamy bardzo podobny gust. U mnie to zdjęcie pewnie ze 3 miesiące jest w kompie!! Co prawda producentowi chodziło o płytki, ale zachwyciła mnie ta ściana, jest cudna! Danap czekam w takim razie na Twoją wykończeniówkę :wink: :oops: :lol: :roll:

http://images30.fotosik.pl/46/819da4f4e90a7c8bmed.jpg

TomKa zdjęcie było w dzienniku u mikopiko

tez mam w kompie folder pt "inspiracje" i wrzucam tam różne rzeczy, na które w necie natrafię. Co do tego zdjęcia podoba mi się tylko ściana reszta byłaby dla mnie nie do przyjęcia :roll: :roll:

ściana bardzo mi się spodobała ale nie wiem jak będze u nas chciałabym aby rysunek przechodził na sufit, mąż ma zrobic podwieszany sufit, a lampki na nim mają wygladać jak gwiazdki. :roll: :roll: :-? :-? jeszcze do końca nie wiem mam jakąs wizję ale nie wyobrażoną do końca :roll: :roll:

co do reszty wnętrz tzn dół domu będzie taki jak w projektach, czyli odbiega od stylu sypialni.

Podbitka nie wiem, w tym roku nic nie robimy na zewnatrz oprócz kostki, ocieplamy i tynkujemy w przyszłym roku więc na razie o tym nie myślę

• 2 weeks później...

DanaBardzo sprytnie Wam idzie.

I pomieszczenie dla suczki bedzie , super , ze pomyslalas o tym :D

Tak naprawde od czasu kiedys dowiedzialam sie , ze ktos z Wami zamieksza nie moge doczekac sie zdjecia .

Mniam :p

Szczeniaczki sa takie slodkie :p :p

Zaintrygowal mnie Twoj kompostownik.

Nie mam o tym pojecia , moze tylko takie , ze dobrze by bylo o tym pomyslec :oops:

rrmi za drzwiami będzie spiżarka. Piesa będzie miała posłanie na podeście, jest zrobione tak że mozna zamontować kratę i będzie taki mini kojec w domu.

też nie mogę się doczekać, byle do wiosny...

co do kompostownika to znalazłam go tutaj:

http://www.kompostowniki.pl/sklep-ogrodniczy.php

Jeżeli chodzi o pojęcie o pewnych rzeczach to chyba mam po rodzicach

ojciec 25 lat zawodowego życia był treserem psów, a ogród to hobby moich rodziców jak mieszkałam z nimi to niebardzo mi się to podobało bo byłam mocno angażowana w realizację, w tym roku po naszych namowach zgłosili się do konkursu i zdobyli 2 miejsce na najpięknieszy ogród w naszym mieście

• 2 weeks później...

Bardzo podoba mi się wasz domek.

Wszystko takie poukładane i z pomysłem.

Szczególnie podoba mi się super garaż na dwa samochody . :p

Ale co się stało z oknem dachowym? Dlaczego wykończenie płytami jest prostopadłe do okna, a nie do sufitu i ściany. Czy to ma jakieś uzasadnienie u was i tak musiało być wykonane? :-?